فرزاد مخلص الائمه روز دوشنبه ۸ فروردین ماه در آیین تودیع و معارفه مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی اظهار کرد: سند تحول دولت مردمی در اواخر سال ۱۴۰۰ به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد که در آن به ۹ حوزه اساسی اشاره شده است، یکی از این حوزهها مسکن و شهرسازی است که علاوه بر اینکه مطالبه اقشار و آحاد مردم است، سهم مهمی از هزینه های سبد خانوار در این بخش است.
وی با اشاره به آغاز طرح جهش تولید مسکن و تأکید دولت بر ساخت سالانه یک میلیون مسکن افزود: گرانی مسکن، کیفیت ساختمان، حجم بالای بافت فرسوده و عدم تطابق الگوی ساخت با هویت ایرانی اسلامی چهار چالش در این حوزه است که در سند تحول دولت مردمی به آن اشاره شده است.
مخلص الائمه با تأکید بر پیگیری نگاه تحول آفرین و ضرورت چرخشهای بنیادین در حوزههای اجرایی، ادامه داد: تحریک توأمان عرضه و تقاضا به جای تحریک تقاضا و حذف جریان سوداگری در مسکن از جمله سیاستها و راهبردهای تحولآفرین است که لازم است ظرف مدت محدودی به آن دست یابیم.
استاندار مرکزی اظهار کرد: اخذ مالیات از خانههای بدون سکنه، بروزرسانی سامانه ملی املاک و اسکان، اخذ مالیات از ارزش زمین و ملک، اجرای قانون جهش تولید و مسکن، کاهش جذابیت تقاضای سوداگری و شفافیت و حافظهدار کردن عملکرد سازندگان از جمله برنامههای اجرایی دولت است. در این سند به پرداخت بخشی از خسارات ناشی از کیفیت پایین ساخت اماکن توسط سازندگان و مهندسین ناظر اشاره شده است که سازندگان لازم است وظایف خود را در این رابطه در آینده بهتر از گذشته انجام دهند.
وی با تأکید بر اینکه راه و شهرسازی از دستگاه های کلیدی است که تمامی مردم مخاطبین آن هستند، در خصوص راههای موجود در استان یادآور شد: پس از انقلاب بسیاری از راههای استان ارتقا یافتند، اما ساخت برخی از این راهها نظیر پل سنجان زمانبر و تبدیل به مطالبه تاریخی مردم شده است. امید است در این حوزه با کمک دستگاههای ملی و پیگیری نمایندگان مجلس توسعه راههای استان صورت گرفته و هرچه سریعتر وضعیت محورهای مواصلاتی اراک_فراهان و اراک_بروجرد که بعضا در سفرهای نوروزی تلفات قابل توجهی داشتهاند، مشخص شود.
مخلصالائمه اضافه کرد: امروز استان مرکزی در رتبه سوم تردد کشور قرار گرفته است و متأسفانه میزان تلفات ناشی از این ترددها نیز چشمگیر بوده است، لذا تصمیماتی مبنی بر کاهش تخلفات رانندگی گرفته شده و از روز گذشته محورهای مواصلاتی استان مرکزی برای متخلفین ناامن خواهد بود و برخورد با رانندگان حادثهساز تشدید خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۸۰ تا ۹۰ هزار پروژه ناتمام در کشور خاطرنشان کرد: اولویت بندی و به اتمام رساندن پروژههای ناتمام استان مرکزی یکی از الزاماتی است که علاوه بر بودجه ملی نیازمند مشارکت مردم و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: استان مرکزی در شاهراه کریدور شمال و جنوب کشور قرار دارد به همین جهت حمل و نقل در آن در جایگاه ویژه و حساسی است. چرخش و تحول سندملی نقشه راه ما خواهد بود.
حمید انعامی با اشاره به اینکه امروز دولت انقلابی و نگاه انقلابی در استان مرکزی حاکم است، بیان کرد: کنش و فعالیت تمامی عوامل و نیروهای انقلابی باید جهادی و انقلابی باشد. امید است با سرلوحه قراردادن نگاه عدالت محور درساخت تمامی شهرستانها، تمامی دستگاههای ذی ربط دست به دست یکدیگر داده و گام موثری در این حوزه برداریم.
مدیرکل راه و شهرسازی سابق استان مرکزی در این آیین اظهار کرد: استان مرکزی در حال حاضر در حوزه ساخت مسکن در نقطه بسیار بالایی قرار دارد و امروز با شروع ساخت ۲۸ هزار واحد مسکونی، استانی پیشران در ساخت مسکن است.
احمد مرزبان با اشاره به اینکه اداره راه و شهرسازی در سه سال اخیر عنوان دستگاه تخصصی برتر را از سوی استانداری مرکزی کسب کرده است، اضافه کرد: تمامی طرحهای بسته شده کریدورهای شریانی استان در کارگروه مرتبط تصویب شده است و بناست با استفاده از اعتبارات ملی ساخته شوند. در طرح بازآفرینی شهری نیز اقدامات بسیار خوبی جهت ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی در حال انجام است.
به گفته وی حدود ۵۷ هزار هکتار اراضی دولتی توسط پرسنل این بخش تحت حفاظت است.
به گزارش ایسنا، در این آیین "حمید انعامی" به عنوان مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی معرفی و از خدمات "احمد مرزبان" در مدت سه سال اخیر قدردانی شد.
انتهایپیام
نظرات