• یکشنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401010702628
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

شهرزیرزمینی نوش‌آباد در ساعت زمین خاموش شد

شهرزیرزمینی نوش‌آباد در ساعت زمین خاموش شد

ایسنا/اصفهان شهردار نوش‌آباد گفت: امسال نیز به روال ۱۰ سال‌ گذشته چراغ‌های مجموعه باستانی شهرزیر زمینی نوش آباد در آخرین شنبه ماه مارس برابر با ششم فروردین از ساعت ۲۰:۳۰ به مدت یک ساعت و با هدف نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از  محیط زیست خاموش ‌شد.

محمد بهفرد در آیین ساعت زمین در مجموعه باستانی شهرزیر زمینی نوش‌آباد، اظهار کرد: صندوق جهانی طبیعت، اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست است که رویداد ساعت زمین را برای نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی در سیدنی  استرالیا اجرا کرد تا مردم برای حمایت از اقدامات مربوط به تغییرات آب و هوا تشویق شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع حفظ محیط زیست، با خاموش کردن چراغ‌های مجموعه باستانی شهرزیرزمینی نوش آباد از سال ۱۳۹۱ به این رویداد جهانی پیوسته‌ایم و هر سال با حضور گردشگران و شهروندان در این برنامه شرکت کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: شاید یک شهر ۱۵ هزار نفری در جغرافیای گسترده جهان دیده نشود، اما مهم فرهنگی است که طی یک دهه از شهرزیرزمینی نوش آباد به شهروندان و هزارها گردشگر این بنای تاریخی معرفی شده تا برای ساختن آینده‌ای همراه با دوستی طبیعت‌ مشارکت کنند.

بهفرد گفت: مجموعه باستانی شهرزیرزمینی نوش آباد که در عمق ۱۷ متری زمین بنا شده است، بیش از هر فضای دیگر به نور نیاز دارد، بنابراین خاموش شدن چراغ‌های آن، اهمیت روشنایی و احساس با هم بودن برای نجات انسان را به شهروندان یادآوری می‌کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست  شهرستان آران و بیدگل نیز گفت: تجمع انسانی برای حفظ محیط زیست قابل احترام است، اما قابل تاسف است که باید برای هشدار نسبت به حفظ محیط زیست تجمع برگزار کنیم.

سید عباس نگهبان، اظهار کرد: زمین قبل از انقلاب صنعتی خودپالایی داشت و در اکوسیستم خودش، رفع آلودگی می‌کرد، اما بهره برداری از منابع طبیعی به اندازه‌ای زیاد شد که آلودگی آب و هوا و خاک به مرز هشدار رسید.

وی افزود: با وجود توافقنامه‌های جهانی، هنوز راه حل مناسبی برای حفظ کره زمین از آلودگی ارائه نشده است و هر روز زمین بیش از پیش توسط انسان مورد تهدید و تجاوز قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: دورتادور دشت کاشان را انواع صنایع فرا گرفته و اکوسیستم در شرایطی شکننده است و این وضعیت یک منطقه کوچک در قیاس جهانی محسوب می‌شود و در شهرهای بزرگ وضاع بدتر است.

وی تاکید کرد: حیات وحش ایران بسیار منحصر به فرد است، اما از هر طرف مورد هجوم بی‌ضابطه آفرود سوارها و شهروندان بی احتیاط قرار دارد که پسماندهای خود را در محیط زیست و طبیعت رها می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست  شهرستان آران و بیدگل گفت: شرایط گردشگری ما در طبیعت قابل دفاع نیست و نیازمند برنامه‌ریزی است تا هم شهروندان به تفریح بپردازند و هم محیط زیست و منابع طبیعی حفظ شود.

وی افزود: وضعیت محل دفن زباله منطقه کاشان در جاده ابوزیدآباد مناسب نیست و روزانه ۲۰۰ تن زباله با انواع آلودگی دفن می‌شود و باید به حال آن فکری کرد تا محیط زیست سالم بماند.

نگهبان تاکید کرد: برگزاری آیین ساعت زمین در مجموعه باستانی شهرزیر زمینی نوش‌آباد باعث افتخار  است، زیرا که حفظ محیط زیست به‌عنوان یک مسئله بشری مورد توجه نسل جوان قرار گرفته و هم اینکه فعالان گردشگری به فکر محیط زیست هستند.

یک فعال حوزه گردشگری نیز گفت: ایرانیان از دیرباز برای زیست‌بوم خود احترام قائل بوده‌اند و سراسر ایران نمادهایی برای احترام به محیط زیست است، تا جایی که برای پاسداشت عناصر سازنده طبیعت، فرشته داشتند.

سید محمد علوی افزود: ایرانیان نیک اندیش، یک ماه سال را به نام آب و آبان نامگذاری کرده‌اند، ماه تیر را به نام هوا نام‌گذاری کرده‌اند و اسفند را به نام زمین و پاکی آن نامیده‌اند تا ارزش خاک و هر آنچه در زمین است را به مردم یادآور شود.

وی اظهار کرد: ایرانیان از دیرباز به‌عنوان شهروندان مسئول، آذرماه را به گرامیداشت نور و روشنایی محترم شمرده‌اند و این میراثی است که نتوانستیم نگهبان آن باشیم و حتی شاپور برای تنبیه مهاجمان آنها را به کاشت درخت وادار کرده است.

 وی گفت: احترام به طبیعت در ساخت قنات دیده می‌شود، به‌طوری که در شهری مانند نوش‌آباد ۳۳ رشته قنات به طول هزار کیلومتر ساخته شده است و مرحوم باستانی پاریزی در کتاب حماسه کویر، برای این شهر ۵۰ رشته قنات شناسایی کرده است.

به گزارش ایسنا، یازدهمین آیین جهانی ساعت زمین با حضور شهردار نوش‌آباد، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشدار مرکزی،  رئیس اداره حفاظت محیط زیست، جمعی از گردشگران و راهنمایان گردشگری در شهر زیر زمینی نوش آباد همزمان با سایر جهان برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha