• پنجشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400122621065
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

خرده مالکی اجرای آبیاری تحت‌فشار را در خلیل‌آباد با مشکل مواجه کرده است

خرده مالکی اجرای آبیاری تحت‌فشار را در خلیل‌آباد با مشکل مواجه کرده است
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس حوزه جهاد کشاورزی در خلیل‌آباد گفت: خرده مالکی اجرای آبیاری تحت‌فشار را در این شهرستان با مشکل مواجه نموده و عملاً فرایند اجرای مشخصی در این خصوص وجود ندارد.

میثم دولتی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: شهرستان خلیل‌آباد با وجود ۶۰۰۰ هکتار باغ انگور و تولید بیش از ۲۰ هزار تن کشمش و ۱۸۰ هزار تن انگور در سال قطب تولید کشمش سبز و طلایی در شرق کشور است.

وی بیان کرد: کشمش تولیدی شهرستان خلیل‌آباد بسیار منحصر به فرد بوده و در هیچ جای ایران چنین کشمشی با این کیفیت و به صورت طبیعی خشک نمی‌شود.

این عضو شورای شهر خلیل‌آباد با اشاره به مشکلات پیش روی تولید و فروش کشمش این شهرستان اظهار کرد: هر چند می‌طلبد با توجه به افت آب‌های زیرزمینی و کاهش نزولات زیرزمینی در سال‌های گذشته بسیاری از کشاورزان به سمت سیستم مکانیزه و سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار بروند اما تخصیص اعتبار در این خصوص با موانعی روبرو است.

وی همچنین خرده مالکی را یکی از مهمترین موانع پیش روی اجرای سیستم‌های مکانیزه در باغات شهرستان خلیل‌آباد دانست و مطرح کرد: متوسط سطوح باغی شهرستان زیر یک هکتار و میانگین حدود ۶ هکتار بوده که عملاً کشاورزان برای اجرای آبیاری تحت‌فشار با مشکل مواجه هستند.

دولتی افزود: اگرچه متقاضیان این نوع آبیاری در سالیان گذشته از اعتبارات آبیاری تحت‌فشار بهره‌مند شدند اما طبق ضوابط فعلی نمی‌توانند از مزایای اجرای این نوع طرح‌ها در باغات استفاده کنند.

وی به دیگر مشکلات پیش روی باغداران شهرستان خلیل‌آباد اشاره کرد و گفت: چون خاموشی چاه موتورها کشاورزان را با مشکلات جدی مواجه نموده مجبور شدند برای مدیریت آب اقدام به احداث استخرهایی در باغات خود کنند.

این کارشناس حوزه کشاورزی تصریح کرد: اکنون کشاورزان برای چاه‌های کشاورزی با مشکل تأمین برق مواجه هستند، همچنین وضعیت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ استخر بلاتکلیف مانده‌است.

وی به دیگر مشکلات پیش روی انگورکاران شهرستان اشاره کرد و گفت: باوجود ماده ۲ دستورالعمل اختصاصی بیمه انگور، اما فقط در زمان سرمازدگی گل‌ها شامل پوشش بیمه می‌شوند در صورتی که خسارت گرما و باد گرم در منطقه بسیار زیاد است.

دولتی بیان کرد: با توجه به گرماهایی که در سالیان گذشته داشتیم و قسمت اعظم آن در زمانی بوده که غوره تبدیل به انگور شده و می‌سوزد اما این نوع خسارت را بیمه قبول نمی‌کند.

وی با انتقاد از اینکه چون شهرستان خلیل‌آباد در لیست مناطق برخوردار قرار گرفته کشاورزان نمی‌توانند از تسهیلات مناطق کم برخوردار استفاده کنند، افزود: اگر تحقیقاتی صورت گیرد شهرستان خلیل‌آباد در طبقه مناطق کم برخوردار و حتی محروم قرار می‌گیرد این در صورتی است که شهرستان‌های مجاور و حتی بزرگتر از ما که منابع و صنایع پیشرفته‌ای دارند در ردیف شهرستان‌های کم برخوردار و محروم قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha