• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400122419496
  • خبرنگار : 71498

تغییر ساعت چه تاثیری در مصرف انرژی دارد؟

تغییر ساعت چه تاثیری در مصرف انرژی دارد؟

تغییر ساعت رسمی کشور موضوعی است که هر سال مطرح می شود و تاثیر آن در میزان صرفه جویی انر‍ژی بحثی پرتکرار است که مخالفان و موافقان متعددی دارد.

به گزارش ایسنا، با تصویب طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور در مجلس شورای اسلامی، ساعت رسمی کشور در طول سال تغییر نمی کند، اما به هیات وزیران اجازه داده می شود که ساعت شروع به کار سازمان‌ها، ادارات و مراکز تابعه را متناسب با ماه‌های گرم سال نواحی مختلف کشور از اول خرداد تا پایان شهریورماه حداکثر یک ساعت زودتر تعیین کند.

در قانون تغییر ساعت رسمی کشور آمده بود که «ساعت رسمی کشور هر سال در ساعت ۲۴ روز اول فروردین‌ماه یک ساعت به جلو کشیده می‌شود و در ساعت ۲۴ روز سی‌ام شهریورماه به حال سابق برگردانده می‌شود.» اکنون با این مصوبه مجلس، قانون تغییر ساعت رسمی کشور نسخ می‌شود و ساعت در  ۶ ماهه اول سال تغییر نمی‌کند.

تاثیر تغییر ساعت رسمی بر میزان مصرف انرژی ناچیز است

این مساله با انتقادهایی و موافقت‌هایی در حوزه انرژی روبرو شده است. سهیلی - کارشناس حوزه مدیریت برق - در این باره به ایسنا گفت: بر اساس آنچه که صنعت برق اعلام کرده، تاثیر تغییر ساعت کشور بر میزان مصرف انرژی ناچیز و در حدود سه تا چهار درصد است اما در مجموع باید گفت که این طرح منافعی نیز برای مردم دارد.

وی با بیان اینکه تغییر ساعت هرچند تاثیر بسیاری در مصرف انرژی ندارد اما موجب می‌شود افراد در هوای بهتری به ویژه در تابستان به محیط کار بروند و جنبه انسانی و شرعی با تغییر ساعت اتفاق بیافتد اما در کل تاثیر چندانی در مصرف انرژی نداشته است.

این کارشناس حوزه مدیریت برق با بیان اینکه این طرح یک مساله جهانی است و در کل دنیا رواج دارد، اظهار کرد: تاثیر این طرح کمتر از پنج درصد در حوزه برق اعلام شده و این عدد در حوزه گاز حتی متفاوت است و میزان تاثیر آن بسیار کمتر خواهد بود.

سهیلی ادامه داد: علت اینکه میزان تفییرات زیاد نبوده این است که ادارات یا سازمان‌هایی که در طول روز از کولرهای گازی استفاده می‌کنند، از ساعاتی زودتر آن را روشن می‌کنند تا با ورود کارکنان محیط دمای مطلوب داشته باشد.

به گفته وی، اگر مجموع را در نظر بگیریم، باید بگوییم که این میزان صرفه‌جویی و تاثیری که در زندگی افراد دارد، می‌تواند مفید باشد اما از منظر انرژی خیلی تاثیرگذار نیست.

تغییر ساعت رسمی بر مصرف انرژی اثرگذار است

اما در این میان نگاه‌های دیگری نیز به این طرح وجود دارد. حمیدرضا صالحی - عضو سندیکای صنعت برق درباره تاثیرات تغییر ساعت کشور در میزان مصرف انرژی کشور، گفت: قطعا این مساله در میزان مصرف انرژی تاثیرگذار است، تغییر ساعت بارها در دولت‌های مختلف اجرایی شده است؛ حتی این طرح در کشورهایی که مصرف انرژی بالایی دارند هم اجرایی می شود.

وی با تاکید بر اینکه برای کنترل مصرف انرژی چنین سیاست‌هایی در کل دنیا اجرایی شده است، تصریح کرد: با تغییر ساعت کار ادارات می‌توان ساز و کاری را رقم زد که میزان مصرف کاهش یابد، همچنین این موضوع در بخش‌های خانگی و تجاری نیز اثرگذار است.

این فعال حوزه برق با تاکید بر اینکه اگر اقدامات با مطالعه انجام نشود، هزینه انتقال برق نیز افزایش می‌یابد و ممکن است موجب استهلاک تجهیزات نیز شود، گفت: فقدان بارندگی و کم کاری نیروگاه‌های برق آبی نیز می‌طلبد که سیاست‌های مدیریتی در حوزه صرفه‌جویی در حوزه انرژی با جدیت بیشتری دنبال شود.

صالحی با بیان اینکه تا به امروز مراکز تحقیقاتی در مراکز مختلف از جمله مرکز پژوهش‌های وزارت نیرو نظرشان را در این رابطه اعلام می‌کردند و بر همان اساس تصمیم‌گیری صورت می گرفت، گفت: باید مطالعات کافی در این رابطه صورت بگیرد و تصمیماتی که اخذ می‌شود نیز آگاهانه باشد.

وی با اشاره به تاثیر تغییر ساعت بر میزان صرفه‌جویی نیز گفت: قطعا این موضوع موجب صرفه‌جویی خواهد شد و تغییر ساعت کار تاثیر بالایی دارد؛ در حال حاضر یک سوم مصرف در بخش خانگی، یک سوم در بخش تجاری ادارات و کشاورزی است و یک سوم نیز مربوط به حوزه صنعت می‌شود.

این فعال حوزه برق ادامه داد: دو سوم برق مصرفی کشور در حوزه خانگی صورت نمی‌گیرد و اگر بتوان با تغییر ساعت این مساله را در فصول مختلف مدیریت کرد، شاهد تاثیرات بالای آن خواهیم بود. شرایط کلی کشور در حوزه انرژی نشان می‌دهد که دیگر نمی‌توان مانند گذشته عمل کرد و باید از تمام فرصت‌هایی که برای صرفه‌جویی انرژی وجود دارد استفاده کنیم.

صالحی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که بیشترین یارانه انرژی را در دنیا داریم، گفت: به دلیل اینکه حجم زیادی از انرژی مربوط به بخش اداری و تجاری است، باید ساز و کاری برای صرفه‌جویی در این حوزه صورت بگیرد که تغییر ساعت امری موثر به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۰:۰۸

این آقای کارشناستون خیلی الکی فرمودند که بسیاری از کشورها ساعتهاشونو جلو میکشن. اون کشورهایی هم که این غلطو میکردن گذاشتن کنار یا دارن میذارن

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۰:۲۱

هیچی فقط سلامت ما را به هم میزند

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۰:۳۹

تغییر ساعت هیچ لزومی نداشت اینقد تقلیدهای کورکورانه از دیگر کشورها نداشته باشیم به محضی که اونا شش ماه اول را تغییر دادند شما هم تغییر دهید این بده الان که تغییر نمی دهند شما هم تقلید کورکورانه داشته باشید تغییر ساعت از روز اول اشتباه بود برای اینقد مصرف ناچیز لازم نبود اینقد ساعت را جلو و عقب بکشید مردم را چندین سال به تمسخر بگیرید تصمیم درست بعد از چندین سال الانه که میخاد ساعت ثابت باشه در طول سال و امیدوارم این قانون همیشگی بشه ساعت شروع کار ساعت 7 باشد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۲

بهتر که جمع شد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۹

سلام. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تشکر میکنم که با این مصوبه مردم را از ساعت قدیم و جدید راحت کردند.ودیگر ساعت قدیم و جدید نداریم. تغییر ساعت توجیه اقتصادی ندارد بلکه مضراتی هم دارد. به جای تغییر ساعت رسمی میتوان ساعت کار را تغییر داد.که نمایندگان محترم این اجازه را به دولت داده اند.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۱:۵۳

قطعاا تاثیر مثبتی داره جلو کشیدن ساعت. هم از نظر روانی و هم مصرف انرژی. من نمیدونم چرا این نماینده ها دنبال اموری هستن که فقط تمرکز و آرامش مردم رو بهم بزنن!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۲:۵۵

خوب بگن یه ساعت زودتر کار برید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۰

تغییر ساعت روشی مردود و مخرب است.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۰۰:۳۷

فقط مصرف انرژی پس وقتی ساعت یک ساعت به جلو کشیده میشه و از استراحت مردم دزدیده میشود کی جوابگو خواهد بود و همچنین اثرات روانی بر روی مردم دارد کی جوابگو خواهد بود اول جوابگوی مشکلات روحی روانی مردم باشید بعد در مورد انرژی صحبت کنید البته اگر مردم برای شما مهم هستند که نیستند

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۰۶:۴۸

هبچ تاثیری روی مصرف انرژی ندارد تنها راه کاهش مصرف انرژی حذف یارانه انرژی هست و دیگری کوچک سازی دولت . وقتی سیستم دولتی ۶ برابر نباز نیروی انسانی دارد ۶برابر بودن تعداد نیروی انسانی یعنی ۶برابر بودندفضا و ساختمان و ۶برابر بودن سرمایش و گرمایش و مصرف انرژی اگر دنبال کاهش مصرف انرژی هستیم باید دولت را کوچکسازی کرد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۲۲:۰۶

شورا نگهبان محترم حداقل شما نزارید این قانون لغوَه شما میفهمید چی مبشه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۲۲:۴۸

نه خیر من با لغو تغییر ساعت به شدت مخالفم ما ساعت جدید و قدیم داریم به سلامتی آدم ربطی نداره امیدوارم شورای نگهبان با مصوبه مجلس مخالفت کنه و ساعت جدید و قدیم داشته باشیم و اوقات شرعی شهر ها مخصوصا مشهد قاطی نشه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۷ ۰۰:۱۲

مشکل کارشناسی سرانگشتی است. خب نور و طول روز از شمال تا جنوب کشور فرق میکند. همچنین هوا و دما و رطوبت. حالا چرا ساعت را فقط دو بار در سال تغییر دهیم؟ اگر سخن از بهینه است آیا نیم ساعت میانه ولی در تمام سال همان تأثیر را ندارد؟ و چرا نه 4 بار تغییر، اگر تغییر سودمند است؟ و الا آخر...

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۸ ۰۸:۵۹

با سلام و احترام عقل و منطق میگه وقتی ما هماهنگ با طلوع خورشید و یک ساعت زودتر بیدار شیم از نظر روحی و روانی سرزنده و شادابیم.‌کارمندان و شاغلین و دانش آموزان زودتر به محیط کاری و درستشون میرسن و مشغول فعالیت میشن . شبها به موقع میخوابیم نه اینکه شب زنده داری کنیم .اینکه ما به موقع بخوابیم و بیدار شیم نتنها تاثیر منفی در روح و روانمان نداره بلکه به مراتب بهتره . از طرفی صرفه جویی در مصرف برق یکی از فواید مهم تغییر ساعته . شورای نگهبان محترم اگر واقعا به فکر سلامت جسم و روان مردم و صرفه جویی در مصرف انرژی هستید مصوبه رو رد بفرمائید . با سپاس فراوان

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۱ ۲۳:۵۷

دمتون گرم بهترین کارو کردین من که خیلی خوشحالم با تغییر ساعت همه کارهام بهم میخورد دولتم اگه به فکر انرژیه به کارکنانش بگه یه ساعت زودتر بیان سر کار بازم ممنون اونایی که ناراحتن به ساعت چیکار دارن اگه راست میگن یه ساعت زودتر برن سر کار والا نه صبحمون معلوم بود نه شبمون بازم ممنون از نمایندهها