• دوشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400122318410
  • خبرنگار : 30147

تعداد طلاق‌های صوری برای بهره‌مندی از امکانات کمیته امداد چقدر است؟

تعداد طلاق‌های صوری برای بهره‌مندی از امکانات کمیته امداد چقدر است؟

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی گفت: تعداد کسانی که تاکنون برای تحت پوشش قرار گرفتن کمیته امداد طلاق صوری گرفته‌اند بسیار انگشت شمار بوده است.

رضا سلم‌آبادی، در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود به دلیل وضعیت بد اقتصادی برخی خانواده‌ها برای تحت پوشش قرار گرفتن کمیته امداد اقدام به گرفتن طلاق صوری می‌کنند و نظارت کمیته امداد بر افرادی که از این طریق تحت پوشش قرار می‌گیرند چگونه است، اظهار کرد: ارائه سند طلاق یا طلاق‌نامه یکی از مدارک قانونی است که افراد تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: ما مجاز نیستیم که شبانه وارد خانه‌های مردم شویم و ببینیم کسانی که طلاق‌نامه ارائه دادند آیا با هم زندگی می‌کنند یا نه مگر اینکه گزارش‌های مردمی را داشته باشیم.

 مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون چند مورد بسیار انگشت شمار داشتیم که شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: هرچند اگر به اثبات برسد بلافاصله پرونده‌های این افراد را حذف می‌کنیم اما وقتی هم که این اتفاق می‌افتد شاکی می‌شوند که هرچند مدرک قانونی ارائه دادند ولی کمیته امداد کمک نمی‌کند و این مقداری کار را برای ما سخت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۱۲ هزار نفر در خراسان رضوی تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند، گفت: سرانه‌های دولتی که در اختیار داریم جواب خدمت به مردم را نمی‌دهد و همیشه عرضه و تقاضایی که داریم در این زمینه با هم یکسان نیستند.

سلم‌آبادی افزود: تورم اقتصادی موجب می‌شود برخی خانواده‌ها خواه و ناخواه فقیر شوند و نتوانند مایحتاج زندگی خود را تأمین کنند، این وضعیت موجب شده تا خروجی ما کمتر از ورودی‌ها باشد.

وی با بیان اینکه امسال ۵۷۰۰ نفر از کمیته امداد تسهیلات دریافت نموده و خودکفا شده‌اند، اظهار کرد: هرچند هر ساله بین ۱۰ تا ۱۵ درصد به تناسب موقعیت اقتصادی مناطق افزایش مراجعین را داریم ولی همه تحت پوشش قرار نمی‌گیرند، برخی با یک خدمت که دریافت می‌کنند نیازشان مرتفع شده و پرونده مختومه می‌شود.

سلم‌آبادی اظهار کرد: هرچند برای تأمین قسمتی از تأمین مسکن مورد نیاز محرومان از منابع دولتی اختصاص دادیم اما اگر قرار باشد فقط از محل منابع دولتی این مسکن‌ها احداث شوند، مسکن نیمه تمام خواهد ماند به همین دلیل از محل کمک‌های زکات یا ارقام ریالی زکات توانستیم مسکن‌های نیمه تمام را به اتمام برسانیم، همچنین برای درمان از محل زکات برای سرانه‌های درمان کمک‌هایی را داشتیم.

وی با بیان اینکه زکات در رفع فقر و افزایش رفاه اجتماعی کمک بسیاری می‌تواند داشته باشد، گفت: تا پایان بهمن‌ماه سال جاری ۱۲۲ میلیارد تومان زکات مستحبی، واجب، کفاره و... جمع‌آوری شده که ۸ میلیارد تومان آن فقط از شهرستان خلیل‌آباد بوده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی با اشاره به اینکه میزان مشارکت‌های مردمی طی دو سال اخیر به تناسب شهرستان‌ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد به نسبت مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است، تصریح کرد: هرچند در تمامی شهرستان‌های خراسان رضوی درحال شکل دادن مراکز تخصصی زکات هستیم و در هر شهرستان بین یک تا سه مرکز فعال می‌شوند اما فقط در خلیل‌آباد به دلیل پتانسیل‌هایی که دارد از ۲۴ روستا در ۲۱ روستا مرکز نیکوکاری زکات فعال شده‌اند.

وی در همین خصوص اظهار کرد: بیش از ۶۵۰ مرکز نیکوکاری در خراسان رضوی داریم که برخی معیشت‌محور هستند، همچنین ۱۸۰ مرکز تخصص‌محور بوده و فعالیت‌های خاصی در زمینه‌های سلامت و درمان، قرآنی، فرهنگی و تربیتی، اشتغال و کارآفرینی و... انجام می‌دهند.

سلم‌آبادی با بیان اینکه مراکز نیکوکاری در کنار مساجد و برخی از اماکن اجتماعی و فرهنگی شهرستان‌ها شکل گرفته و یک امداد محله هستند، تصریح کرد: مراکز نیکوکاری علاوه بر کاهش حجم فقر در شناسایی دقیق و نوع نیاز خانواده‌ها هم فعالیت دارند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha