بهمن کارگر ۲۳ اسفندماه در نهمین کنگره ادبیات پایداری به میزبانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شکلگیری ادبیات پایداری در امتداد فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: در هفته گذشته مراسم انتخاب بهترین کتاب سال در حوزه دفاع مقدس برگزار شد، در مباحث فرهنگی، هنر بهترین ابزار برای تاثیرگذاری اقدامات محسوب میشود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور افزود: در بحث ادبیات مخاطبشناسی از اهمیت بالایی برخوردار است، نسل نوجوان و جوان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حضور نداشتند و دشمن درصدد است با تهاجم فرهنگی این نسل را از فرهنگ مقاومت دور کند، بنابراین باید در حوزه ادبیات پایداری برنامههای پدافندی و آفندی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کارهای زیادی در حوزه ادبیات پایداری صورت گرفته است، گفت: اما کارهای بر زمین مانده نیز زیاد است، برای موفقیت در این حوزه باید دست به دست هم بدهیم.
کارگر با تاکید بر اینکه در بحث ادبیات پایداری باید بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است نیز مورد توجه قرار بگیرد، توضیح داد: جهاد تبیین نیز یکی از موضوعات مورد تاکید ایشان است، با استفاده از این مقوله دفاع مقدس و بحث مقاومت بهخوبی برای مردم تبیین شود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور بیان کرد: اگر نگاهی به تحولات منطقه و جنگ حال حاضر در اروپا بیندازیم، اگر مردم در صحنه بودند، این اتفاقات رخ نمیداد، مردم پایههای اصلی هر نظامی هستند که باید همواره با مقاومت در صحنه حضور داشته باشند.
وی با اشاره به قدرت نظامی جمهوری اسلامی، تصریح کرد: بحث قدرت فرهنگی، معنوی و روحی مردم میتواند مورد توجه نویسندگان، پژوهشگران و محققان در موضوع ادبیات دفاع مقدس قرار بگیرد.
کارگر در پایان بیان کرد: برای انتقال مفاهیم مقاومت و دفاع مقدس باید کار از کودکستانها آغاز شود، باید برای هر مقطع تحصیلی محتوای مناسب با رده سنی تولید شود.
مفهوم ادبیات پایداری و استقامت از پیروزی انقلاب اسلامی جنبههای خاصی به خود گرفت
در ادامه عباس بایرامی-رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با تاکید بر اینکه انجام کارهای پژوهشی و علمی در حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت از ضروریات محسوب میشود، اظهار کرد: در هفته گذشته بهترین کتاب سال در حوزه دفاع مقدس انتخاب شد، اما در حوزه پژوهش در این حوزه دارای ضعف هستیم، سوژههای متعددی در این حوزه وجود دارد که میتوان به آن پرداخت.
وی افزود: مفهوم ادبیات پایداری و استقامت از پیروزی انقلاب اسلامی جنبههای خاصی به خود گرفت، باید از یک نگاه اجتماعی در عرصه تحولات اجتماعی به آن بپردازیم، حوزههای علمیه و دانشگاهها باید به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه ادبیات پایداری روی بیاوردند.
بایرامی تاکید کرد: دفاع مقدس یک سرچشمه است و تولید کتاب در این حوزه دارای اهمیت بوده، زیرا کتاب یک مرجع برای استفاده عموم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه کنگره ادبیات پایداری بهصورت سالانه برگزار میشود، گفت: هر سال یک استان میزبان این کنگره است و پس از بررسی میزبان این کنگره در سال آینده معرفی میشود، باید دفتر دائمی ادبیات پایداری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دایر شود.
انتهای پیام
نظرات