حجت عبدالملکی امروز ۲۲ اسفند در مراسم افتتاح همزمان ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر تعاونی کشور بیان کرد: بخش تعاون بر اساس قانون جمهوری اسلامی یکی از سه بخش اصلی اقتصاد کشور است.
وی اظهار کرد: تعاون هم مبنای اسلامی و ایرانی دارد و اصولا تعاونی یک الگوی اسلامی و ایرانی است.
عبدالملکی بیان کرد: مقام معظم رهبری نیز روی موضوع تعاون ورود داشتهاند. در جریان تدوین سیاستهای کلی اصل ۴۴ و بعد از آن قانون اجرایی تا زمانی که مطمئن نشدند که جایگاه تعاون حفظ شده است رضایت به اقدام ندادند. در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که ۱۳۹۲ که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده باز مساله اقتصاد مردمی در بند اول سیاستها مورد تاکید قرار گرفت که بهترین مورد برای موضوع، تعاونی است چرا که نقش بسیار مهم در اقتصاد کشور دارد.
وی با طرح سوالاتی که چرا تعاون و تعاونی به جایگاه اصلی خود نرسیده است و چرا به ۲۵ درصد سهم تعاون در اقتصاد نرسیدیم و تنها ۵ تا ۶ درصد بیشتر نیستیم، تصریح کرد: در این چندین ماه که مسئولیت گرفتیم ارزیابی مجدد کردیم که مساله و آسیب جدی کجاست. در این راستا به چهار آسیب رسیدیم که اولین مورد عدم باور مسئولین به حوزه تعاون است.
این وزیر دولت یادآور شد: متاسفانه برخی از مسئولین کشور به این امر اعتقاد ندارند و این یک مساله جدی است، اگر باور نداشته باشیم کار را انجام نمیدهیم کمااینکه حتی با خصوصیسازی خیلی از مسئولین کشور فاصله گرفتن از هویت دولتی را باور نداشتند.
عبدالملکی افزود: فضای کسب و کار تعاونی در کشور توسعه پیدا نکرده و در بخش سیاستهای کلان کشور و نگاههایی که در سطح کلان و حاکمیتی وجود دارد هنوز بستر مناسبی برای شکلگیری تعاونیها و فعالیت موثر آنها آماده نشده است.
وی ادامه داد: براساس سند توسعه تعاون افرادی را در معاونت تعاون موظف کردیم که شاخص فضای کسب و کار تعاونی را تولید و پایش کنند و مرتبا به مراجع ذیربط گزارش دهند. همانگونه که فضای کسب و کار بصورت کلی و مدنظر دنبال میشود این دو موضوع نیز دنبال شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برای اینکه فضای کسب و کار تعاونیها را تقویت کنیم اتفاقات مهمی را در این پنج شش ماهه رقم زدیم که یکی از آنها کاهش زمان صدور مجوزها و اصلاح نظامات نظارت بر تعاونیهاست.
وی بیان کرد: سومین آسیبی که وجود دارد در خصوص آموزش و ترویج فرهنگ تعاونی است که بعد از سلطه غرب بر جهان که فرهنگ لیبرالیستی و اومانیستی بر کشورهای دنیا مستولی شد فرهنگ کار جمعی، تعاون و تعاونگرایی در تمام دنیا از جمله کشورمان قدری تضعیف شد. اصلاح این موضوع و برگرداندن آن به ریشههای اسلامی و ایرانی نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است.
عبدالملکی اضافه کرد: چهارمین آسیب در حوزه نظارت است چراکه حوزه تعاون محلی است برای تجمع افراد و تصمیمگیری و کار و نیازمند نظارتهای لازم در سطوح اجرایی و راهبردی دارد. معتقدم به جهت عدم باوری که بسیاری از مسئولین روی حوزه تعاون داشتند روی نظارت هم قصور کردند.
این مسئول گفت: در جریان ادغام سه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی متاسفانه حوزه تعاون مغفول ماند و مظلوم واقع شد و همین امر سبب شد رفته رفته اهمیت به بخش تعاون در نگاه حتی وزیر این حوزه در ادوار گذشته کاهش پیدا کند. در دوره جدید بخش تعاون را تقویت میکنیم و نگاه متفاوتی را در این حوزه ارائه میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان اگر ضعفی بر ذهنیت تعاون وجود دارد نباید آن را به معنای تعاون برگردانیم و بگوییم چون در سالهای پیش تعاونیها خوب عمل نکردند پس الگوی غلطی است؛ به عنوان متولی تعاون با هرنوع تفکر در حوزه تعاون ستیزی برخورد میکنم و مخالفم چرا که تعاون یک مبنای دینی و قانونی و مبدا شرعی دارد و اشکالات آن را باید برطرف کنیم. بخش تعاون مشکلات دارد و به عنوان وزیر این بخش باید مشکلات را برطرف کنم.
وزیر کار در ادامه صحبتهایش گفت: در حوزه مسکن تقریبا ده هزار تعاونی مسکن داریم که ۹۵۰۰ تعاونی آن موفق بودند و این اتفاق خوبی است یعنی در این حوزه از نمره ۲۰، ۱۹ گرفتیم و البته ۵۰۰ موردی هم که موفق نبودند و شکست خوردند ناشی از عبدالملکیهایی بودند که متولی تعاون بودند و رسیدگی نکردند و ما باید این کار را حتما انجام دهیم.
وی بیان کرد: اعضای همه تعاونیها ثبت و ضبط شده و در سامانهها با کد ملی و شناسنامه وجود دارند. آنچه که اعلام کردند ۸۴۰ هزار تعاونی بوده که ۳۸۰ هزار مورد زمین گرفتند و ۳۸هزار و ۹۰۰ مورد مشکل دارند که باید برطرف شوند که ما خودمان را در قبال تعاونی ها مسئول میدانیم.
این مسئول گفت: از زمانی که دولت مردمی مستقر شده تمرکزمان روی تعاونیهای مشکل دار بوده و متمرکز شدیم و تقریبا مسائل ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکل دار را برطرف کردیم.
وی اضافه کرد: در این مدت پنج شش ماه اخیر، تعدادی از تعاونیها در حوزه مسکن مهر بودند که امروز ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر که در قالب تعاونی ساخته شدند مشکلشان حل شده است و بهره برداری آنها را آغاز خواهیم کرد. مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استانها مسئولیت دارند که مشکلات تعاونیها را تک تک بررسی و برای آنها باید پاسخگو باشندکه مشکل را حل کنند.
عبدالملکی اظهار کرد: تمام ابزار قانونی لازم برای مدیریت و نظارت بر تعاونیها را داریم و جاهایی که هیات مدیره مشکل دارند میتوانیم هیات مدیره جایگزین معرفی کنیم تا مدیریتی جدید کار را برعهده بگیرند و چنانچه تاکنون این اتفاق نیفتاده ناشی از قصور همکاران بنده است.
وی افزود: تفاهم نامه ۴۰۰ هزار واحدی برای جامعه کارگری امضاء شده و الگوی تامین مالی و ساخت تامین شده و جامعه هدف باید سریعتر پالایش شوند؛ چنانچه زمین تامین شود عملیات اجرایی و تامین مالی را شروع خواهیم کرد و کارهای عقب افتاده را به سرعت جبران خواهیم کرد.
انتهای یپام
نظرات