• شنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400122116504
  • خبرنگار : 71588

توافق مصر و اسرائیل برای توسعه مناسبات تجاری و راه اندازی خط پرواز مستقیم به شرم الشیخ

توافق مصر و اسرائیل برای توسعه مناسبات تجاری و راه اندازی خط پرواز مستقیم به شرم الشیخ

در پی تفاهمات مصر و اسرائیل درباره گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری، قرار است به زودی پروازهای مستقیم تل‌آویو به شرم‌الشیخ راه‌اندازی شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، آمارهای رسمی وزارت صنایع و بازرگانی و اقتصاد رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که میانگین مبادلات تجاری مصر و اسرائیل سالانه ۲۷۰ میلیون دلار است که ۱۵۰ میلیون دلار آن صادرات اسرائیل به مصر و ۱۱۵ میلیون دلار آن صادرات مصر به اراضی اشغالی است.

این مبلغ البته مبادلات تجاری آنها در بخش انرژی و گاز و توافق‌های مناطق آزاد مشترک با آمریکا که قرار است آن نیز توسعه پیدا کند را شامل نمی‌شود.

نشریه «اسرائیل هیوم»، با انتشار گزارشی اعلام کرد که قاهره و تل‌آویو اخیرا در راستای تلاش برای تقویت روابط تجاری و گردشگری توافق کرده‌اند که پروازهای مستقیم تل‌آویو به شرم‌الشیخ راه‌اندازی شود.

این نشریه همچنین فاش کرد که این توافق نتیجه مذاکرات هیئت امنیتی مصری است که در دو روز گذشته با مقامات اسرائیلی در تل‌آویو دیدار کرد.

این هیئت به ریاست سرتیپ «ایمن بدیع»، معاون وزیر دستگاه اطلاعات مصر و با حضور شماری از تاجران مصری با هیئتی اسرائیلی به ریاست «یائیر پینس»، رئیس دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی مذاکره کرد.

این نشریه به نقل از رئیس دفتر نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی فاش کرد که مذاکرات دو طرف سنگ بنایی مستحکم برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری خواهد بود که منافع سیاسی و دیپلماتیک به همراه خواهد داشت.

این نشریه تفاهمات اقتصادی قاهره و تل‌آویو را آغازگر مراحل تازه‌ای دانسته که از آن به «صلح با روابط گرم» یاد کرده است.

به گزارش میدل ایست نیوز، در ماه ژوئن گذشته شرکت‌های هواپیمایی دو طرف درباره ازسرگیری پروازهای مستقیم به توافقاتی رسیده بودند اما دستگاه‌های امنیتی اسرائیل این توافقات را تأیید نکردند.

اکنون با تأیید نهایی این توافقات، قرار است پروازهای مستقیم از تل‌آویو به شرم‌ الشیخ ازسرگرفته شود. قیمت بلیط رفت و برگشت ۳۷۰ دلار تعیین شده است.

رئیس هیئت مذاکره‌کننده مصری همچنین تأکید کرده که کشورش در پی افزایش صادرات کالاهای مصری و نیز واردات کالاهای اسرائیلی است.

دو طرف همچنین درباره به‌روزسازی گذرگاه مرزی «نیتسانا» که در سال ۱۹۸۲ افتتاح شد و اصلی‌ترین گذرگاه مرزی زمینی برای تردد کالا میان دو طرف است توافق کردند.

دو طرف همچنین درباره تشکیل کمیته مشترک اقتصادی با حضور بخش‌ خصوصی به منظور رفع موانع توسعه روابط اقتصادی و تجاری توافق کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha