غلامرضا کاتب در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش احزاب در کارآمدسازی نظام اجرایی و سیاسی کشور، بیان کرد: اگر احزاب در کشور قدرت داشته باشند، دولت ها بر اساس برنامه روی کار خواهند آمد، بدین ترتیب احزاب هستند که پاسخگو خواهند بود و دیگر صرفا فرد پاسخگو نیست؛ در نتیجه مردم نیز بر اساس برنامه ها به افراد برای حضور در جایگاه سیاسی رای می دهند نه بر اساس سلایق فردی. احزاب می توانند در ارائه برنامه به دولت ها نقش آفرین باشند.
وی اظهار کرد: احزاب میتوانند در توسعه و پویایی نظام نقش موثری را ایفا کنند. اگر احزاب قدرتمند باشند دیگر در چیدمان دولت صرفا یک فرد تصمیم نخواهد گرفت، بلکه احزاب نیز تصمیم می گیرند. نتیجه این امر نیز حضور افراد کارآمد در جایگاههای مختلف است و افراد دیگر بر اساس چاپلوسی و روابط غیراصولی نمیتوانند نقشی در جامعه در عرصه سیاسی و اجرایی بدست آورند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کشور ما تاکنون احزاب نتوانستند آنطور که باید و شاید نقش آفرین باشند. نمی توان پیش بینی کرد اگر احزاب افرادی را برای انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری آموزش دادند و معرفی کردند، آیا با تایید شورای نگهبان می رسد یا نه.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که متاسفانه در کشور ما قدرت لابی ها از قدرت احزاب بیشتر است. به همین خاطر نمی توان با این رویه انتظار شکل گیری احزاب قوی را داشت. نمی توان گفت که فقط یک قوه می تواند در تقویت جایگاه احزاب نقش داشته باشد. در وهله اول باید حاکمیت نظام به سمت تقویت جایگاه احزاب گام بردارد.
کاتب در پایان تاکید کرد: قوای سه گانه نیز باید در این زمینه مصمم باشند.
انتهای پیام
نظرات