• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۲۰:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121915509
  • خبرنگار : 50356

رئیس خانه صمت خراسان رضوی:

نظام اقتصادی ما نظام علم محور نیست

نظام اقتصادی ما نظام علم محور نیست

ایسنا/خراسان رضوی رئیس خانه صمت خراسان رضوی گفت:نظام اقتصادی ما نظام علم محور نبوده و نظام دستوری و احساسی است، همچنین نظام مالیات ستانی در کشور نظام عادلانه‌ای نیست‌.

حسن حسینی ظهر امروز ۱۹ اسفندماه در نود و یکمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق مشهد و  با حضور وزیر اقتصاد، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان مجلس برگزار شد اظهار کرد:  در جامعه ما مردم خیلی مسائل اقتصادی را نمی‌دانند بلکه به سفره خود می‌نگرند. همه ما این را قبول داریم و می‌دانیم که سفره مردم نسبت به ۱۰ سال قبل کم رونق‌تر شده است. این مساله می‌رساند که اشکال اقتصادی در کشور وجود دارد.

نظام مالیات ستانی در کشور نظام عادلانه‌ای نیست‌

وی با اشاره به اینکه نظام مالیات ستانی در کشور نظام عادلانه‌ای نیست افزود:‌ این مساله متاثر از عوامل متعددی است و می توان گفت که این موضوع به تبعات تصمیمات اقتصادی ما برمی‌گردد. حوزه امور مالیاتی استان به دلیل وجود قوانین دست و پاگیر و بخشنامه‌های ساعتی، روزی و ماهی نمی‌توانند به تولید کننده کمک کنند. 

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه بنگاه‌های اقتصادیی در مشهد وجود دارند که برای انجام یک معامله پول دلالی می‌گیرند و ریالی مالیات نمی‌دهند، تصریح کرد: اگر هم مالیاتی پرداخت کنند، بسیار اندک است اما یک واحد صنعتی که اشتغال‌زایی ایجاد کرده به دلیل وجود نشانی باید تا ریال آخر مالیات را پرداخت کند. دریافت مالیات در کشور بر اساس دفاتر مالیاتی نبوده بلکه بر اساس سلیقه ممیز مالیاتی است. نظام مالیاتی ما در کشور بر محور ممیز سالاری استوار است. هر چه ممیز مالیاتی تصمیم بگیرد آن می‌شود. بنابراین واحد اقتصادی که میلیاردها تومان برای اشتغال سرمایه‌گذاری کرده در صورت عدم پرداخت مالیات تعطیل شده و صدها نفر بیکار می‌شوند. 

حسینی بیان کرد: باید از کسانی که مالیات پرداخت می‌کنند حمایت شود، اما متاسفانه این اتفاق به هیچ عنوان رخ نداده و مودیان مالیاتی روز به روز ضعیف‌تر می‌شوند. اعتقاد بخش خصوصی بر این است اگر دولت مالیات نگیرد نمی‌تواند  هزینه‌های جاری خود را پرداخت کند. حال سوال اینجاست که سازمان امور مالیاتی چه خدماتی به فعالان اقتصادی ارائه می‌کند، جز اینکه ما را ضعیف‌تر کرده و دلخوری ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه نکته تمام مشکلات در نظام اقتصادی کشور از نبود علم نشات می‌گیرد، تصریح کرد: نظام اقتصادی ما نظام علم محور نبوده و نظام دستوری و احساسی است. علم اقتصاد در اقتصاد کشور چه جایگاهی دارد؟ اگر در حوزه اقتصاد علم‌محور حرکت می‌کردیم در این سالها این مشکلات اقتصادی ایجاد نمی‌شد. مقام معظم رهبری نگرانی‌های خود را در این مورد بارها ابراز کرده‌اند. همانطور که علم در بخش‌های دیگر در حال پیشرفت است باید بپذیریم که در حوزه‌ اقتصاد نیز باید تحول ایجاد شود. 

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه جمعیت کثیری از جامعه زیر خط فقر زندگی می‌کنند، تصریح کرد: امروز جمعیت  زیادی گرفتار حاشیه نشینی هستند. حاشیه نشینی محصول سالیان طولانی است. برای فقرزدایی نیاز به برنامه‌ریزی در کشور  بوده و مهمترین راه حل فقر زدایی ایجاد اشتغال برای جوانان است.

در ادامه این نشست محمد حسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی اظهار کرد: چرا هیچگاه سخنان مقام معظم رهبری در مورد فعالان اقتصادی جدی گرفته نمی‌شود؟. اگر آنچه که ایشان در وصف فعالان اقتصادی فرموده‌اند توسط دولت جدی گرفته شود، اشتغال محقق می‌شود. با این میزان بودجه‌ که در اختیار وزرات کار قرار داده می‌شود، نمیتوان اشتغال ایجاد کرد.

وی افزود: برخی اقدامات در کشور موجب فرار سرمایه می‌شود. هم اکنون در خراسان رضوی خطر فرار سرمایه به خارج کشور و خارج استان وجود دارد. دلیل این مساله این است که امنیت سرمایه‌گذاری احساس نمی‌شود .چرا تبعات مصوبات در مجلس سنجیده نمی‌شود؟. چرا باید ارز حاصل از صادارت از صادر کننده ارزانتر خریداری شود در حالی که این ارز باید به قیمت بازار خریداری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha