به گزارش ایسنا و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در همین راستا نیز شرکتهای زیادی توانستند با فروش محصولات خود در بازار داخلی تثبیت و ماندگار شوند. یکی از این محصولات فناوری کروماتوگرافی است که توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی تولید شده است. این تجهیز یک روش تحلیلی است که به طور معمول برای جداسازی اجزای تشکیل دهنده یک مخلوط شیمیایی بهکار میرود.
ستونهای شیشهای کروماتوگرافی با استفاده از دانش داخلی ساخته شدهاند. این محصول یک روش تحلیلی است که به طور معمول برای جداسازی اجزای تشکیل دهنده یک مخلوط شیمیایی کاربرد دارد.
در نتیجه با روش کروماتوگرافی، به خوبی میتوان اجزای تشکیل دهنده مخلوطها را تحلیل و بررسی کرد. روشهای مختلفی در کروماتوگرافی وجود دارند که عبارتند از «کروماتوگرافی مایع»، «کروماتوگرافی گازی»، «کروماتوگرافی تبادل یونی» و «کروماتوگرافی میل ترکیبی» که همه این روشها اساس یکسانی دارند.
کروماتوگرافی ایرانی ارزانتر از نمونه خارجی
کافی است تا چند قطره از مخلوط را در پایین ورقه شیشه ای کروماتوگرافی بریزیم. این ورقه شیشه ای با لایه نازکی از سیلیکا اندود شده است.
انتهای این ورقه را در ظرفی قرار می دهیم که حاوی حلال آلی مناسبی باشد. به کمک نیروی مویینگی، ماده حلال در روی ورقهای شیشهای به سمت بالا حرکت میکند و اجزای مخلوط حاصل به هنگام حرکت به سمت بالا، در ۳ نقطه از یکدیگر جدا میشوند.
همچنین از یک ستون شیشهای استفاده شده است که از پایین به یک شیر متصل است. این ستون را با سیلیکاژل و حلال آلی پر میکنیم.
در مرحله بعد، مخلوط حاصل از واکنش را به آرامی از بالا اضافه و شیر پایین را باز میکنیم تا مخلوط در ستون حرکت کند. در نهایت، مخلوط حاصل با سه نوار رنگی جدا میشود که میتوان هر کدام را جداگانه جمع آوری کرد.
کروماتوگرافی تولید شده در داخل ایران یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد و از همان کیفیت برای استفاده در آزمایشگاه برخوردار است.
در گذشته این زمینه وجود داشت تا محصولات داخلی به سوریه، جمهوری آذربایجان و امارات صادر شود که به واسطه ایجاد موانع در سالهای اخیر این صادرات متوقف شده است.
انتهای پیام
نظرات