• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400121915182
  • خبرنگار : 50200

راهکارهای توسعه مازندران از نگاه یک کارشناس

راهکارهای توسعه مازندران از نگاه یک کارشناس

ایسنا/مازندران یک کارشناس و پژوهشگر اقتصاد توسعه و سیاست، راهکارهای توسعه مازندران را اجرای سند آمایش سرزمینی و نیز انتخاب و انتصاب صحیح مدیران کارآمد دانست.

مهدی بشارتده در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از اینکه تاکنون عملکرد دولت جدید مطابق با شعارهای آن نبوده و در همان مسیر ریل گذاری شده گذشته حرکت می کند اظهار کرد: بر این اساس اتفاق مثبتی را شاهد نبوده ایم و انتظار می رفت از فرصت چندماهه که به دولت جدید داده شده عملکرد بهتری را شاهد باشیم اگرچه امیدواریم در آینده انتصابات آتی مثمرثمرتر باشد.

بشارتده با گلایه از حرکات نمایشی و برداشت اشتباه از مبحث مردمی بودن تصریح کرد: مردمی بودن به این معنی نیست که در بین مردم باشید ولی مشکل مردم حل نشود، شما بین مردم نباشید ولی مشکلات مردم را حل کنید بیشتر در ذهن مردم ماندگار خواهید بود.

وی با اشاره به اینکه مردم نیازمند حضور فیزیکی دولتمردان نیستند افزود: لازم نیست یک سری دستورات ضرب العجلی صادر و صرفا صورت مسئله حل شود ولی مسئله حل نشده باقی بماند؛ نمونه آن دستور اخیر استاندار مازندران برای حل مشکل زباله است گرچه چند روزی شاهد پاکسازی بودیم ولی این معضل ریشه ای حل نشده باقی مانده و همچنان شاهد آلودگی در سطح استان هستیم.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران بر لزوم مطالعه کامل سند آمایش سرزمینی و اشراف کافی مدیرعالی استان نسبت به این اسناد بالادستی تاکید و تصریح کرد: مدیر ارشد استان باید ارتباط بین سند توسعه و سند آمایش را بداند تا به وضعیت اقتصادی استان پی ببرد و با مطالعه آن بداند که چه بخش هایی فعالیت دارند و رو به رشد هستند و چه ظرفیت هایی مغفول مانده است.

این پژوهشگر و محقق با بیان اینکه استان های دارای ظرفیت و مولد نیازمند استانداران ویژه هستند یادآور شد: ممکن است مدیرانی که انتخاب و منتصب شدند در جنبه های مدیریتی خوب باشند اما مازندران نیازمند مدیری است که در حد وزیر یا معاون وزیر باشد. 

بشارتده خاطرنشان کرد: استان نیازمند مدیرانی است که در حوزه اقتصادی، بازرگانی، تجاری توانمند و به علم روز مجهز باشد نه اینکه صرفا دارای رزومه اقتصادی باشند بنابراین می توان ضعف در بخشی از حوزه ها را با انتصاب مدیران توانمند زیردست جبران کرد.

وی با ابراز تاسف از نگاه سنتی به تولید در مازندران و نبود ارزش افزوده در بخش های تولیدی افزود: ظرفیت استان مازندران مغفول مانده و اقتصاد آن نادیده گرفته شده است؛ تا روزی که این نگاه در استان است اتفاق جدیدی را شاهد نخواهیم بود.

این کارشناس و محقق اقتصاد توسعه و سیاست با اشاره به اینکه ضروری است مدیران مازندران برای یکبار هم شده سند آمایش سرزمینی استان را مطالعه و بررسی کنند تاکید کرد: سند آمایش ریل توسعه یک استان را مشخص می کند و می توان براساس آن برنامه توسعه را تدوین کرد. سند آمایشی اجازه نمی دهد نگاه جزیره ای، منطقه ای و جزئی داشته باشیم بلکه افق را برای ما تعیین کرده تا در راستای آن برنامه را مشخص کنیم.

بشارتده با بیان اینکه نه تنها در استان کمبود برنامه وجود ندارد بلکه آنقدر برنامه تئوری هست که وقت کافی برای اجرای یکایک آن ها نیست اظهار کرد: مدیران باید برنامه محور و برنامه باور بوده و بر اساس برنامه پیش رفتن را بلد باشند و دست از نگاه جزیره ای  و قبیله ای بردارند؛ باید مدیران با سند آمایشی استان آشتی کنند چراکه تا این اتفاق نیفتد وضعیت مازندران بهتر نخواهد شد.

استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با انتقاد از اینکه مازندران یا سند توسعه مطابق با آمایش سرزمینی ندارد و یا نگاه موقت، جزئی و زودگذر به آمایش داشته است افزود: سند توسعه اشتغال و تولید برای استان تشابهی با سند آمایش ندارد و این عدم هماهنگی سبب توقف بسیاری از طرح های اجرایی می شود.

وی با ابراز تاسف از اینکه مدیران مازندران درک درستی از برنامه ریزی ندارند و بسیاری از مدیران فرق سند توسعه و سند رشد را نمی دانند تصریح کرد: رشد لازمه توسعه است، رشد شاخص کمی و توسعه شاخص کیفی است که لازم و ملزوم هم هستند.

بشارتده ضمن اشاره به اینکه استان مازندران استان گردشگری نیست بلکه استان مسافرپذیر است و این ۲ با هم فرق دارند گفت: استانی با اساس گردشگری، باید سند جامع گردشگری داشته باشد که متاسفانه در مازندران وجود ندارد و یا اگر هم هست آنقدر ضعیف بوده که به حوزه اجرا نرسیده است.

وی پیش بینی کرد: مازندران در حوزه های مسافرپذیری، ساخت و سازهای غیرمجاز و ساخت ویلا در دشت و کوه، روزی به اشباع می رسد و آن روز دیگر این حجم از مسافر نیز وارد استان نخواهد شد و دیگر درآمدی در حوزه گردشگری نخواهیم داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر سند توسعه جامع گردشگری وجود داشت درآمد گردشگری پایدار در مازندران حاصل می شد نه اشتغال غیرمولد فصلی که ارزش افزوده ندارد خاطرنشان کرد: چند درصد حوزه خدماتی استان در بحث گردشگری دارای شغل های مولد هستند و ارزش افزوده دارند، حوزه خدماتی مازندران در مشاغلی چون دکه داری و سوپرمارکتی و آب معدنی خلاصه شده است.

وی بر ضرورت نگاه ویژه به دریا و به بخش کشاورزی و رونق در این عرصه های تاکید کرد و گفت: باید باور کنیم که کشاورزی بخش تولیدی است و تمام ظرفیت را بکار گیریم که تمام ارزش افزوده را وارد استان کنیم؛ افتخار نکنیم که محصولات استان را به صورت خام فروخته ایم چراکه خام فروشی صادرات نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha