• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121914953
  • خبرنگار : 50404

مدیر حوزه هنری خراسان رضوی:

فضای هنر حماسی را در کشور گسترش خواهیم داد

فضای هنر حماسی را در کشور گسترش خواهیم داد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر حوزه هنری خراسان رضوی گفت: با برنامه‌های محوری در دبیرخانه هنرهای حماسی فضای هنر حماسی را در کشور گسترش خواهیم داد.

مجید عسگری در نشست هم‌اندیشی با مستندسازان خراسان رضوی و رونمایی از فراخوان بخش مستند جشنواره سینما حماسه که چهارشنبه، ۱۸ اسفند ماه، در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد، در رابطه با برگزاری جشنواره سینما حماسه اظهار کرد: دبیرخانه هنر حماسی چهار سال است که در حوزه هنری خراسان رضوی تشکیل شده است. هنگام تشکیل این دبیرخانه ۲ نگاه و آسیب‌شناسی مد نظر قرار داشت. ابتدا اینکه شاید نتوانستیم در فضای ادبیات کهن، حماسی و شاهنامه فردوسی به عنوان یک مصداق و قله این عرصه در کنار باقی ژانرهای ادبی مانند ادبیات شیعی، انقلابی و... پیوندهای خوبی را ایجاد کنیم و این پیوند باید پیوندی پویا باشد نه وصله پینه‌ای؛ لذا احیای مساله هنر حماسی و حکمی با ظرفیت‌های خراسان رضوی، یکی از نگاه‌هایی بود که قرار شد در حوزه هنری خراسان رضوی پیگیری شود.

وی ادامه داد: همچنین اینکه مساله امروز کشور ما امید و انگیزه‌بخشی است، باعث شد هنر حماسی در خراسان رضوی با توجه به ظرفیت‌هایی که هم در ادبیات کهن و هم در ادبیات دینی و انقلابی داریم، شکل بگیرد.

عسگری افزود: در آینده سه محور اساسی در برنامه‌های خود خواهیم داشت که اگر این محورها به درستی پیش رود، فضای هنر حماسی در کشور شکل می‌گیرد و اتفاقات خوبی رخ می‌دهد. محور اول دقیق کردن مفهوم هنر حماسی در جامعه امروز است که یک نگاه پژوهشی و کاربردی دارد؛ یعنی وقتی از هنر حماسی نام می‌بریم، منظور ما هنر حماسی اسلامی ایرانی است که انگیزه‌بخش و رویاساز است. برای ایجاد این محور ظرفیتی از نخبگان مشهد و کشور را پای کار آوردیم و سلسله‌ همایش‌هایی را نیز برگزار کردیم. بر این اساس در سال آینده چند کتاب با این موضوع در فضای نخبگانی رونمایی و منتشر خواهد شد.

مدیر حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات فضای اجتماعی و هنری ما این است که کسانی که در فضای دانشگاهی حضور دارند، وقتی می‌خواهند در کنار هنرمندان بنشینند و گفت‌وگو کنند، ذهنیت‌ها و فضاهای دور از هم دارند. بنابراین نیاز است نشست‌های مختلفی برای نزدیک شدن هنرمندان و دانشگاهیان برگزار کنیم. نگاه ما این نیست که فعالیت‌های آکادمیک انجام دهیم بلکه نگاه ما این است که فعالیت‌های کاربردی به معنای دقیق مورد نیاز هنرمندان صورت بگیرد.

عسگری تصریح کرد: هدف محور دوم که نام آن را حساس‌سازی هنرمندان گذاشته‌ایم، این است که فضای هنری را تحت تاثیر این نگاه قرار دهیم. ۲ فراخوان محوری در برنامه‌های‌مان وجود دارد که قصد داریم تداوم یابد که یکی از آن‌ فراخوان جایزه داستان حماسی بوده و دوم فراخوان سینما حماسه است که دومین فراخوان آن را امروز منتشر کردیم. هدف ما این است که مساله حماسه در سینما و ادبیات را در فضای امروز کشور به یک مساله اساسی و ذهنی برای هنرمندان تبدیل کنیم.

وی افزود: قطعا در اول راه قرار داریم و اشکالات جدی در فراخوان‌ها وجود دارد اما در حدی که توانسته‌ایم تلاش خود را به کار بسته‌ و بازخوردهای خوبی نیز دریافت کرده‌ایم. محور سوم که پیگیر آن هستیم نیز حوزه نمونه‌سازی تولیدات هنری است که در ۲ محور قالب‌های کهن و نوین قرار می‌گیرد. نمونه آن پرده‌های نقالی و کمیک‌موشن‌هایی است که به صورت نمونه تولید و ارائه شده است.

در ادامه این نشست مستندسازان خراسان رضوی با امیر مهریزدان، مدیر مرکز مستند سوره حوزه هنری، به گفت‌وگو نشستند و از پوستر فراخوان بخش مستند جشنواره سینما حماسه رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha