• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۲۳:۴۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400121814940
  • خبرنگار : 50294

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان:

خلیفە میرزا «آغە غوثی» سفیر مذهبی و فرهنگی کردستان است

خلیفە میرزا «آغە غوثی» سفیر مذهبی و فرهنگی کردستان است

ایسنا/کردستان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: خلیفه آغه میرزا سفیر مذهبی و فرهنگی کردستان بود که موسیقی عرفانی و مولودی‌خوانی را به دنیا معرفی کرد و نگذاشت که این هنر فقط در خانقاه‌ها باقی بماند.

عبید رستمی امروز (۱۸ اسفند) در مهرواره هنری با اشاره به مزین شدن اسم مراسم به حضور و وجود هنرمندان برجسته و شاخص استان کردستان اظهار کرد: قدردانی از شخصیت‌های فرهنگی و هنری و همچنین نامداران و مشاهیر، سنتی حسنه و از نشانه‌های بالندگی و توسعه یافتگی هر جامعه بوده است.

وی با اشاره به تجلیل از دو شخصیت فرهنگی و هنری استان کردستان بیان کرد: امروز در این مراسم از خانواده مداح و مولودی‌خوان نامور ایران زمین، زنده یاد «خلیفه میرزا آغه غوثی» و فردین صادق ایوبی طراح و نقاش برگزیده دو سالانه جهان اسلام تجلیل و قدردانی خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: وجود و حضور هنرمندان و بزرگانی چون فردین صادق ایوبی، طراح و نقاش برگزیده دو سالانه جهان اسلام، مایه افتخار و مباهات استان بوده چراکه به برکت وجود این عزیزان نام استان در کشور طنین‌انداز شده است.

وی افزود: خلیفه آغه میرزا نیز سفیر مذهبی و فرهنگی کردستان بود که موسیقی عرفانی و مولودی‌خوانی را به دنیا معرفی کرد و نگذاشت که این هنر فقط در خانقاه‌ها باقی بماند.

بهاءالدین حسینی، یکی از اساتید دانشگاه‌های کردستان در ادامه این مراسم معنوی و فرهنگی با اشاره به اینکه موسیقی عرفانی ترکیبی از عشق و هنر بوده که در استان کردستان معنا پیدا کرد، افزود: موسیقای عرفانی در اصل با عرفان آغاز می‌شود و در این زمینه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی عنوان کرده است «عرفان برداشت هنری از دین است» پس باید گفت عرفان آمیخته‌ای از هنر و دین بوده است.

وی افزود: هنر موسیقای عرفانی کردستان همچون ستاره‌ای در آسمان هنرهای آئینی کردستان می‌درخشد و یکی از این ستاره‌های آسمان هنر موسیقای عرفانی خلیفه میرزا آغه غوثی می‌باشد که نامش بر دل تمام مردم کردستان جاودان شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه همواره بخشی از سنت در مقابل تجدد ایستادگی  و مقابله می‌کند، افزود: رشد و ترقی همواره روی خواهد داد اما در این گذر باید مراقب هویت فرهنگی‌مان باشیم چراکه در غیر این صورت دچار بی‌هویتی و انقطاع فرهنگی خواهیم شد.

وی اظهار کرد: اصالت ما به جهت وجود ثروت و سرمایه‌های فرهنگی بزرگان و گذشتگانی همچون میرزا آغه غوثی، خلیفه کریم صفوتی، شمس قریشی و ... حاصل شده است.

حسینی افزود: تجدد و نوآوری با حذف سرمایه‌های فرهنگی و سنت و فرهنگ هیچگاه موفق نخواهد بود و چنینی فرهنگی هیچگاه از ثبات و پایداری خاصی برخوردار نخواهد بود.

حاجی میرزایی، یکی دیگر از اساتید دانشگاهی استان کردستان به نقش فردین صادق ایوبی در عرصه فرهنگ و هنر استان کردستان پرداخت و گفت: استاد فردین صادق ایوبی جدا از نقاشی، نگاهی شاعرانه به مسائل و پدیده‌های اطراف خود دارد

وی افزود: استاد فردین صادق ایوبی متولد 1341 شهر سنندج بوده و نقاش، منتقد هنری و از اساتید دانشگاهی در عرصه فرهنگ و هنر استان کردستان بوده است.

این استاد دانشگاه کردستان بیان کرد: داریوش شایگان عنوان می‌کند «هر اثر هنری که در گذشته ریشه نداشته باشد آن اثر اصالت ندارد» و در کنار این امر اگر هنری دیدگاه به روز و رو به آینده را نیز نداشته باشد، پایداری نخواهد داشت.

حاجی‌میرزایی افزود: استان کردستان، جامعه‌ای بوده که هم موسیقی خانقاهی و هم انواع موسیقی‌ها را در خود داشته و این دو در کنار هم زندگی کرده‌اند و در این استان مدارای فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف وجود داشته است. 

وی به شاخص‌های توسعه فرهنگی اشاره کرد و گفت: بزرگترین شاخص شهرهای توسعه یافته در جهان و زیست‌پذیر بودن آن‌ها این چندصدای، تکثر فرهنگی، وجود انسان‌هایی با باورهای فرهنگی مختلف در کنار هم بوده است که این ویژگی و شاخصه فرهنگی باید حفظ و احیا شود.

گفتنی است؛ در این مراسم از برگزیدگان چهاردهمین جشنواره مدهامتان، برترین‌های سومین رویداد ملی فهما، برگزیدگان اوقات فراغت و داوران فهما و مدیران مسئول کانون‌های فرهنگی - هنری مساجد کردستان که تاریخ تولد آنها مصادف با ۱۸ اسفند سالروز تأسیس ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بود، تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha