• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400121814642
  • خبرنگار : 50295

معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تاکید کرد

حمایت از زارعان چوب در زنجان

حمایت از زارعان چوب در زنجان

ایسنا/زنجان معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: از زارعان چوب حمایت می‌شود.

پیمان فقیه ظهر امروز (۱۸ اسفندماه) در نشست خبری به مناسبت هفته منابع‌طبیعی و آبخیزداری، اظهار کرد: با توجه به اهمیت توجه به زراعت چوب از کشاورزان فعال در این حوزه حمایت می‌شود.

وی با اشاره به ممنوعیت برداشت چوب از اراضی شمال کشور، گفت: نیاز چوب کشور از دو طریق واردات و یا زراعت چوب در استان‌هایی غیر از استان‌های شمالی می‌تواند تامین شود؛ با توجه به اهمیت این موضوع اداره‌‎کل منابع‌طبیعی از کشاورزانی که بخواهند در حوزه زراعت چوب فعالیت کنند، حمایت می‌شود و این حمایت‌ها شامل اعطای وام و توزیع رایگان نهال صنوبر به آن‌ها است.

معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در ادامه با اشاره به جایگاه نهالستان کوشکن در تولید نهال صنوبر، تصریح کرد: این نهالستان بنا به تایید سازمان جنگل‌ها و مراتع، یکی از قوی‌ترین نهالستان‌های شمال‌غرب کشور است و سالیانه حدود ۵۰۰ هزار اصله نهال در این نهالستان تولید می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه در این نهالستان گونه ژنتیکی اُرس نیز تولید می‌شود، افزود: این درخت با ارزش یکی از گونه‌های ژنتیکی کشور است که استان زنجان دومین استان در سطح کشور است که توانایی تولید گونه ژنتیکی اُرس را دارد. جنگل‌های استان به مساحت ۷۳ هزار هکتار است که غالب این جنگل‌ها ارس بوده و در محدوده ما بین استان زنجان و گیلان قرار گرفته‌ است.

فقیه با اشاره به گونه‌های دیگر تولید شده در نهالستان کوشکن، گفت: در این محل و با برنامه‌ریزی به‌عمل آمده نهال‌های جنگلی و فضای سبز نیز تولید می‌شود که در هفته منابع طبیعی از این نهال‌ها برای درختکاری استفاده می‌شود.

معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه در سطح استان ۱۹ ذخیره‌گاه وجود دارد، افزود: امسال نیز ذخیره‌گاه جنگلی به مساحت ۹۱۶ هکتار آگهی شده که این ذخیره‌گاه‌ها تحت حفاظت منابع طبیعی قرار می‌گیرد و مورد حمایت مستقیم قرار خواهد داشت. زمانی که منطقه‌ای ذخیره‌گاه اعلام می‌شود، هر گونه بهره‌برداری و واگذاری برای مرتع و فعالیت‌های دیگر از آن ممنوع است.

این مسئول با اشاره به تبدیل پروانه‌های تبدیل چرا به طرح‌های مرتع‌داری، گفت: سیاست سازمان جنگل‌ها و مراتع این است که همه پروانه‌های چرا تبدیل به پروانه مرتع‌داری شود. این عمل برای امکان مدیریت بهتر مراتع است. با توجه به فرجه زمانی داده شده و اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته مراجع‌کنندگان باید به اداره منابع طبیعی درخواست پلاک مرتع‌داری خود را ارائه دهند و در غیر این صورت پروانه چرای آن‌ها ابطال خواهد شد.

وی یادآور شد: پروانه چراهایی که صاحبان آن فوت کرده‌اند، خانواده آن‌ها باید طی دو سال آن را تعیین تکلیف کنند و در غیر این صورت پروانه چرا ابطال خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha