• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۵:۳۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400121713794
  • خبرنگار : 71662

حیوانات خانگی را وسیله کسب شهرت مجازی نکنیم

حیوانات خانگی را وسیله کسب شهرت مجازی نکنیم

در پی افزایش انتشار عکس‌ها و ویدیوهای نامتعارف از حیوانات خانگی در فضای مجازی مانند حضور آن‌ها در لباس‌ عروس و داماد، یک متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش با تاکید بر ضرورت مسوولیت‌پذیری در قبال حیوانات خانگی گفت: یک حیوان خانگی نیازی به پوشیدن لباس عروس و داماد ندارد بلکه دارای احتیاجات مشخصی است که لازم است به آن‌ها توجه شود.

عبداله سالاری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تاثیر منفی این ویدیوها بر ذهنیت مردم نسبت به حیات وحش اظهار کرد: یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که در زمینه ساخت این ویدیوها وجود دارد این است که حقوق حیوانات رعایت نمی‌شود و برای اهلی کردن گونه‌های جانوری، آنان تحت شکنجه و آزار و اذیت‌های بسیاری قرار می‌گیرند که به هیچ وجه با اصول انسانی مطابقت ندارد.

وی ضمن بیان اینکه تولید این ویدئوها موجب ترویج قاچاق حیات وحش می‌شود، گفت: وقتی افراد جامعه ویدیوی گونه‌های حیات وحش را که اهلی شده‌اند و زندگی مسالمت آمیزی در کنار انسان‌ها دارند را می‌بینند،مشتاق به داشتن این حیوانات می‌شوند و اقدام به خریداری آن‌ها می‌کنند تا به عنوان حیوان خانگی از آن‌ها نگهداری کنند.

این یک متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش تاکید کرد: وقتی افراد قاچاقچی گونه‌های حیات وحش را از زیستگاهشان دور و از مادرانشان جدا می‌کنند و به مردم می فروشند، موجب نابودی زیستگاه آن‌ها می‌شوند.

وی افزود: در کشورهای آسیای جنوب شرقی مثل تایلند و اندونزی که یکی از مراکز مهم قاچاق حیات وحش هستند در باغ وحش‌ها می‌توان توله ببر سفید و توله شیر سفید را لمس کرد و در آغوش گرفت اما این گونه‌های جانوری از یک ژن معیوب تولید شده‌اند و مشکلات ژنتیکی بسیار زیادی دارند.

سالاری ادامه داد: این توله شیر و توله ببر سفید رنگ فقط برای تهیه و تولید عکس و فیلم و جلب مشتری برای آن باغ وحش‌ها از ژن‌های معیوب تولید می‌شوند و در بزرگسالی از مشکلات شدید ژنتیکی و اختلالات بسیار رنج می‌برند اما صاحب این باغ وحش‌ها برای جلب مشتری و مخاطب و کسب درآمد بالا چنین رنجی را به این گونه های جانوری تحمیل می‌کنند.

وی با اشاره به این که  گونه‌های جانوری به دو دسته حیوانات خانگی و گونه‌های حیات وحش تقسیم می‌شوند، تاکید کرد: گونه‌های جانوری مربوط به حیات وحش با حیوانات خانگی قابل قیاس نیستند و هیچ جایگاهی در کنار انسان‌ها ندارند و باید در زیستگاه خودشان زندگی کنند. اگر آن‌ها  را قاچاق و از زیستگاهشان جدا کنیم، از چرخه اکوسیستم خارج می‌شوند و از بین می‌روند.

یک متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش ضمن بیان اینکه در بسیاری از مواقع نیاز حیوانات خانگی فراهم نمی‌شود و افراد نیازها و ایده آل‌های خود را برای آن‌ها فراهم می‌کنند، گفت: برای مثال یک حیوان خانگی نیازی به خرید در خیابان و فروشگاه ندارد، نیاز به پوشیدن لباس عروس و داماد و ضبط فیلم عروسی ندارد. برخی افراد تلاش می‌کنند حیواناتی همچون سگ و گربه را به گیاهخواری تشویق کنند در حالی‌که گیاه‌خواری شاید برای برخی افراد یک کار ایده آل باشد نه حیوان گوشتخوار.

سالاری در پایان تصریح کرد: ما باید در قبال حیوانات خانگی مسئولیت پذیر باشیم و به نیازها و فیزیولوژی آن‌ها توجه کنیم. مهم ترین اصل در نگهداری از حیوانات خانگی مسئولیت پذیری است و هرگز گونه‌های حیات وحش را با حیوانات خانگی مقایسه نکنیم. گونه‌های حیات وحش به هیچ وجه اهلی و خانگی نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha