به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در نخستین همایش الزامات راهکارهای تولید، مانع زدایی و پشتیبانی مسکن و ساختمان شهر تهران، گفت: ما در تهران در کنار یکدیگر زندگی می کنیم و نیازمند به یک بازنگری در ابعاد مختلف حوزه مسکن هستیم. نخستین بعدی که باید مورد بازنگری قرار گیرد ایمنی بخشی به شرایط موجود است. در تهران با وجود سه گسل و ۱۲ هکتار بافت ناپایداری که داریم باید ایمنی را به صورت گسترده در دستور کار قرار دهیم و باید نیاز شهروندان را در این حوزه با پاسخی معتبر جبران کنیم.
وی افزود: در حوزه مسکن ظرف سال های گذشته با نیاز انباشته شدهای مواجه هستیم، به شکلی که امروز بیش از ۱۰ میلیون مسکن در کشور نیاز داریم که سهم بالایی از این نیاز به تهران بر می گردد و ظرف سال های گذشته تعداد پروانه ها از سال ۹۰ تا کنون به یک هشتم کاهش پیدا کرده و به نوعی با رکود این حوزه مواجه هستیم تا جایی که قیمت مسکن و اجاره نشینی به شکل سرسام آوری بالا رفته و حدود ۶۵ درصد درآمد خانوار را این حوزه به خود اختصاص داده است.
شهردار تهران تاکید کرد: باید پر قدرت به این حوزه وارد شویم و پاسخ مناسبی به این نیاز شهروندان بدهیم و از سوی دیگر در حوزه هویت شهری نیز باید نگاه ویژه ای داشته باشیم تا همزمان با ایمنی بخشی و توجه به نیازهای مردم چهره و زیبایی شهر نیز در حوزه معماری ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. لذا در این بازنگری نیازمند کار جهاد گونهای هستیم. باید نوع نگاه ما به مردم و بخش خصوصی تغییر کند. بی تردید رکن تغییرات باید مردم و بخش خصوصی قرار بگیرد و همه عناصر در این مسیر تسهیل گر باشند.
شهردار تهران با اشاره به تشکیل قرارگاه مسکن، گفت: در شهرداری تهران قرارگاهی تشکیل شد و هدف اولیه بافت های ناپایدار به ویژه بافت فرسوده قرار داده شد تا از امکاناتی که در شهر است در جهت تحقق این اهداف استفاده شود. گاهی شهرداری به جای اینکه مشکلات متعدد همچون ترافیک و آلودگی و ... را حل کند می تواند گرانتر کردن شهر را به عنوان راهکار برای تحقق مهاجرت معکوس در نظر گیرد که این نوع نگاه مورد پذیرش مدیریت شهری فعلی نیست. قطعا ما به دنبال نگاه انسان محور هستیم و باید برای شهروندان هزینه کنیم. در حقیقت شهر و مدیریت شهری باید در خدمت مردم باشد و برای ایجاد تسهیل زندگی مردم گام برداریم.
وی ادامه داد: اگر امروز با بحران جمعیت مواجه هستیم یکی از گلوگاه های افزایش جمعیت موضوع تامین مسکن است. اگر معیشت و اقتصاد خانوار را مورد بررسی قرار دهیم، قطعا مسکن موضوعی پررنگ است. لذا امروز در این همایش اعلام می کنیم اراده مناسبی در کشور و شهر شکل گرفته تا با آهنگی مناسب به این نیاز مردم پاسخی مطلوب داده شود و مدیریت شهری تهران نیز با این اراده همراستا و این اقتضائات را دنبال می کند تا چرخ لکوموتیو مسکن سرعت بگیرد.
وی تاکید کرد: با همه نهادها و مجموعه ها صحبت کردیم تا آنچه که در دست شهرداری تهران است برای تسهیل در جهت صدور پروانه و پیگیری این تسهیلات بکار بگیریم. بی تردید امروز جای حضور جدی بخش خصوصی به عنوان پیشتاز این حرکت خالی است. لذا در این همایش برای تحقق این مهم باید هم فکری کنیم.
انتهای پیام
نظرات