علیرضا صادق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: نبود استاندارد اجباری برای عسل سبب شده تا مردم از روی اعتمادی که به زنبوردار دارند خرید این محصول را انجام دهند و همین امر سبب شده تا یکی از زنبورداران فروش خوبی داشته باشد و یکی هم خیر.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از زنبورداران محصول عسل خود را به صورت کلی به فروش می رسانند، گفت: برای این افراد صرفه اقتصادی دارد تا آزمایش هایی که در ارتباط با آنالیز عسل است را برای فروش بیشتر و جلب اعتماد انجام دهند.
صادق افزود: اما تعداد زیادی از زنبورداران نیز خرده فروشی عسل را انجام می دهند که انجام آزمایش آنالیز عسل برای آن ها هزینه بردار بوده و صرفه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به اینکه هنوز عسل طبیعی استاندارد اجباری ندارد، تاکید کرد: باید برای این عسل استاندارد اجبار تدوین شود تا میزان خرید و فروش آن نیز افزایش یابد.
این مقام مسئول سرانه مصرف عسل در خراسان شمالی را حدود یک کیلوگرم اعلام کرد و افزود: میزان مصرف یک کیلوگرم به ازای هر نفر در مدت یک سال رقم ناچیزی است و این رقم باید تا حدود ۱.۵ کیلوگرم برسد.
وی با بیان اینکه تعداد کلونی های زنبور عسل در این استان در حال حاضر ۱۸۸ هزار و ۷۵۵ کندو می باشد، گفت: تعداد زنبورداران استان دو هزار و ۱۱ نفر است.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میزان تولید عسل در سال جاری را دو هزار و ۶۰۴ تن، ژل رویال را ۹۳ کیلوگرم، گرده گل را ۳۶ هزار و ۸۱۲ کیلوگرم و بره موم را ۴۵۹ کیلوگرم اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات