• چهارشنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400121108140
  • خبرنگار : 30057

استفاده از آلومینیوم با پوشش نانوساختار ایرانی در تابلوهای راهنمای حرم امام علی(ع)

استفاده از آلومینیوم با پوشش نانوساختار ایرانی در تابلوهای راهنمای حرم امام علی(ع)

به تازگی از ورق و پروفیل آلومینیوم با پوشش آنودایز نانوساختار با مقاومت ویژه در برابر سایش و خوردگی در تولید تابلوهای راهنما در حرم حضرت علی (ع) در شهر نجف عراق استفاده شده است.

به گزارش ایسنا، تابلوهای راهنما به دلیل عوامل محیطی همیشه در معرض فرسایش و خوردگی بوده و به صورت دوره‌ای نیاز به تعویض یا تعمیر دارند، از این رو تولیت آستان مقدس حرم حضرت امیرالمومنین (ع) در نجف اشرف تصمیم به استفاده از فناوری‌نانو در تابلوهای حرم گرفت و از این رو کار به یکی از پیمانکاران سپرده شد.

این پیمانکار از ورق و پروفیل آلومینیوم با پوشش آنودایز نانوساختار با مقاومت ویژه در برابر سایش و خوردگی که در مجتمع آلومینیوم البرز تولید می‌شود، برای ساخت تابلوها استفاده کرد.

احسان بخشی، مدیر فنی و بازرگانی مجتمع آلومینیوم البرز در این باره گفت: برای تولید این تابلوها با مجتمع آلومینیوم البرز وارد همکاری شدیم و با توجه به نتایج مطلوب در زمینه استفاده از این ورق‌های آلومینیوم نانویی، رایزنی برای استفاده از این فناوری در حرم‌های مطهر دیگر نظیر حرم امام حسین (ع) انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به دستاوردهای این پروژه قرار است به مرور از این ورق‌ها در دیگر اماکن مقدس شهرهای عراق استفاده شود. در ایران نیز مذاکراتی با آستان قدس صورت گرفته تا از این ورق‌ها برای تابلوهای راهنما در حرم امام رضا (ع) استفاده شود.

به نقل از ستاد نانو، بخشی درباره مزیت این فناوری توضیح داد: ما با غوطه‌وری پروفیل و ورق در محلول الکترولیت منحصربه‌فرد و افزودن مواد خاص و اعمال انواع پارامتر الکتروشیمیایی ویژه، یک لایه سرامیکی خاص روی سطح پروفیل و ورق ایجاد می‌کنیم. این لایه سرامیکی از جنس اکسید آلومینیوم بوده که به صورت نانولوله‌های Al۲O۳ روی سطح آلومینیوم تشکیل می‌شوند.

این محققان ضمن لایه‌برداری از روی سطح آلومینیوم یک لایه سرامیکی به روش اتصال کامپوزیتی روی آن ایجاد می‌کنند تا مقاومت ویژه‌ بالایی در برابر خوردگی و سایش روی سطح ایجاد شود.

به گفته مدیر فنی و بازرگانی مجتمع آلومینیوم البرز تابلوهای ساخته شده با این ورق‌ها هم از نظر بصری و هم جنس مواد منحصر به فرد هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha