به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم حمیدرضا احمدی وفا، قاری بینالمللی قرآن کریم به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت.
سپس حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- با تبریک مبعث پیامبر اکرم (ص) اظهار کرد: سی و هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با شعار «یک کتاب یک امت» شکل گرفته است؛ این مسابقات با سابقهترین مسابقات قرآنی جهان اسلام است و از دهه ۶۰ برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات سه رویداد قرآنی در قالب بخش برادران در رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ کل قرآن کریم و در بخش خواهران حفظ کل قرآن کریم؛ هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم دانشآموزان جهان اسلام در بخشهای برادران و خواهران در رشتههای قرائت و حفظ کل قرآن کریم و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی نابینایان جهان اسلام در دو بخش برادران و خواهران در رشته حفظ کل قرآن کری؛ تجمیع شده بود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تشکر از همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی کشور برای برگزاری هرچه بهتر این مسابقات، تصریح کرد: «تکریم منزلت قرآن کریم بهعنوان کتاب اندیشه و عمل و به عبارتی دیگر کتاب زندگی و نیل به سعادت و خوشبختی در بین امت اسلامی و همچنین تکریم و تجلیل از مقام و منزلت قاریان و حافظان قرآن کریم»، «تألیف قلوب مسلمانان کشورهای مختلف و ایجاد زمینههای مناسب برای تحقق همبستگی و یکپارچگی امت اسلامی»، «برگزاری مسابقات قرآنی در ایام شیوع ویروس کرونا» میتواند این پیام را به جهانیان برساند که اسلام و قرآن زنده است و جامعه اسلامی پویا و بالنده در سایهسارتعالیم قرآن کریم و آموزههای دینی همچنان راه سعادت را طی میکند.
خاموشی یادآور شد: «نمایش اهتمام و عزم جمهوری اسلامی ایران در اعتلا و صدور فرهنگ قرآنی به سایر کشورها و ایجاد موج قرآنی بین اقشار مختلف جهان حتی در شرایط شیوع کرونا» از مهمترین اهداف برگزاری مسابقات است.
وی افزود: مسابقات بینالمللی قرآن سال گذشته یکی از معدود مسابقات بینالمللی بود که در شرایط شیوع کرونا بهصورت غیرحضوری برگزار شد؛ در حال حاضر بسیاری از کشورهای با سابقه برگزارکننده مسابقات در این شرایط تاکنون اقدام به برگزاری نکردند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: مراحل مقدماتی مسابقات در دی ماه ۱۴۰۰ بهصورت غیر حضوری و بهصورت ضبط آثار شرکتکنندگان با حضور بیش از ۱۹۰ نفر از ۶۹ کشور از پنج قاره جهان برگزار شد که در نهایت ۶۲ نفر از ۲۹ کشور به مرحله نهایی مسابقات راه یافتند.
خاموشی بیان کرد: قضاوت و داوری مرحله نهایی توسط اساتیدی از ایران، اردن عراق، ترکیه، پاکستان، مغرب، مصر، بحرین، کویت و لبنان انجام میشود؛ مرحله نهایی از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن و بسترهای فعال در فضای مجازی و همچنین پخش اینترنتی بهصورت زنده و مستقیم انجام خواهد شد؛ همچنین با استفاده از ظرفیت اتحادیه رادیو و تلویزیونهای جهان اسلام مسابقات در سطح وسیع بینالمللی پوشش داده میشود.
وی افزود: شرکتکنندگان در مرحله نهایی با حضور در نمایندگیهای فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران به ضبط آثار پرداختند که اینجا لازم است از زحمات نمایندگیهای فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جامعهالمصطفی به دلیل همکاری با سازمان اوقاف تشکر کنم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: سازمان اوقاف بهعنوان متولی برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی قرآن کریم آمادگی دارد که دانش برگزاری مسابقات به سبک و سیاق جدید را در اختیار نهادهای برگزارکننده مسابقات قرآن کریم در داخل و خارج کشور قرار دهد؛ همچنین این سازمان از ایدههای نو خلاقانه در زمینههای قرآنی بویژه برگزاری مسابقات قران کریم استقبال میکند.
خاموشی در پایان خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند «قرآن پیشوای هدایتگر است که راهنما و رهبری دارد و با حکمت و پندهایی نیکو مردم را به سوی قرآن هدایت و دعوت میکند؛ آن رهبر من هستم و ولی امر بعد از من رهبر و ولی این امر است؛ او وارث علم و حکمت من است.»
در ادامه مراسم گروه مدیحهسرایی نوجوانان محمد رسولالله(ص) به مدیحهسرایی و همخوانی قرآن کریم پرداختند.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری -امام جمعه موقت تهران- با اشاره به اینکه قرآن ما را از چگونگی تحقق رضای خدا باخبر میکند، خاطرنشان کرد: این قرآن است که از مقام رحمت الهی صادر شده و تعلیم آن را نیز خود حضرت حق به عهده گرفته و پیامبر(ص) را برای تبیین و ارائه فرستاده است، همراه پیامبر عزیز ما مفسرانی را برای بازگشایی و رمزگشایی از اسرار قرآنی فرستاد تا اسباب هدایت تمام شود.
وی با بیان اینکه وقتی میتوانیم از هدایت قرآنی بهرهمند شویم که در جستوجوی رضایت الهی باشیم، گفت: قرآن کریم نقشه رضایت الهی بوده و راه تحصیل آن را معرفی میکند، راه سالم، زیست سالم و سعادتمندانه را خواهد گشود، نتیجه خواستن رضای الهی، پاسخ خداوند است که دستمان را خواهد گرفت و در مسیر رضای خودش ما را کمک میکند.
حاج علیاکبری یادآور شد: اگر قرآن کریم از جریان لیلةالقدر و نزول قرآن برای ما گفته یعنی بین قرآن و شب نسبت ویژهای وجود دارد. اگر میخواهید از کوثر قرآن بنوشید، شب و سحر را دریابید، امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه میفرماید «مؤمنین با آیه آیه قرآن شب را سیر میکنند، ایستاده قرآن میخوانند، ترتیل قرآن را سحرگاه و در دل شب دارند زیرا در خلوت و سکوت شب جان انسان مؤمن آماده شنیدن سخن خدا و مجال با حق است»، خلوت سحر چنین امکانی را فراهم میکند که باید آن را قدر دانست.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه تحولات قرآنی عظیمی در جامعه ما در همه عرصههای قرائت، تلاوت، حفظ، تدبر و پژوهش و ... اتفاق افتاده است، بیان کرد: این امر به برکت نهضت بزرگ اسلامی است، امروز در این جلسه سی و هشتمین مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی افتتاح میشود که ابعاد جهانی دارد و چقدر در این سالها توانسته در گسترش فرهنگ نورانی قرآن کریم نقش ایفا کند.
وی تصریح کرد: این مسابقات به طور ویژه بخش دانشآموزی دارد و این امر کار بسیار حکیمانهای است، همه کارها از منظر حرکت دانشآموزی و کودکان ما میگذرد، اگر در آنجا حرکت قرآنی آغاز شود، قله ۱۰ میلیون حافظ قرآن قابل فتح خواهد بود.
در بخش پایانی این مراسم امین پویا، یکی از اعضای هیئت داوران این دوره از مسابقات قرآن کریم به تلاوت آیاتی از کلامالله مجید پرداخت.
این مراسم با حضور علاقهمندان به قرآن و جامعه قرآنی و دانشجویان دانشگاه افسری ارتش با پخش مستقیم از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو سراسری قرآن برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات