در این جلسه ضمن بررسی وضعیت موجود و مشکلات مدیریت پسماندهای شهر رضوانشهر بر تدوین طرح جامع شهرستان، جهت حل مشکلات موجود و برنامه ریزی برای مدیریت آینده پسماندها تاکید شد و گزینه های مختلفی از جمله احداث زباله سوز، تفکیک و... مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با انعقاد قراردادی براساس آیین نامه اجرایی مدیریت پسماند و شرح خدمات مصوب وزارت کشور با تاکید بر آزمایشات میدانی و جانمایی مسیرهای رفت و آمد ماشین آلات و مخازن در دستور کار قرار گیرد.
نیلوفر عابدین زاده، سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در این جلسه تاکید کرد: با توجه به جمعیت نسبتا کم و میزان پسماند تولیدی حدود ۵۰ تن در روز امکان حل مسئله به صورت مستقل وجود دارد.
وی با اشاره به حساسیت های اکولوژیکی استان گیلان، تصریح کرد: وجود تنوع زیستی غنی، تالاب های بین المللی، زیستگاه های دارای ارزش بالای حفاظتی، جنگل های هیرکانی، اقلیم معتدل و مرطوب و بالا بودن سطح آب های زیرزمینی موجب شده که محیط زیست استان گیلان با چالش های فراوانی مواجه باشد.
سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان، یکی از مهمترین معضلات پیش روی محیط زیست استان را معضل دفن پسماندها دانست و خاطرنشان کرد: دفن پسماندها در استان گیلان غیراصولی بوده و براساس آمارهای موجود تعداد ۲۶ مرکز دفن زباله در استان وجود دارد؛ از آنجا که اکثر این محل ها ضوابط زیست محیطی استقرار را رعایت نمی کنند، در سال های اخیر سیاست بر این بوده که محل دفن زباله جدیدی تعریف نشود.
عابدین زاده اضافه کرد: به دلیل حجم بالای تولید پسماند به ویژه در فصول گردشگری و ریجکت هایی که از کارخانجات کمپوست تولید می شود، ساماندهی پسماندها هنوز هم معضل اساسی زیست محیطی در استان محسوب می شود.
انتهای پیام
نظرات