داوود کولیوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ملخها از طریق تخمریزی در فصل تابستان یا بهار گسترش مییابند و ملخ ماده در هر دوره صدها تخم را در یک غلاف در خاک جای میدهد و در طول زندگی خود که ۳ تا ۵ ماه است، بین ۲ تا ۵ بار تخمریزی میکند، در نتیجه هر ملخ به صورت بالقوه قادر به تولید بیش از هزار حشره دیگر است، در واقع نوزادان پس از بیرون آمدن از تخم، بسیار پرخور و حریصاند و آنچه را سر راه خود بیابند، میخورند.
وی ادامه داد: زمانی که غذای مورد نیاز ملخها در منطقهای که زندگی میکنند تمام میشود. آنها برای به دست آوردن غذا مهاجرت میکنند و به جان مزارع و باغات میافتند؛ قدرت تخریب این حشرات آنقدر بالا است که در صورت مقابله نکردن با آن به نابودی میلیون هکتار زمین کشاورزی و قحطی منجر میشود.
این محقق اضافه کرد: همه ساله بعد از سپری شدن روزهای سرد زمستان همزمان با گرم شدن هوا ملخهای مراکشی تکثیر یافته و به مزارع حملهور میشوند.
کولیوند گفت: این ملخ میتواند علاوه بر در خطر قرار دادن زندگی گیاهان، حیات جانوری و خصوصا انسانی را نیز تحت تاثیر قرار دهد و تبدیل به یکی از معضلات امنیت غذایی شود.
دانشیار گیاه پزشکی دانشگاه زنجان بیان کرد: ظهور این آفت و خارج شدن پورهها از تخم با توجه به شرایط آب و هوای استان زنجان از اسفندماه شروع میشود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.
کولیوند خاطرنشان کرد: طارم با توجه به شرایط آب و هوایی تبدیل به زیستگاه مناسبی برای ملخهای مراکشی شده، در نتیجه این مسئله نیازمند این است تا بلافاصله کانونیابی و در نهایت کانونکوبی انجام شود تا فاجعه زاد و ولد این ملخ مهاجم به صفر برسد، چون که اگر با این آفت مبارزه نشود ملخ وارد مرحله پوستاندازی دوم شده و سریعاً رشد مییابد و با بالدار شدن به سمت مزارع حملهور خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات