• جمعه / ۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۱:۳۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1400120604368
  • خبرنگار : 71404

معاون امور استان های صداوسیما با اشاره به تولیدات مراکز:

نرخ برآورد مستند نسبت به نمایش وضعیت بهتری دارد

نرخ برآورد مستند نسبت به نمایش وضعیت بهتری دارد

سرپرست معاونت امور استان های سازمان صداوسیما در مراسم نکوداشت مستندسازان برتر مراکز استانی، گفت: ضرورت دارد، سال آینده سهم معاونت استانها در حوزه تولید و بودجه مستند فاخر مراکز افزایش یابد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما، در مراسمی‌ با حضور سرپرست و مدیران کل مراکز و مدیران ستاد معاونت، از مستندسازان برگزیده مراکز سمنان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و ایلام تقدیر شد.

در ابتدای مراسم محمد مهدی رحمتی با اشاره به اینکه دو رویکرد اصلی سازمان صداوسیما در دوره جدید، عدالت‌گستری و هویت‌محوری است، اظهار کرد: نمونه بارز تحقق این دو رویکرد حوزه مستند سیمای استان‌هاست که نشان می‌دهد ساخت مستندهای پژوهشی، امکان تجربه زیستی بیشتری را فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه نخستین نشست‌ها در معاونت امور استان‌ها با حضور مستندسازان مراکز برگزار شد خاطرنشان کرد: در دوره جدید ساخت مستندهای فاخر اهمیت ویژه ای یافته است.

سرپرست معاونت امور استان‌های صداوسیما به ارتباط میان هویت اجتماعی و عدالت با حفظ محیط زیست اشاره کرد و گفت: امیدواریم در این حوزه شاهد تولید آثار بیشتری باشیم.

او در عین حال ضرورت تامین نیازهای مالی برای تولیدات مستند را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: نسبت برآوردهای صورت گرفته در مراکز برای ساخت مستند با آنچه باید باشد، رعایت نشده و می‌توان گفت بودجه اندکی در اختیار مراکز قرار گرفته اما در عین حال وضعیت ساخت مستند در مراکز به نسبت نرخ برآورد در حوزه نمایش وضعیت بهتری دارد، اگرچه هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد.

رحمتی ادامه داد: بر این اساس ضرورت دارد، سال آینده سهم معاونت استانها در حوزه تولید و بودجه مستند فاخر مراکز افزایش یابد. کشف استعدادها و توزیع مناسب امکانات برای ساخت مستند نیز وظیفه مدیران کل استان‌هاست، از طرفی هم یکی از مسائل رسانه، وجود خط قرمزهای ناشناخته است که در حوزه مستند تلاش می‌کنیم موانع را به حداقل برسانیم.

 ***

مکرمه آقایی، مدیر هماهنگی تولید برنامه‌های مستند مرکز سیمای استان‌ها در بخشی دیگر از این مراسم با اشاره به لزوم توجه به همه ابعاد ساخت یک مستند تاثیرگذار بیان کرد: تقویت پژوهش در حوزه مستندسازی مسئله‌ای جدی است و بر همین اساس باید برای آن بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.

***

در ادامه حجت طاهری، تهیه کننده مستند «احتضار» از کهگیلویه و بویراحمد که امسال موفق به کسب سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد، در سخنانی با تاکید بر ضرورت حفظ جنگل‌ها و مراتع استان به عنوان سرمایه ملی گفت: ۸۷ درصد جنگل و مراتع زاگرس در حال نابودی است و در این بین مستند «احتضار»، اثری واقع‌گرایانه و در ژانر رئال اجتماعی است که قصه پر غصه نابودی جنگل‌های زاگرس را بیان می‌کند.

وی ادامه داد: در جشنواره چهلم فجر، سیمرغ بلورین به این اثر تعلق گرفت که در هشت سال گذشته و در سطح مراکز استان‌ها بی سابقه بوده است.

***

مهدی نورمحمدی، کارگردان مستندهای «آواز کوچک» و «پرندگان ایلام» از استان ایلام هم گفت: اگر سهم اعتبارات متمرکز مراکز و سیمای استان‌ها برای هنرمندان مستندساز گمنام که مجاهدانه کار می‌کنند، افزایش یابد اتفاق بزرگی رخ می‌دهد. برگزیده شدن پنج استان کشور در حوزه ساخت مستند نشان می‌دهد پویشی استانی در حوزه ساخت مستندهای فاخر در کشور به راه افتاده است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۲ که آخرین سیمرغ به استان ایلام برای ساخت مستند «در پناه بلوط» تعلق گرفت تاکنون آنگونه که باید به مراکز توجه نشده است گفت: تا امروز که اینجا هستیم تقریبا ارتباط هنرمندان استان‌ها با مرکز قطع بود.

***

بهمن ابراهیمی‌، کارگردان مستند «آق گل» از همدان نیز طی سخنانی اظهار کرد: همانطور که همکارانم تاکید داشتند، لازم است اعتبار مالی بیشتری در اختیار مراکز قرار بگیرد تا در کنار اهتمام مستندسازان به دو مسئله مهم خلاقیت و پژوهش‌محوری، شاهد رویش‌های جدید در حوزه مستند باشیم.

***

کامران جاهدی، کارگردان مستند «تفنگ برادرم» از استان کرمانشاه هم در این مراسم با اشاره به سختی‌های تولید آثار مستند به ویژه در استان‌ها خاطرنشان کرد: مدت‌ها زمان می‌برد تا یک ایده اولیه به اثری در خور توجه و قابل ارائه در جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی تبدیل شود، بنابراین در این مدت باید از هنرمندان و مستندسازان حمایت کافی صورت بگیرد.

***

مهدی ایمانی، شهمیری کارگردان مستند «پریزاد» از سمنان در مراسم تقدیر از مستندسازان برگزیده استان‌ها گفت: توانمندی مستندسازان مراکز بارها به اثبات رسیده و آنچه در حال حاضر به آن نیاز داریم، اعتماد بیشتر از قبل مدیران است؛ چراکه ایده‌های بسیاری وجود دارند که اگر توجه لازم به آنها شود، ظرفیت تبدیل شدن به مستندهای فاخر در سطح ملی و بین‌المللی را دارند.

***
در ادامه سید عباس فاطمی، رئیس مرکز سیمای استان‌ها و مدیران کل مراکز کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، سمنان، همدان و کرمانشاه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زمینه تولید مستند و محورهای محتوایی این آثار ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، در پایان مراسم و با حضور سرپرست معاونت، مدیران کل مراکز کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، کرمانشاه، همدان و سمنان، رئیس مرکز سیما و مدیر هماهنگی تولیدات سیمای استان‌ها، از پنج کارگردان حاضر تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha