رحمتاله نجفی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: باوجود اینکه تزریق دوز سوم واکسن در کاهش ابتلا به کرونا و میزان بستری بسیار اهمیت دارد اما متأسفانه در زاوه کاهش یافته است.
وی افزود: هرچند تا قبل از اینکه جمعیت ۵ تا ۱۲ سال برای انجام واکسیناسیون فراخوان شوند در تزریق نوبت اول به بالای ۹۴ درصد رسیده بودیم اما اکنون شاخص واکسیناسیون کاهش یافته است.
وی گروه هدف بالای ۱۸ سال در نوبت اول، دوم و سوم را حدود ۵۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: پس از اینکه واکسیناسیون به گروههای ۵ تا ۱۲ رسید اکنون جمعیت هدف واکسیناسیون به ۷۵ هزار و ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زاوه مطرح کرد: از ابتدای آغاز طرح واکسیناسیون تاکنون ۱۲۸ هزار و ۶۹۰ دوز واکسن تزریق شده که ۵۴ هزار و ۸۸۴ دوز نوبت اول، ۴۸ هزار و ۱۳۷ دوز نوبت دوم و ۱۷ هزار و ۷۷۵ دوز مربوط به مرحله سوم بوده است، همچنین حدود ۸۰۰۰ نفر مهمان بودهاند که از شهرستانهای اطراف برای واکسیناسیون به مراکز و پایگاههای واکسیناسیون در زاوه مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۸۰.۶۲ درصد نوبت اول، ۶۹.۳۲ درصد نوبت دوم و ۳۴.۴۱ درصد جامعه هدف نوبت سوم واکسن را دریافت نمودند، گفت: متأسفانه هنوز بیش از ۱۹ درصد جمعیت هدف هیچ دوز واکسنی را دریافت نکردهاند که در برابر ویروس کرونا بسیار آسیبپذیر هستند.
واکسیناسیون به ۵۰۰ دوز در روز کاهش یافته است
نجفی در ادامه عنوان کرد: باوجود اینکه توان تزریق ۵۰۰۰ دوز واکسن را در روز داریم ولی اکنون در ۱۱ مرکز خدمات جامع سلامت شهرستان حدود ۵۰۰ دوز واکسن تزریق میشود.
وی با اظهار تأسف از اینکه گروه هدف برای دریافت واکسن نوبت سوم کمتر مراجعه میکنند، افزود: چون اکثر شهروندان نوبت اول و دوم واکسن را دریافت نمودند برای تزریق نوبت سوم دیگر مصمم نیستند، از سویی شایعاتی که در فضای مجازی مبنی بر داشتن عوارض واکسیناسیون منتشر میشود و دیگر مسائل مقداری بر کاهش واکسیناسیون تأثیر گذاشته است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زاوه مطرح کرد: تاکنون از جامعه هدف ۵ تا ۱۲ سال حدود ۴.۵ درصد واکسن خود را دریافت نمودند که رضایتبخش نیست.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک توسط شهروندان به ۴۸ درصد رسیده است، رعایت پروتکلهای بهداشتی را در سطح ادارات ۵۷ درصد و صنوف ۴۵ درصد اعلام نمود و گفت: شهرستان زاوه اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد.
نجفی همچنین بیان کرد: اکنون در سطح دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه ۷۰ بیمار بستری هستند که ۷ نفرشان مربوط به شهرستان زاوه هستند، همچنین ۱۳ نفر در محیط خانه با قرنطینه و رعایت موازین بهداشتی دوران بیماری خود را دارند طی میکنند.
وی تصریح کرد: چون بیمارستانی در شهرستان زاوه نداریم بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ۹ دی و امام حسین(ع) تربتحیدریه که در فاصله ۳۰ کیلومتری این شهرستان قرار دارد بستری میشوند.
۶۰ درصد تستهای کرونا در زاوه مثبت است
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زاوه در ادامه با اشاره به اینکه تست بیش از ۶۰ درصد کسانی که برای آزمایش کرونا مراجعه میکنند مثبت است، افزود: این میزان نسبت به قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی همچنین از افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی مراجعین سرپایی خبر داد و از مسئولان ادارات و مردم خواست از برگزاری و حضور در هرگونه تجمع در شهرستان خودداری کنند و نظارت بر اجرای پروتکلها را افزایش دهند.
نجفی گفت: روند ابتلا به سویه اومیکرون ویروس کرونا در این شهرستان همچنان روند صعودی دارد و اکنون ۶۰ درصد از تستهای اخذ شده از بیماران مثبت است، متأسفانه عادیانگاری در سطح جامعه افزایش پیدا کرده و در برخی موارد خیلی رعایت نمیشود در صورتی که اگر بخواهیم کرونا را تحت کنترل داشته باشیم باید ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی درصد واکسیناسیون در سطح جامعه افزایش یابد.
۷۳ درصد دانش آموزان نوبت سوم را دریافت نکردهاند
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار ۷۰ درصد دانش آموزان واکسن نوبت اول و دوم را تزریق کردهاند، افزود: تا کنون فقط ۲۷ درصد نوبت سوم را تزریق کردهاند و ۷۳ درصد دیگر نیز برای دریافت نوبت سوم مراجعه نکردهاند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زاوه با اظهار نگرانی از اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در بین دانش آموزان هم کاهش یافته است، تصریح کرد: هر چند دو هفته قبل تصمیم گرفته شد که کلاسها به صورت مجازی برگزار شود اما از روز سهشنبه این هفته بر اساس تصمیم ستاد کرونای استان مقاطع نهم و دوازدهم باز شدند و در روستاهایی هم که جمعیت دانشآموزی پایینتری دارند و یا دسترسی به سامانه شاد ندارند باز خواهند بود.
وی رعایت پروتکلهای بهداشتی را در بین دانش آموزان ۵۰ تا ۵۵ درصد و رعایت پروتکلهای بهداشتی و داشتن تهویه مناسب را در سطح مدارس حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه ۴۲ مدرسه از ۱۲۴ مدرسه شهرستان زاوه در هفته دوم بهمن ۱۴۰۰ تعطیل شدند، افزود: همچنان تأکید داریم که شهروندان هر چه زودتر برای دریافت نوبت سوم به مراکز اعلام شده مراجعه کنند، بدون شک هر چه سطح ایمنی جامعه افزایش یابد چنانچه جهشی هم در آینده اتفاق بیفتد از موارد بستری و یا فوت بیماران جلوگیری میشود.
استفاده از ماسک همچنان یکی از بهترین راههای جلوگیری از کرونا
وی اظهار کرد: تا زمانی که به سطحی نرسیدیم که ویروس را کنترل کنیم همچنان مردم باید پروتکل بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند، از شهروندان درخواست داریم ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.
نجفی همچنان استفاده از ماسک را به عنوان یکی از بهترین راههای جلوگیری از کرونا دانست و گفت: بدون شک تأخیر در تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، فضا را برای گسترش اومیکرون فراهم میکند قطعاً تکمیل چرخه واکسیناسیون موجب کاهش خطر سویههای جدید کرونا خواهد شد.
وی در ادامه بر سرعت گرفتن احداث بیمارستان راشد شهرستان زاوه تأکید کرد و گفت: کار ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی زاوه از سال ۹۵ آغاز شده و با بهرهبرداری از این پروژه حدود ۸۰ هزار نفر از مردم این شهرستان از امکانات آن بهرهمند خواهند شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان زاوه با بیان اینکه با راهاندازی بیمارستان زاوه بسیاری از مشکلات درمانی این منطقه برطرف میشود، تصریح کرد: این بیمارستان با زیربنای ۴۱۱۰ متر مربع شامل ساختمان اصلی با زیربنای ۳۱۱۰ متر و ساختمانهای جانبی با حدود ۱۰۰۰ متر مربع، اجرا شده است.
انتهای پیام
نظرات