• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400120402996
  • خبرنگار : 50105

مصرف سالانه پلاستیک به ۴۶۰ میلیون تن رسید

مصرف سالانه پلاستیک به ۴۶۰ میلیون تن رسید

ایسنا/خراسان رضوی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) اعلام کرد: کمتر از ۱۰ درصد از پلاستیک مورد استفاده در سراسر جهان بازیافت می‌شود و خواستار راه‌حل‌های هماهنگ و جهانی در مورد این موضوع شد.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، گزارش جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می‌دهد، در سال گذشته ۴۶۰ میلیون تن پلاستیک استفاده شد که این رقم از سال ۲۰۰۰ تقریبا دو برابر شده است.

موسسه همکاری و توسعه اقتصادی مستقر در پاریس اعلام کرد که میزان زباله‌های پلاستیکی در این مدت بیش از دو برابر شده و به ۳۵۳ میلیون تن رسیده است.

این مرکز در چشم‌انداز جهانی پلاستیک خود گفت: در نهایت پس از در نظر گرفتن تلفات در حین بازیافت، تنها ۹ درصد زباله‌های پلاستیکی بازیافت می‌شوند در حالی که ۱۹ درصد سوزانده و تقریبا ۵۰ درصد به محل‌های دفن بهداشتی ارسال می‌شوند و ۲۲ درصد باقیمانده در محل‌های زباله کنترل نشده دفع می‌شوند که شامل سوزاندن در محل‌های روباز یا بازگشت به محیط‌زیست است.

بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن باعث کاهش ۲.۲ درصد استفاده از پلاستیک شد با این‌حال، استفاده از پلاستیک‌های یک‌بار مصرف افزایش یافت.

در این گزارش آمده است که پلاستیک‌ها ۳.۴ درصد از انتشار گلخانه‌ای جهانی سال ۲۰۱۹ را تشکیل داده‌اند و ۹۰ درصد آن ناشی از «تولید و تبدیل از سوخت‌های فسیلی» است.

ماتیاس کورمان، دبیر کل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گفت: بسیار مهم است که کشورها در مواجهه با گرمایش و آلودگی افسار گسیخته کره‌ زمین با راه‌حل‌های هماهنگ و جهانی به این چالش پاسخ دهند.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی مجموعه‌ای از موارد ازجمله توسعه بازار پلاستیک‌های بازیافتی که با توجه به گران‌ بودن تنها ۶ درصد از کل را تشکیل می‌دهند را پیشنهاد کرد.

این سازمان عنوان کرد: فناوری‌های جدید مرتبط با کاهش ردپای محیطی پلاستیک‌ها تنها ۱.۲ درصد از کل نوآوری‌های مربوط به این محصول را تشکیل می‌دهد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در حالی که خواستار چرخه حیات دایره‌ای پلاستیک شد، افزود که سیاست‌ها باید مصرف کلی را نیز محدود کنند همچنین خواستار سرمایه‌گذاری‌های عمده در زیرساخت‌های مدیریت پسماند اولیه شد که شامل ۲۸ میلیارد دلار در سال برای تلاش در این حوزه در کشورهای کم‌درآمد و متوسط است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha