محمد شهرام پرورش در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها یک طرح ملی است که با مشارکت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در ۱۵ استان اجرا میشود، اظهار کرد: همدان جزو استانهای دیمزار کشور بوده و همدان، کرمانشاه،کردستان و آذربایجان شرقی از سال گذشته نقش اصلی را در طرح جهش تولید در اراضی دیمزارهای کشور داشتهاند و جهش تولید در دیمزارها یکی از طرحهای ویژهای است که از سال گذشته در استان همدان در حال اجراست.
وی افزود: چند آیتم و برنامه را در این موضوع در حال پیگیری هستیم از جمله تمامی اراضی دو محصول گندم و جو به عنوان دو محصول استراتژیک از مرحله آمادهسازی زمین تا مرحله کاشت را در این طرح بیمه کنیم.
پرورش خاطر نشان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در این طرح افتاده ۹۵ درصد گندم دیم در این طرح بیمه شده و تا هفتم اسفند ماه طرح بیمه کردن اراضی زراعی به ویژه در گندم و جو ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه جلسات ویژه هفتگی در این رابطه با ستاد استان و وزارتخانه در حال برگزاری بوده و از این طرح رصد مستمر به عمل میآید تا بتوانیم صددرصد گندم دیم را بیمه کنیم، یادآورشد: ۱۶۰ هزار هکتار از ۲۹۰ هزار هکتار طرح مربوط به گندم دیم بوده که تاکنون ۱۵۱ هزار و ۷۵۴ هکتار آن بیمه شده است.
پرورش گفت: در طرح فوق در حال حاضر دارای ۵۷ هزار هکتار جو دیم هستیم که تاکنون ۷۵ درصد آن بیمه شده و در زمینه آموزش در تلاشیم درصد بیمه در اراضی جو دیم را افزایش و ارتقا دهیم.
وی اظهار کرد: در بحث کشت در دیمزارها در زمینه تناوب کشت دارای توسعه کشاورزی حفاظتی هستیم که در این رابطه در کشت ۵ محصول ویژه شامل حبوبات نخود، عدس، علوفه دیم شامل خلّر،ماشک، نخود علوفهای، نباتات و دانه های روغنی گلرنگ و کاملینا ورود پیدا کردهایم.
معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: کشت گلرنگ دیم ازسال گذشته در استان شروع شده و سال گذشته در این رابطه در این طرح دو هزار هکتار کشت گلرنگ در دیمزارها در استان انجام شد که استان همدان اولین استانی بود که کشت گلرنگ دیم را اجرا و به سرانجام رساند.
پرورش یادآور شد: امسال نیز در طرح جهش تولید در اراضی دیمزار استان دو هزار و ۱۴۸ هکتار کشت گلرنگ دیم و کاملینا انعقاد قرارداد انجام گرفته تمامی این اراضی انعقاد قرار داد شده بیمه شدهاند.
وی خاطر نشان کرد:در بحث کشت علوفهای هم این برنامه یکی از مواردی است که پیگیر هستیم تا بتوانیم کشت علوفهای در دیمزارهای استان را به سرانجام برسانیم.
پرورش گفت: در بحث کشت مستقیم که از برنامههای ویژه در توسعه کشاورزی حفاظتی به شمار میرود حدود سه هزار هکتار از اراضی توسط دستگاههای کشت مستقیم کشت شدهاند.
وی همچنین با اشاره به بحث آموزش افزود: ۹۶ هزار نفر آموزش در برنامه داشتهایم که تاکنون ۴۶هزار نفر تحت آموزش قرار گرفته اند ضمن اینکه استان همدان تنها استانی است که در این طرح با ۳۳ شرکت خدمات مشاورهای وارد قرار داد شده است.
پرورش یاد آورشد:تاکنون ۳ مزرعه جدید آموزشی در سه شهرستان فامنین،رزن و همدان ایجاد شده که پیگیری آن هستیم تا ۷ مزرعه آموزشی دیگر نیز در سایر شهرستانها به ایجاد و احداث شود و بحث آموزشها در قالب این مزارع الگویی به انجام برسد.
وی در ادامه سطح زیر کشت اراضی زراعی استان همدان را ۶۱۵ هزار هکتار برشمرد و گفت: از این میزان اراضی زراعی ۴۲۷هزار هکتار به اراضی دیم و ۱۸۸هزار هکتار به اراضی آبی اختصاص دارد و هدف از اجرای طرح جهش تولید در اراضی دیمزار این است که بتوانیم در حدود ۴۲۷ هزار هکتار اراضی دیم و حدود ۳۰۰ هزار هکتار اراضی آیش، تحول ایجاد کنیم.
انتهای پیام
نظرات