• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400120402827
  • خبرنگار : 50428

یک مربی هندبال مطرح کرد:

فقدان سالن استاندارد و تخصصی مهم‌ترین چالش هندبال در اردبیل است

فقدان سالن استاندارد و تخصصی مهم‌ترین چالش هندبال در اردبیل است

ایسنا/اردبیل یک مربی هندبال در اردبیل گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیشروی هندبال استان اردبیل، نداشتن سالن ورزشی استاندارد و تخصصی هندبال است.

منصور جبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این چالش، مشکل بزرگی به‌ویژه در شهرستان‌ها است که بر همین اساس مسابقات هندبال در مرکز استان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه نداشتن پایگاه‌های تخصصی هندبال در استان از دیگر چالش‌های پیشروی این رشته ورزشی است، ادامه داد: این مسئله باعث شده استعدادیابی در هندبال صورت نگیرد به همین جهت فقط در دو شهرستان استان رشته هندبال در حال فعالیت است و مجموع بازیکنان هندبال در این دو شهرستان به ۵۰ نفر نمی‌رسد.

جبری با بیان اینکه هندبال اردبیل در دهه ۸۰ بسیار خوب درخشید و با کسب مقام‌های متعدد در آستانه صعود به لیگ برتر قرار گرفت، اضافه کرد: عدم بهره‌برداری درست و برنامه‌ریزی اصولی در دهه ۹۰ و همچنین نبود مربیان درجه یک سبب شد سرنوشت‌های متفاوتی برای رشته توپ و توری هندبال رقم بخورد.

این مربی هندبال ادامه داد: بسیاری از افراد صاحب‌نظر هندبال استان، علت ناکامی هندبال را مشکلات مدیریتی، بی‌ثباتی هیئت هندبال و عدم جذب اسپانسر می‌دانند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چالش‌های پیشروی هندبال استان اردبیل را چگونه می‌تواند مرتفع شود، گفت: باید از پیش‌کسوت‌ها هندبال در بدنه هیئت هندبال استان استفاده کرد زیرا در حال حاضر هیچ یک از پیش‌کسوتان در هیئت جایگاهی ندارند.

به گفته جبری، برگزاری جلسات مختلف جهت پیشبرد هندبال با مقامات استانی بخصوص مدیرکل ورزش و جوانان استان باید از دیگر برنامه‌ها باشد تا مشکل سالن هندبال که آرزوی همه هندبالیست‌ها است، برآورده بشود و باید از مقامات استانی جهت تقویت تیم‌ها از بابت اسپانسری برای اعزام به مسابقات در هیئت‌رئیسه هیئت هندبال استفاده کرد.

وی با بیان اینکه اثربخشی فرایند استعدادیابی در گرو شناسایی افراد مؤثر، هدایت افراد مؤثر و حمایت افراد مستعد در هندبال است، ادامه داد: بسیاری از مدارس و باشگاه‌های هندبال بازیکنان مستعد را در سنین نسبتاً پایین ثبت‌نام می‌کنند و تحت برنامه‌های تخصصی زیر نظر مربیان خود پرورش می‌دهند تا توانایی‌های آنان را تکمیل کنند.

به گفته جبری، انتخاب، رشد و راهنمایی بازیکنان جوان در صدر برنامه‌های بسیاری از مدارس هندبال و باشگاه‌های قرار گرفته است تا بتوانند وضعیت ورزشی‌شان را حفظ کنند.

این مربی هندبال افزود: پرورش استعدادهای پایه در استان، اهداف بلندمدت در پرورش بازیکنان نونهال، جذب حمایت‌های اداره ورزش و جوانان، تشکیلات منسجم، تمرکز بر پرورش بازیکتان بااستعداد مناسب و نه بر انتخاب سریع، تمرکز بر تفاوت‌های فردی در رشد از جمله عواملی هستند که باید برای رشد هندبال استان موردتوجه قرار گیرند.

جبری تصریح کرد: باتوجه‌به تمایزی که بین استعدادیابی و پرورش استعدادها در هندبال اردبیل وجود دارد، می‌توان گفت که استعدادیابی گام اول برای پرورش استعدادها است.

به گفته این مربی هندبال، پیش از شناسایی ورزشکاران نخبه، استعداد برتر را باید شناسایی کرده و در مسیر تبدیل‌شدن به ورزشکار نخبه قرار داد بنابراین برای تبدیل شده به یک نخبه ورزشی، بعد از شناسایی استعداد ورزشی برتر، پرورش استعداد را باید موردتوجه باشد.

وی تشریح کرد: عدم توجه به هر یک از فرایندهای استعدادیابی و پرورش استعدادها، مسیر ایجاد یک ورزشکار نخبه را دچار اختلال می‌کند پس باید بیشتر روی این قضیه کارکرد.

به گفته جبری، برنامه‌ریزی دقیق چندساله برای استعدادیابی هندبال پایه و مربیان باید صورت بگیرد تا پیشرفت را در آینده مشاهده کرد و البته برگزاری دوره‌های مختلف برای کشف مربیان استعدادیاب قوی در استان، احداث پایگاه هندبال در همه شهرستان‌ها و دعوت از مربیان تیم‌های ملی به‌صورت مقطعی برای انگیزه دادن به هندبالیست‌ها می‌تواند در رشد و ارتقای هندبال استان اردبیل بسیار مفید و مؤثر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha