به گزارش ایسنا، در سال ۱۹۹۰ میلادی فدراسیون جهانی راهنمایان ۲۱ فوریه را به عنوان روز جهانی راهنمایان گردشگری در تقویم ثبت کرد و هر سال به این مناسبت در کشورهای مختلفی جشنی برای ارزشگذاری و یادآوری حرفه راهنمایان گردشگری برگزار می شود که در ایران دوم اسفندماه به این مناسبت اختصاص داده شده است.
عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در پیامی ویدئویی برای روز جهانی راهنمایان گردشگری، "ایران را بسیار مظلوم دانست و ماموریت راهنمایان گردشگری را در شرایطی که امپراطوری رسانهای با همه وجود تلاش کرده، ایران را به گونهای دیگر نشان دهد و ایرانهراسی در دستور همه شبکههای استکباری و ضد ملی قرار دارد، مهم برشمرد" و گفت: هرچه راهنمایان از مردم و تاریخ این مردم میدانند، بهدرستی روایت کنند به وظیفه ملی خود عمل کردهاند.
وی افزود: راهنماهای گردشگری سفرای فرهنگی هستند و یکی از حلقههای ارتباط بین کشورها و مشخصا کشور میزبان را تشکیل میدهند و این ماموریت به لحاظ ملی مهم است.
ضرغامی کارنامه راهنماها را خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: البته راه دراز و مهمی در پیش داریم. ایران اسلامی کشور بزرگی است و در دنیا جایگاه مهمی نسبت به گذشته دارد و باید بیشتر آماده باشیم تا آنطور که حق مردم است وظیفهمان را انجام دهیم. راهنمایان گردشگری روایتگر مردم، فرهنگ، تمدن و سابقه این مردم هستند. البته معتقدم خیلی به تفسیر نیاز ندارد، هرچند در ماموریت جهانی چنین استانداردی وجود دارد، ولی درباره ایران همانقدر که درست و واقعی روایت کنیم، ماموریتمان را انجام دادهایم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کارهای زیادی برای راهنمایان گردشگری باید انجام دهیم، فعلا بیمه راهنمایان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ لحاظ شده و مطمئنم از مجلس تایید خواهد گرفت. از سویی، با فعال شدن گردشگری و ازسرگیری صدور روادید گردشگری ایران پس از ۲۰ ماه توقف، به این حوزه رونق خواهد داد. ما هم در وزارتخانه سعی کردیم در بخشهای مختلف، ظرفیتها را تقویت کنیم، حتما در کنار این ظرفیتها روایتگری نقش مهمی دارد.
علیاصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نیز در پیام تبریک ویدئویی برای این گردهمایی مجازی، راهنمایان را پیشانی صنعت گردشگری دانست و گفت: در وزارتخانه تلاش بر این بوده که به برخی دغدغههای راهنمایان رسیدگی کنیم. امیدواریم در سال آینده کمک بیشتری به این حوزه اثرگذار داشته باشیم. گنجاندن بیمه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و پیشنهاد به ستاد خدمات سفر مبنی بر استفاده از راهنمایان به عنوان سفیران سلامت در نوروز ۱۴۰۱ از جمله اقداماتی بوده که انجام دادهایم و امیدواریم ظرفیت راهنماهای گردشگری، همانطور که در اکسپو استفاده شد، در سایر بخشها نیز مورد استفاده قرار گیرد و این قشر زحمتکش گردشگری را بیش از پیش حمایت کنیم.
محسن حاجی سعید ـ رییس جامعه حرفهای انجمنهای سراسری راهنمایان گردشگری ایران ـ که این مراسم از سوی این تشکل برگزار شد، درباره پیگیری بیمه راهنمایان گردشگری که از سال ۱۴۰۰ در بودجه قرار گرفت و بیش از یک هزار راهنما بیمه شدند و ادامه آن در لایحه بودجه ۱۴۰۱ از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توضیحاتی داد.
او همچنین درباره تشکیل جامعه حرفهای راهنمایان در توضیحاتی اجمالی گفت: تشکیل جوامع حرفهای از سال ۹۴ با هدف برونسپاری برخی امور از سوی سازمان وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سپس وزارتخانه پیگیری میشد. در دو سال گذشته در برخی استانها تمرکز بر تشکیل انجمنهای حرفهای بیشتر شد و در سه چهار ماه گذشته با تشکیل ۲۴ انجمن حرفهای در استانها، حدنصاب لازم برای تشکیل جامعه حرفه ای سراسری در دی ماه ۱۴۰۰ حاصل شد.
حاجیسعید همچنین درباره حضور راهنمایان گردشگری در اکسپو دبی، توضیح داد که تا کنون از ۲۰ استان به اکسپو دبی راهنما اعزام شده و حضور راهنمایان گردشگری داوطلبانه بوده است و این رویه تا پایان اکسپو ادامه خواهد داشت.
سفرای دانمارک و اسپانیا در ایران نیز به این مناسبت در پیامهای ویدئویی با اشاره به توانمندی و مهارت راهنمایان گردشگری ایران، این روز جهانی را به راهنمایان ایران تبریک گفتند. پیام های تبریک رؤسای تشکل های بومگردی، موسسه های آموزش گردشگری، تورگردانان، هتلداران و گردشگری سلامت نیز برای قدردانی از راهنمایان گردشگری که در دو سال کرونا کمترین حمایت ها را دریافت کردند، پخش شد.
همچنین از شادروان کیومرث غفاری، که به نوعی لقب نخستین راهنمای گردشگری ایران را داشت، با پخش تصاویری از راهنمایانی که بر سر مزار او حاضر شده بودند، یاد شد.
مراسم روز جهانی راهنمایان گردشگری که به دلیل شدت گرفتن سویه امیکرون مجازی برگزار شد، از سوی جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران در محل موزه ملک، مدیریت شد. همچنین قرار است به این مناسبت تا پایان هفته، هفت کارگاه علمی و آموزشی با موضوع گردشگری، بازاریابی، استارتآپ، گردشگری سلامت، زیرساختهای گردشگری و طبیعتگردی به صورت مجازی از طریق صحفه رسمی این تشکل برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات