غلامرسول رحیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: چند سال قبل در فضای داخلی این بنا تغییراتی داده شد و با تبدیل نوع سوخت آن به گاز شهری فعال بود اما چند سالی است که به مرمت و بازسازی نیاز پیدا کرده و در حال حاضر به صورت متروکه رها شده است.
وی با اشاره به ثبت این اثر تاریخی در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران افزود: با توجه به نیاز مردم روستا به یک مرکز فرهنگی ورزشی و اینکه بنا در مرکز روستا واقع شده و هنوز سازه آن آسیب جدی ندیده لازم است با تخصیص اعتبارات و مرمت اندکی این مهم انجام شود.
رحیمی بیان کرد: ابدالآباد یکی از روستاهای توابع دهستان بالاجام و بخش نصرآباد از مهمترین و زیباترین مناطق گردشگری شهرستان با آثار و محوطه تاریخی و بافت قدیمی شامل قلعه ابدالآباد، حمام، تپه باغ احمد، تپههای سفالی انبزک، آسیابهای قدیمی و نیز جاذبههای گردشگری مانند چشمه و غارهای زیبایی است که گردشگران زیادی را در تمام فصول سال به این منطقه جذب میکند.
وی خاطرنشان کرد: قلعه ابدال آباد یکی از آثار تاریخی در این روستاست که حدود سه هکتار از مساحت روستا را فراگرفته و دارای هشت برج سه طبقه است، بخشی از برجها سالم مانده و هنوز افرادی در آنها سکونت دارند. این اثر تاریخی از اواخر دوره صفوی تا دوره قاجار مسکونی بوده و در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ ثبت آثار ملی شده است.
رحیمی با اشاره به تپههای تاریخی در این روستا خاطرنشان کرد: تپه باغ احمد با سفالهای متراکم که بر سطح آن موجود است، قدمت آن را به دوره تیموری و صفوی متصل میکند؛ تپههای سفالی انبزک مربوط به هزاره اول و دوم قبل از میلاد بوده که متاسفانه بخش عظیمی از تپهها به دلیل اینکه از روستا فاصله زیادی دارد و در اراضی زراعی شخصی قرار گرفته، از بین رفته و تنها بقایای اندکی از آن باقی مانده است .
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتجام گفت: سه آسیاب تاریخی در این روستا به یادگار مانده که یکی از آنها کاملا سالم و هنوز سنگسابهایش در جای خود قرار دارند. تعدادی خانه اربابی که با اصول معماری اسلامی ایرانی ساخته شده بود متاسفانه اخیرا تخریب و به طور کامل از بین رفته است؛ تنها چند باب خانه باغ قدیمی و ساده روستایی با دیوارهای گِلی در میان باغهای جنگلی باقی مانده که هنوز دارای درختان میوه است و نظر گردشگران را به خود جلب میکند.
وی چشمه و غارهای ابدالآباد را از جاذبههای گردشگری این روستا معرفی کرد و افزود: در طول مسیر سرشاخه رودخانه روستا در منطقه کوهستانی، چشمههای متعددی وجود دارد که بیشتر از نوع کنتاکتی(چشمههایی که در اثر برخورد ۲ جنس نرم و نفوذپذیر در بالا آهکها و... و سخت و نفوذناپذیر در پایین مارنها و...") است که علاوه بر تامین آب مورد نیاز گردشگران، چشم اندازهای زیبایی را در منطقه ایجاد و با ریزش از ارتفاعات آبشارهای زیبایی را پدید آورده است. همچنین وجود ۶ غار تاریخی در این منطقه سالانه گردشگران زیادی را به شهرستان تربت جام جذب میکند.
رحیمی تصریح کرد: در قدیم بافت گلیم، قالیچه و پشتیهای دستباف از صنایع دستی این منطقه به شمار میرفته و امروز با توجه به نیاز بازار کارگاههای کوچک خانگی در رشتههای ابریشمدوزی و سرمهدوزی فعال است.
روستای تاریخی و گردشگری ابدال آباد در فاصله حدود ۴۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان تربت جام قرار گرفته، این روستای کوهستانی دارای آب و هوای بسیار مطلوب به ویژه در فصل بهار و تابستان است.
انتهای پیام
نظرات