• جمعه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400112720761
  • خبرنگار : 71290

یک کارشناس مسائل منطقه تأکید کرد

جامعه عراق نباید امکان تفاهم و گفت‌وگو را از دست بدهد

جامعه عراق نباید امکان تفاهم و گفت‌وگو را از دست بدهد

یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه تحولات ناشی از انتخابات در عراق نوعی بن بست سیاسی در این کشور ایجاد کرده است، گفت: جامعه عراق باید ساختار مشارکتی و مردم نهاد را به عنوان الگوی موفق نهادینه کند و اجازه دخالت کشورهایی مانند عربستان و یا حتی آمریکا را ندهد.

محمدصادق کوشکی در گفت‌وگو با ایسنا درباره تحولات عراق پس از انتخابات اظهار داشت: مشکل عراق به بعد از سال ۲۰۰۵ برمی گردد که جامعه عراق آشنایی چندانی با ساختار سیاسی مشارکتی و مردم نهاد نداشت و سال ها در فضای استبداد مطلق زندگی کرد و فرهنگ سیاسی مشارکتی در عراق حاکم نبود.

وی افزود: اما پس از سال ۲۰۰۵ به شکل ناگهانی جامعه عراق وارد ساختار کاملا مشارکتی در فضای سیاسی شد و این مسئله شوکی را به این جامعه وارد کرد.

این کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: نیروهای خارجی در عراق مخصوصا نیروهایی که مخالف نظام مشارکتی در این کشور هستند مثل سعودی ها تمایلی ندارند تا عراق به عنوان کشور همسایه در ساختار مردم نهاد خودش موفق شود زیرا اگر عراق بتواند موفق شود به دنبال آن جامعه عربستان نیز چنین درخواست هایی را از این کشوری که به صورت بسته اداره می شود خواهد داشت، بنابراین کشورهایی مثل عربستان و یا امارات نمی خواهند اجازه دهند که نظام مشارکتی در عراق حاکم شود.

وی با تأکید بر اینکه دخالت های عربستان و امارات هم مزید بر علت شده علاوه بر اینکه آمریکایی ها هم دخالت می کنند، گفت: جامعه عراق نباید امکان تفاهم و گفت وگو را از دست بدهد. دخالت های آمریکایی ها و سعودی ها موجب می شود که این امکان گفت وگو از مردم عراق سلب شود و در هر جریانی یک نوع دیکتاتوری حاکم باشد. آن ها دنبال منافع حداکثری خود هستند.

کوشکی با بیان اینکه این اتفاقات نوعی بن بست سیاسی در عراق ایجاد کرده، گفت: نتیجه این تحولات را ما در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ هم در عراق شاهد بودیم که نوعی بن بست ایجاد کرده بودند و بیش از یک سال دولت عراق تشکیل نشد و تشکیل دولت دچار یک فرایند فرسایشی شد.

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: جامعه عراق باید تلاش کند تا اداره کشور به شکل مشارکتی انجام شود و نگذارد تا دخالت کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای که مخالف الگوی عراق در مشارکت مردم هستند، بتواند بر تحولات اثرگذار باشد.

وی در پایان با اشاره به اتفاقات مربوط به انتخاب رئیس جمهور در عراق هم گفت: براساس قانون اساسی این کشور ریاست جمهوری یک پست تشریفاتی است. چندان تأثیر خاصی بر بافت قدرت نخواهد داشت اما پس از این مرحله مسئله اصلی برای عراق انتخاب نخست وزیر و هیئت وزیران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha