ابراهیم ایرجزاد کارگردان فیلم سینمایی «عنکبوت» که اکران فیلمش از سهشنبه ۲۶بهمنماه در سینماها آغاز شده است، درگفتوگویی با ایسنا درباره این فیلم و چالشهای ساخت و تولید آن بیان کرد: در ابتدا وقتی مطرح شد که قرار است فیلمی با موضوع یک قاتل سریالی ایرانی ساخته شود با سوالات متعددی مواجه شدم مبنی بر اینکه چرا میخواهی چنین فیلمی بسازی؟ چرا باید در مورد این سوژه صحبت شود؟ و مدتی طولانی و در جلسات مختلف کارم شده بود توضیح دادن به مسئولین و تصمیمگیران تا آنها را قانع کنم و اجازه دهند فیلمی به نام «عنکبوت» ساخته شود و به واسطه آن به این موضوع و سوژه پرداخته شود.
او ادامه داد: ما باید بدانیم که نپرداختن به چنین سوژههایی و پنهان کردن آنها دال بر تمیزی جامعه نیست. با پرداختن به این سوژههایی است که می توان در راستای اصلاح و بالا بردن کیفیت سلامت یک جامعه گام برداشت. به هر روی نزدیک دو سال پروسه گرفتن پروانه ساخت فیلم زمان برد و زمانی که به جشنواره فجر رسیدیم دوباره کسانی که همچنان قانع نشده بودند جلوی حضور و دیده شدن فیلم را گرفتند. پس از آن با شیوع کرونا و تاخیر در اکرانها بازهم نمایش عمومی فیلم به تاخیر افتاد. پس از فروکش کردن تدریجی پیکهای کرونا مجدد برای نمایش این فیلم اقدام کردیم اما در این زمان هم با توجه به آنکه با تغییر دولت، مدیران نیز تغییر کرده بودند مجبور شدیم بار دیگر برای این فیلم اجازه نمایش بگیریم که در این مسیر نیز با چالشهایی مواجه شدیم.
کارگردان فیلم «عنکبوت» با اشاره به اینکه بعد از نزدیک به سهسال این فیلم به اکران رسیده، گفت: بنا داشتیم تا این فیلم را پیش از شروع جشنواره فیلم فجر روی پرده ببریم اما این امکان از ما گرفته شد و به ما قول دادند که بعد از جشنواره اکران خواهد شد. حالا مدتی است که میگویند شاید اکرانهای نوروزی از ۱۱اسفندماه آغاز شود که اگر این اتفاق بیفتد درواقع فیلم ما تنها دو هفته روی پرده بوده و با ورود فیلمهای جدید اکران «عنکبوت» ضربه خواهد خورد.
این فیلمساز ادامه داد: با وجود تمام این سختیها و اتفاقاتی که پیش روی ما بود اکران این فیلم از ۲۶ بهمن ماه در سینماهای سراسر تهران آغاز شد و در ادامه در شهرستانها از پنجشنبه به روی پرده خواهد رفت .امیدوارم نمایش این اثر فتح بابی شود برای نمایش هرچه دقیقتر و جزئیتر چنین سوژهها و پروندههایی تا مسائل اجتماعی آسیب شناسی و کمکی شود برای روند اصلاح جامعه.
ایرجزاد در پایان صحبتهای خود درباره مخاطب هدف این فیلم توضیح داد: من مخاطب هدف جداگانهای برای این فیلم در نظر نگرفتم اما اگر بخواهیم دقیقتر نگاه کنیم زمانی که یک اثر با ویژگیهای فیلم «عنکبوت» ساخته میشود دو نوع مخاطب میتوان برای آن متصور بود. از یک منظر مخاطب عام داریم که جنبه سرگرمی فیلم برایش مهم است بنابر این یک اثر باید در این زمنیه درست عمل کند تا در عین اینکه طیف گستردهای از مخاطبان را به دست میآورد بتواند آنها را در مواجه با سوژه و موضوع دچار درگیری ذهنی و گفتوگو با یکدیگر کند. از سوی دیگر مخاطبی هم وجود دارد که متخصص، تصمیمگیر و مسئول است و این افراد با دیدن این فیلمها که به موضوعات خاص پرداختهاند میتوانند ابعاد گسترده پدیدههای اجتماعی را به واسطه سینما ببینند و ابعاد مختلف تصمیمگیریهایشان را در مواجه با آنها مشاهده کنند.
فیلم سینمایی «عنکبوت» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاد و نویسندگی اکتای براهنی، تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی و سرمایهگذاری محمدصادق رنجکشان درباره یکی از قاتلان زنجیرهای دهه هفتاد است که در شهر مشهد چندین زن خیابانی را به قتل رساند.
محسن تنابنده، ساره بیات، شیرین یزدان بخش، ماهور الوند، گلنوش قهرمانی، علی باقری، مهدی حسینینیا، جواد یحیوی، آتیه جاوید، مهدخت مولایی، سحر عبدالهی، حمیدرضا هدایتی راد، نیوشا علیپور، یوسف خسروی و با حضور فرید سجادی حسینی از جمله بازیگران «عنکبوت» هستند.
انتهای پیام
نظرات