به گزارش ایسنا، خبر برگزاری نشستی میان اعضای توافق هستهای(بدون ایران) با هیات مذاکرهکننده آمریکا به منظور ارزیابی وضعیت مذاکرات وین در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی در وین در پیامی ضمن اعلام این خبر در صفحه توییترش نوشت: تمام ارزیابیها مثبت بود. پیشرفت چشمگیری در روند مذاکرات انجام شده است.
به گفته علی شمخانی هم مذاکرات وین به مرحلهای رسیده که میتوان در مورد نتیجه آن با قطعیت و بدون نیاز به گمانهزنی اعلام نظر کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در توییتی نوشته است که تصمیم سیاسی آمریکا برای تحقق یا استنکاف از پذیرش الزامات شکلگیری توافق قابل اتکا و پایدار بر اساس اصول پذیرفته شده در برجام، میتواند جایگزین گمانهزنیها شود.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با تأکید بر اینکه بنبستی در مذاکرات وین نیست، گفت: مذاکرات سخت و پیچیده است. به موضوعات کلیدی رسیده است. موضوعات اختلافی در میان است و نیازمند تصمیمات جدی و کلیدی از سوی طرف های مقابل به ویژه واشنگتن است.
در نشست مطبوعاتی حسین امیر عبداللهیان با همتای ایرلندی خود نیز موضوع توافق خوب مورد تاکید وزیر امورخارجه کشورمان قرار گرفت.
امیر عبداللهیان با بیان اینکه ما برای رسیدن به یک توافق خوب عجله داریم، افزود: طرفهای غربی باید بازی متن و زمان را کنار بگذارند و به جای رفتار مبتنی بر شوک و بازی با زمان و متن ، نیت واقعی خود برای بازگشت به تعهداتشان ذیل برجام را به نمایش بگذارند و در این مسیر حرکت کنند.
اوایل بامداد امروز (دوشنبه) آتش سوزی در انبار محل نگهداری روغن موتور ومواد قابل اشتعال در یکی از مقرهای پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه ماهیدشت کرمانشاه موجب وارد آمدن خسارت به یک سوله شده است.
روابط عمومی سپاه نبی اکرم (ص) سپاه استان کرمانشاه ضمن تایید این خبر افزود: با اقدام به موقع عوامل امدادی حاضر در محل، آتش سوزی مهار شده است و این رخداد هیچ گونه تلفات جانی نداشته است. علل و عوامل آن نیز در حال بررسی و پیگیری است.
در پی انتشار اخباری مبنی بر ممنوعیت موتورسواری بانوان به دلیل نداشتن گواهینامه، جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی، در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: مشکلی از لحاظ قانونی جهت صدور گواهینامه برای بانوان ایرانی نبوده و بنده این موضوع را در قالب طرح سوال از وزیر کشور و ثبت طرح اصلاحیه قانون دنبال خواهم کرد.
اخبار مربوط به حذف ارز ترحیجی هم از دیگر موضوعات خبری مورد توجه مخاطبان بود.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ گفت که کمیسیون تلفیق با تمام سختی ها تلاش کرد بودجه را به گونه ای اصلاح کند که در سال آینده تراز عملیاتی بودجه کسری نداشته باشد و تغییرات بسیار ناچیزی اعمال شد.
حمیدرضا حاجی بابایی توضیح داد: باید کمیسیون تلفیق تصمیم بسیار سخت و تعیین کننده ای می گرفت مبنی بر اینکه آیا ارز ترجیحی در سال آینده باقی بماند یا خیر؟ چون مهمترین موضوع در کشور بحث ارز ترجیحی بود و مردم نگرانی بسیاری در این باره داشتند، کارشناسان مطرح می کردند که ارز ترجیحی دارای فساد و دلالی است که قسمتی از آن درست است اما نگرانی شدید ما این بود که اگر ارز ترجیحی حذف شود چه اتفاقی خواهد افتاد پس کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۱ مصوب کرد.
همچنین رحمت الله نوروزی عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق دلیل مخالفت این کمیسیون با حذف ارز ترجیحی را جلوگیری از تورم مضاعف و فشار به طبقات محروم جامعه عنوان کرد.
افزایش تنشها میان روسیه و اوکراین و احتمال حمله روسیه هم از دیگر موضوعات خبری این روزهاست که عبدالرضا فرجی راد استاد ژئوپلیتیک دانشگاه در تحلیلی در این باره می گوید: روسیه بیشتر ژست حمله به اوکراین را گرفته است. برای پوتین امنیت روسیه، مسائل داخلی مسکو و همچنین مسئله انتخابات پیش رو حائز اهمیت است و تلاش می کند تا اوکراین عضو ناتو نشود که اگر چنین باشد حمله قطعی خواهد بود زیرا امنیت روسیه به خطر می افتد.
عبدالرضا فرجی راد استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با اشاره به اینکه روسیه بیشتر ژست حمله به اوکراین را گرفته گفت: برای پوتین امنیت روسیه، مسائل داخلی مسکو و همچنین مسئله انتخابات پیش رو حائز اهمیت است و تلاش می کند تا اوکراین عضو ناتو نشود که اگر چنین باشد حمله قطعی خواهد بود زیرا امنیت روسیه به خطر می افتد.
انتهای پیام
نظرات