به گزارش ایسنا، پیام تبریک رهبر کره شمالی به رئیس جمهوری کشورمان به مناسبت فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.
بنابر اعلام وزارت امورخارجه کره شمالی، کیم جونگ اون در این پیام ضمن تبریک به ابراهیم رئیسی ابراز امیدواری کرده است که روابط دوجانبه میان تهران و پیونگ یانگ در تمامی زمینه ها توسعه و گسترش یابد.
وی همچنین در پیام خود آورده است که دوستی میان دو کشور در جاده مبارزه مشترک علیه امپریالیسم شکل گرفته است و افزود: برای ایران در دستیابی به رفاه و توسعه کشور آرزوی موفقیت دارم.
چهارشنبه ۲۰ بهمن بررسی جزییات بودجه در کمیسیون تلفیق به اتمام رسید و گزارش آن به هیات رییسه جهت بارگذاری در سامانه قانونگذاری ارجاع شد. با بارگذاری گزارش، نمایندگان در فرصت ۱۰ روزه میتوانند پیشنهادات خود را نسبت به گزارش کمیسیون تلفیق ارائه کنند.
مهمترین این مصوبات از افزایش حقوق سربازان تا مخالفت با حذف ارز ترجیحی را میتوانید در گزارش ایسنا بخوانید.
توضیحات سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود به سوالات خبرنگاران درباره اصلاح قانون انتخابات و لایحه رتبه بندی معلمان نیز از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
هادی طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون انتخابات گفت: قوانین انتخاباتی ما نیازمند اصلاحات جدی و جامعی است. اصلاح ثبتنامها، انواع تخلفات و تبلیغات، نقش آفرینی احزاب و غیره از جمله مسائلی است که باید در قانون انتخابات لحاظ شود و به دنبال اصلاحات جامع قانون انتخابات هستیم. طبیعتا باید اصلاح چنین مصوباتی از مجلس شروع شود.
وی همچنین درباره اینکه آیا شورای نگهبان نامهای در زمینه پذیرش بار مالی لایحه رتبهبندی معلمان از سوی دولت دریافت کرده و یا خیر؟ گفت: دولت لایحه خودش را قبول دارد و نشان داده که لایحه خودش را پس نگرفته و مجلس هم تصویب کننده این لایحه است. ما در شورای نگهبان در این رابطه با ۲ دسته ایراد مواجه هستیم یکی بحث بار مالی است، یکی هم ایرادات غیر مالی و اشکالات درباره فرهنگیان بود که به آنها اشاره شده است.
در واکنش به اظهارات اخیر وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه همه گزینههای ما همیشه روی میز باقی می مانند، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با انتشار توییتی نوشته است که گزینههایی که هرگز از روی میز برداشته نمیشوند: حضور باشکوه ایرانیان در مراسم حمایت از نظام اسلامی، حفظ و تقویت ظرفیتهای صلحآمیز هستهای و توانمندیهای دفاعی ایران، سیاستهای منطقهای امنیت آفرین جمهوری اسلامی.
یکی از مهمترین دغدغهها و نگرانیهای ایران با آغاز مذاکرات بازگشت به برجام، تکرار بدعهدیها و اجرای نامطلوب تعهدات از سوی طرفهای اروپایی و آمریکا بود اما به نظر میآید مذاکرهکنندگان برای عبور از این مساله به الگو و نقشه ای مورد قبول دست یافته اند.
از پیچیده ترین موضوعات مذاکرات، مساله راستی آزمایی اقدامات و تعهدات و دوره آماده سازی برای اجرای متقابل تعهدات است. با وجود اینکه همه طرف ها نسبت به لزوم طرح این مساله تاکید و موافقت دارند اما تبدیل ایده ها و پیشنهادات در این رابطه به متن کاری بسیار وقت گیر و سخت بوده است.
در هیمن رابطه محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی، معتقد است: اینکه آمریکایی ها بخواهند تضمین هایی روی کاغذ بدهند ولی در عمل نسبت به اجرای آن گامی برندارند برای ما ارزشی نداشته و زمان آن رسیده است که تصمیمات جدی و قطعی اتخاذ کنند.
به اعتقاد امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسایل بین الملل هم سهم آمریکا در برداشتن تصمیمات سخت به مراتب بیشتر از ایران است.
وی بر اجرای توافق بر پایه هایی محکم و مطمئن تاکید دارد و می گوید: آمریکایی ها از همین حالا می گویند برای اجرایی شدن برجام در دولت آینده تضمینی نمی دهند اما مساله این است که ما نگرانیم که حتی در همین دولت بایدن هم اجرای تعهدات به درستی انجام نشود.
دور هشتم مذاکرات وین از سه شنبه هفته گذشته بعد از چند روز تنفس از سر گرفته شده است و مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه برای پیوستن به تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین عازم اتریش شد.
همزمان با برگزاری این دور از مذاکرات، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی هم در صفحه توییترش نوشت: تلاشهای دیپلماتیک بسیار متمرکز در جریان مذاکرات وین پیرامون برجام[توافق هستهای] ادامه خواهد یافت.
*گزارش کامل ایسنا از نشست بیانیه گام دوم و جهاد تبیین، ضرورت ها و راهبردها از نیز می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام
نظرات