• یکشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1400112418708
  • خبرنگار : 71062

فعالیت‌های کمیسیون ماده ۱۶ تشریح شد

فعالیت‌های کمیسیون ماده  ۱۶ تشریح شد

دبیر کمیسیون ماده ۱۶ گفت: این کمیسیون از یک جایگاه قانونی و مرجع شبه قضایی برخوردار است که آرای آن قابل اجرا است و شکایات ایثارگران تنها توسط یک نفر تصمیم گیری نمی‌شود و اجماعی است و تا کنون بیش از ۷۰ هزار پرونده در این راستا تشکیل و رسیدگی شده است.

به گزارش ایسنا، در این نشست خبری، نرگس جلیلی امروز در یک نشست خبری گفت:به دلیل اینکه در زمان تصویب قانون، کار کارشناسی دقیقی انجام نشده و همچنین برداشت متفاوت دستگاه‌های اجرایی از مسائل مربوط به ایثارگران و مشکلات مالی و اعتباری دستگاه‌های اجرایی تامین کننده حقوق ایثارگران ،وجود یک مرجع تخصصی ضروری بود که منجر به ایجاد «کمیسیون تخصصی ماده ۱۶ » شد. این کمیسیون نقش نظارتی دارد. 

وی اظهار کرد: بعد از گذشت سه‌ماه از صدور رأی به نفع ایثارگران، اگر دستگاه اجرایی مربوطه ، رای صادره را اجرا نکند، به آن دستگاه اخطار داده می‌شود و در صورت ادامه این وضعیت بعد از گذشت یک ماه از صدور اخطاریه ،رأی به اجرا گذاشته می‌شود. 

به گفته جلیلی سالانه حدود ۳۵۰۰ پرونده در کمیسیون ماده ۱۶ ثبت می‌شود اما هر سال حدود ۱۵۰۰ پرونده رسیدگی و بقیه جمع م‌ می‌شود.چون رسیدگی برای هر پرونده مدت زمان زیادی لازم دارد تا ایثارگر به حقوقش دست پیدا کند و ممکن است اعتراضی هم به وجود بیاید.

جلیلی راه‌اندازی کمیته‌های تخصصی برای بررسی دقیق و سریع پرونده‌های خارج از ظرفیت کمیسیون، بررسی آنلاین سیستم ثنا،تنظیم لوایح دفاعیه در رابطه با پرونده‌های  ارجاعی از دیوان عدالت اداری و الکترونیکی کردن صدور رأی را از جمله برنامه‌های این کمیسیون برای ارائه خدمات به ایثارگران برشمرد.

وی گفت:رایزنی با قوه قضائیه در رابطه با ضمانت اجرایی آرای صادره و دخالت دادن مشاوران امور ایثارگران در اجرای قوانین در این راستا در قالب امضای تفاهم نامه از برنامه‌های کمیسیون ماده ۱۶ به شمار می‌رود تا شاهد ارائه خدمات بهتر و سریع‌تر به ایثارگران باشیم.

گفتنی است رسیدگی به شکایات ایثارگران از عدم اجرای صحیح قوانین تسهیلات استخدامی -اجتماعی جانبازان و جامع خدمت رسانی به ایثارگران در کمیسیون ماده ۱۶ انجام می‌شود. ایثارگران شامل خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان می‌توانند با طرح شکایت در این کمیسیون عدم اجرای قانون در دستگاه‌ها را اعلام کنند. این افراد می‌توانند با مراجعه به نمایندگی‌های این کمیسیون در سراسر کشور یا از طریق سامانه سجابا شکایت خود را ثبت کرده و منتظر رای باشند.

ایثارگران در صورت عدم رضایت به رای کمیسیون، می‌توانند با شکایت به دیوان عدالت اداری درخواست تجدید نظر و بررسی مجدد پرونده را داشته باشند.

مطابق ماده ۱۶  قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب ۱۳۷۴/۰۳/۳۱ ، «بنیاد مجاز است با موافقت ولی فقیه یا نماینده وی کمیسیونی را بنام کمیسیون رسیدگی به شکایات جانبازان با عضویت دو نفر از بنیاد ، یک نفر از سازمان امور اداری و استخدامی کشور، یک نفر از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، یک نفر از وزارت کار و امور اجتماعی و یک نفر از دستگاه ذیربط تشکیل و حسب مورد نسبت به رسیدگی به شکایات جانبازان از عدم اجرای صحیح این قانون در دستگاه مربوط اقدام نماید. تصمیمات کمیسیون مزبور قطعی و لازم الاجرا بوده و عدم اجرای بموقع آن خلاف قانون محسوب و قابل تعقیب در مراجع ذیصلاح می‌باشد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۵ ۱۲:۳۶

عرض سلام و ادب و احترام آرزوی قبولی طاعات و عبادات در  ماه  مبارک رمضان من فرزند جانباز هستم شاغل در پتروشیمی مبین انرژی خلیج فارس عسلویه    طرح تبدیل وضعیت ایثارگران در این شرکت به صورت سلیقه ای و با تبعیض بین ایثارگران در حال اجراست  لطفا کسی به فریاد ما برسه هیچ کس جوابگو نیست کجا باید بریم پیش کی باید بریم .

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۸ ۱۱:۵۲

ب دیوان عدالت اداری شکایت کن برادر منم فرزند جانبازم شاغل مناطق نفت خیز بودم به دیوان عدالت اداری شکایت کردم جواب گرفتم

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۲:۲۹

سلام بزرگواران جانباز ۳۰درصدم مستمری بگیرم سه فرزند دختر دارم بیارتی هم بهم زده و چند جراحی دیگه کردم با مدرک رفتم کمسیون حالت آشتغال ردم کردن عاجزانه کمک میخوام همچنین حق پرستاری هم دریافت نمیکنم

avatar
۱۴۰۲-۰۶-۲۱ ۱۹:۵۰

بسمه تعالی، با سلام، آیا کمیسیون ماده 16 شامل برادر شهدا هم میشود،چون بجز جانبازان عزیز خانواده شهدا را هم ظاهرا میتوان حمایت کند با تشکر