به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین صادق خوئینی مدیر حوزه علمیه البرز به همراه جمعی از مدیران مدارس علیمه البرز روز شنبه با حضور در دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج با حضرت آیتالله حسینی همدانی دیدار و گفتگو کردند.
آیتالله حسینی همدانی در این دیدار با تأکید بر اینکه «جهاد تبیین» از موضوعات مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است که مربوط به امروز یا دیروز نیست، بیان داشت: رهبر معظم انقلاب برای اولین بار در آذرماه سال ۱۳۷۹ «تبیین» را مطرح و نکاتی پیرامون آن بیان فرمودند.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین قدم در «جهاد تبیین» کسب فهم دقیق از «تبیین» و ابعاد آن بهعنوان مقدمهای برای اقدام عملی در میدان است، اظهار داشت: «تبیین» از ماده «بَیَنَ» به معنای فاصله بین دو چیز، جدایی و آشکار کردن است.
امامجمعه کرج با تأکید بر اینکه در فرهنگ دینی و اسلامی به هر عملی که در مواجه با دشمن یا باتحمل سختی و مشقت و با تلاش، کار و کوشش انجام میشود، «جهاد» میگویند، گفت: عنصر مقوم در شکلگیری مفهوم «جهاد» وجود دشمن و مبارزه با آن است لذا به تلاشها، کوششها و کارهایی که انسان در محیط زندگی خود انجام میدهد که در آن عنصر مبارزه با دشمن نیست، «جهد» میگویند.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه بابیان اینکه حضرت آقا از همین مفهوم، «جهاد تبیین» را بیان فرمودند که یک مفهوم مرکب و یک ترکیب اضافی است، گفت: «جهاد تبیین» در عرصهها و حوزههای مختلف کارکرد دارد.
وی بابیان اینکه از برآیند مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب دریافت میشود که «جهاد تبیین» یک حرکت عادی نیست، گفت: «جهاد تبیین» یک تحول و تغییر جهادی است که از لحاظ کمیت و کیفیت با روشهای قبلی فرق دارد.
نماینده ولیفقیه در استان البرز با تأکید بر اینکه باید «تبیین» را تبدیل به یک عملیات گفتمانی کرد، گفت: این عملیات باید مرکب از عملیاتهای مختلف همچون تبلیغی، ترویجی، رسانهای و فرهنگی باشد.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه باید گروههای هدف «تبیین» را توسعه داد، گفت: هدف از «تبیین» صرفاً طلاب حوزههای علمیه یا نمازگزاران مساجد نیستند بلکه تمام اقشار و طبقات مختلف اجتماعی را شامل میشود.
وی در ادامه بابیان اینکه تمام موضوعاتی که در «تبیین» مدنظر است در یک سطح نیست، گفت: در بیان «تبیین» گاهی موضوعات آنقدر بد تکرار شده که طرح مجدد آن ضد تبیین و گاهی برخی موضوعات آنقدر کم بیانشده که یک شبهه تبدیل به یک باور شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب اساساً بحث «تبیین» را درباره انقلاب و مباحث پیرامون آن بیان کردند، گفت: در این مورد نباید گذشته انقلاب را فراموش کرد لذا هم باید به طاغوت پرداخت و هم باید آینده انقلاب را ترسیم کرد.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه در «تبیین» باید توجه کرد که تمام سؤالات مردم ساخته دشمن و سیاسی نیستند، گفت: گاهی برخی شبهات مردم بهعنوان ساخته دشمن و سیاسی تلقی میشود درصورتیکه اینطور نیست لذا باید تمام آنان را شنید و پاسخ داد.
وی بابیان اینکه در بحث «تبیین» نباید تکرار مکررات و بازخوانی داشته باشیم، گفت: حوزههای علمیه در بحث «جهاد تبیین» باید تولید محتوا کنند و آن را در اختیار گروهها و دستههای مختلف دهند.
امامجمعه کرج با تأکید بر اینکه بدترین «تبیین» آن است که نقشه دشمن راندانیم، گفت: «تبیین» باید در مقابله با دشمن باشد اما متأسفانه برخی با «تبیین» و به اسم آن مشغول کامل کردن پازل دشمن هستند.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه دشمن تلاش میکند عملیات روانی خود را به عملیات میدانی تبدیل کند، گفت: دشمن با سیاه نمایی، نفرت افکنی، یاس آفرینی، اعتماد زدایی و امثالذلک سعی میکند آشوب به پا کند و وضعیت نظم اجتماعی را بر هم بزند.
وی در ادامه به بیان اولویتهای «تبیین» در مقطع کنونی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم قم «تبیین آرمانها و اصول انقلاب» را در درجه اول بیان فرمودند که هماکنون نیز بهشدت مورد هجمه است.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز با تأکید بر اینکه حاکمیت دین، اصل جمهوری اسلامی، عدم تسلیم در مقابل دشمن و مستکبرین، استقلال کشور و مبارزه با فساد ازجمله آرمانها و اصول انقلاب است، گفت: «تبیین» پیرامون آرمانها و اصول انقلاب از اولین اولویت است که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم نیز به آن توجه کردند.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه رهبری در دیدار با مداحان به اولویت دوم یعنی «تبیین باورها به اسلام و آرمانهای انقلاب» اشاره کردند، اظهار داشت: ما باید با تمام ابزارها و امکانات به «تبیین» در این حوزه بپردازیم و نباید اجازه دهیم تا حساسیت مردم نسبت به مکتب اسلام و دین تضعیف شود.
وی با تأکید بر اینکه پاسخ به شبهات و امیدآفرینی دو وظیفه مهم حوزههای علمیه جدای از وظایف اولیه خود است، گفت: روح کلی بیانیه گام دوم و هدف از «جهاد تبیین» امیدآفرینی و القای امید در جامعه است.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز در خاتمه با تأکید بر لزوم ورود حوزهها و مدارس علیمه به بحث تولید محتوا، گفت: حوزه باید با استفاده از ظریفت طلاب خلاق و توانمند در عرصه رسانه و محتوا به این مهم ورود کند.
گفتنی است در ابتدای این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین صادق خوئینی به بیان گزارش عملکرد و برنامههای آتی حوزه علمیه البرز پرداخت و جمعی از مدیران مدارس علمیه استان به بیان مشکلات، دغدغهها و دیدگاههای خود در زمینههای مذهبی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند.
انتهای پیام
نظرات