به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اعتراض صدها معترض افغان از روز چهارشنبه در مرکزی که آنها اسکان داده شدند، در حالی برگزار شد که پناهجویان از ماهها سرخوردگی و عدم ارتباط بر سر فرایند اسکانشان خسته شدهاند.
یک معترض در گفتوگوی تلفنی به رویترز گفت که روز جمعه تعداد بیشتر پناهجو به آنان پیوستند، یک روز پس از آنکه یک مقام آمریکایی از این مرکز بازدید کرده و به آنها گفت که رسیدگی به درخواست آنها ممکن است سالها به طول انجامد. به گفته این معترض، این مقام همچنین تاکید داشته که بعید است بیشتر پناهجویان در خاک آمریکا اسکان داده شوند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که شماری از افغانها در این اعتراضات مسالمتآمیز حضور داشتهاند و مقامهای دولت آمریکا هفته گذشته با افغانها ملاقات داشتند تا درباره فرایند اسکان به نگرانیهای آنها پاسخ دهند.
به گفته این سخنگو، روند بررسی و ارزیابی افغانها ادامه دارد و فرایند سفر "امن و منظم" به ایالات متحده برای افراد واجد شرایط تسهیل خواهد شد.
فعالان میگویند که در میان این افغانها کسانی هستند که با دولت و ارتش آمریکا همکاری داشتهاند. همچنین افغانهایی در این میان هستند که پیش از خروج تحت امر آمریکا در اوت گذشته که منجر به سقوط دولت تحت امر غرب و روی کار آمدن دوباره طالبان شد، در کنار نیروهای افغان میجنگیدند.
احمد محبی، از فعالانی که در روند تخلیه افغانها کمک کرد و با چندین پناهجو در امارات در تماس است، گفت افغانها به اعتراضات مسالمتآمیز خودشان ادامه خواهند داد. به گفته او پناهجویان قدردان خدمات امارات هستند، اما از این بلاتکلیفی و اینکه نمیدانند تا چه زمانی باید در مرکز ابوظبی و در شرایطی که به گفته آنها مثل زندان است بمانند، خشمگین هستند.
دولت امارات واکنشی به این اعتراضات نداشته است.
امارات متحده عربی سال گذشته با واشنگتن و دیگر کشورهای غربی توافق کرد تا به طور موقت میزبان اتباع افغانی باشد که از افغانستان تخلیه میشوند، تا بعد از آنجا به کشور ثالث منتقل شوند.
تعداد پناهجویان افغان که در امارات به سر میبرند، مشخص نیست اما معترضان و فعالان برآورد میکنند که حدود ۱۲ هزار تن در دو مرکز مستقر در ابوظبی حضور داشته باشند.
افغانها همچنین مقابل یک دفتر نمایندگی دولت آمریکا در یکی از این مراکز در ابوظبی دست به اعتراض زده و بنرهایی با درخواست آزادی در دست داشتند و از ایالات متحده میخواستند تا آنها را منتقل و جابجا کند. احمد محبی میگوید که با دیگر فعالان و خیریهها در تماس است تا نگرانی افغانها را مستقیما به دولت آمریکا منتقل کند.
انتهای پیام
نظرات