حجتالاسلام عبدالرضا محمودی، پنجشنبه ۱۴ بهمن در اختتامیه جشنواره قرآن و هنر "شهود قدسی" نامگذاری این جشنواره از سوی جهاددانشگاهی را یک خوش سلیقگی دانست و گفت: یکی از معادلهای شیوای هنر، زیبایی آفرینی است، این هنر یا زیبایی آفرینی، خود مخلوق خالق است؛ همانگونه که همه عالم هستی از وجود و صفات، مخلوق خداوند محسوب میشود.
او با بیان اینکه اگر چیستی هنر مشخص شود، معلوم خواهد شد که هنر موجود است اما قابل مشاهده نیست، گفت: انسان این هنر را به دست میآورد؛ هنرمند، یعنی صاحب هنر، یعنی اینکه عزیزانی که مخلوق و مصنوعی از مخلوقات الهی را احراز کرده و به دست میآورند.
محمودی با بیان اینکه آثار هنرمندی خداوند در جای جای عالم هستی دیده میشود و جهان نمایشگاه و جلوگاهی از هنرمندی خالق هستی از اصوات تا مشاهدات و ملموسات است، خاطرنشان کرد: نقش قرآن به عنوان مجموعهای از آیات برای معرفی خداوند و هنرمندی خداوند بسیار مهم و البته بسیار ظریف است.
او با اشاره به یکی از آیات قرآن کریم در خصوص هدف قرار گرفتن کوهها بر زمین و اینکه میتوان هنرمندی در سازه را هم از قرآن الهام گرفت، گفت: نه اینکه مهندسی یا سایر علوم از قرآن گرفته شود، انسان کار خود را در همه علوم دنبال کرده و انجام میدهد، اما آنچه نیاز دارد اینست که مبانی علوم را از قرآن الهام بگیرد. مسئولیت خطیر اینست که قرآن را طوری معرفی کنیم تا دانشجویان و هنرمندانی که پی کسب هنر و علم هستند، قرآن را به عنوان یک منبع الهام بخش، قبول کنند، منبعی که حاوی کلام خداوندیست.
امام جمعه موقت شیراز گفت: اگر هنرمند بتواند رسالت هنرگری داشته باشد، هنرش در مسیر رشد و تعالی بشر قرار خواهد گرفت در غیراینصورت موجب انحطاط و سقوط بشر میشود؛ امروز بعضی از مصادیق هنری که نه تنها موجب تعالی نیست بلکه موجب سقوط میشود را میتوان دید.
محمودی با اشاره به اهمیت توجه به فطرت انسان برای یافتن مسیر درست، گفت: هنرمندانی که بخشی از تعالی جامعه مرهون آنهاست باید ۲ ویژگی داشته باشند،اول فلسفه هنر را بدانند، اینکه هنر مخلوق خداوند است و دوم فطرت شناسی داشته باشند یعنی آثار تولید شده مطابق فطرت باشد. در غیراینصورت به اسم هنر و هنرمند، ره افسانه میزننند.
به گزارش ایسنا، در این آئین از برگزیدگان دورههای چهارم و پنجم جشنواره قرآن و هنر شهود قدسی، قدردانی و تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات