حجتالاسلام محمد استوارمیمندی پنجشنبه ۱۴ بهمن در مراسم اختتامیه جشنواره تجسمی قرآنی شهود قدسی، که به میزبانی جهاددانشگاهی فارس در شیراز برگزار میشد، گفت: هنرگرایی انسان مانند خداگرایی، امری فطریست و یکی از ویژگیهای امور فطری، فراگیربودن آنست، اینکه اختصاصی به یک فرد یا زمان و مکانی خاص ندارد.
او با بیان اینکه میل به خدا، در همه انسانها حتی منکران خداوند نیز وجود دارد، اما گاهی مصادیق گم میشوند، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ادله بر وجود خداوند، برهان فطری محسوب میشود که روشنتر از برهان عقلی است؛ هنرگرایی هم امری فطری به شمار میرود، میل به هنر، لطفافت و زیبایی هم میل به اصل دارد.
استوارمیمندی با اشاره به زیباآفرینی خداوند، در قرآن مورد مدح قرار گرفته است، گفت: خداوند در خلقت و آفرینش مخلوقات، نهایت هنرمندی را به خرج داده و دانشمندان در حوزههای مختلف پزشکی، گیاه شناسی، زیست شناسی، نجوم و .... به عمق این موضوع پی میبرند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند اولین هنرمند و قرآن هنرمندانهترین ادبیات عالم است، گفت: بلاغت و فصاحت و چینش ویژه واژههای قرآنی بالاترین جلوه از زیباییهای هنرمندانه پروردگار است؛ قرآن کلام خداوندیست، نه پیامبر، پیامبر مامور ابلاغ آن آیات بوده است، به همین دلیل امروز ما همان قرآن را در دست داریم که ۱۴۰۰ سال قبل به پیامبر نازل شد.
او با تکرار اینکه اوج هنرمندی در ادبیات قرآنی مشهود است و با یادآوری اینکه پیامبر و ائمه از شعرا به عنوان هنرمند، تجلیل و حمایت کردهاند، گفت: ایران قبل و بعد از اسلام را اگر مقایسه کنیم، هر دو هویت و افتخارند اما ظرافت هنری بعد از اسلام با قبل از اسلام تفاوت دارد، فرهنگ قرآن و لطافتی که قرآن در دلها ایجاد کرد، باعث شکوفایی هرچه بهتر هنر در ایرانیان مسلمان شد.
استوارمیمندی با اشاره به اینکه هنر فطری و میل به آن همگانیست و تابعی از زمان و مکان نیست، گفت: ۲ نظریه در زمینه هنر وجود دارد یکی اینکه هنر را به خودی خود ارزش میدانند و دیگر اینکه هنر وقتی در خدمت اصول الهی قرار گرفت ارزشمند است.
وی با بیان اینکه چنین نگاههایی همواره بین هنرمندان و سیاسیون در دورههای مختلف وجود داشته است، گفت: همین نوع نگاه موجب جابه جایی ارزشها و اصالتها در هنر و فرهنگ شده است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به بخشی از سوره مبارکه شعرا، آنجایی که شاعران مورد مذمت خداوند متعال قرار میگیرند و لزوم توجه به آیات قبل و بعد از آن برای رسیدن به درکی صحیح از مفهوم، گفت: خداوند شاعرانی را مذمت میفرماید که از گمراهان پیروی میکنند و در هر وادی که میروند سرگردانند و چیزهایی میگویند که عمل نمیکنند.
استوارمیمندی تاکید کرد که هنر وقتی ارزشمند خواهد بود که در خدمت اصول الهی و خدایی باشد اگرنه در خدمت ابلیس قرار گرفته و دستگاه ابلیس از آن استفاده میکند، لزوم توجه به این امر در بخشهای مختلف فعالیتهای هنری متذکر شد.
مدیر حوزههای علمیه استان فارس با قدردانی از جهاددانشگاهی این استان، به واسطه برگزاری جشنواره شهود قدسی به عنوان یک رویداد هنری مبتنی بر قرآن، تاکید کرد که اقدامات این نهاد در فارس زمینه تقویت پیوند حوزه و دانشگاه را فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، در این آئین، از برگزیدگان جشنوارهی قرآنی شهود قدسی دورههای چهارم و پنجم، قدردانی شد.
جشنواره شهود قدسی که در زمینه هنرهای تجسمی برگزار میشود، از رویدادهای فرهنگی قرآنی است که به شکل دوسالانه و به همت جهاددانشگاهی فارس، ویژه دانشجویان سراسر کشور، برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات