• یکشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400111007066
  • خبرنگار : 71589

سیستمی برای انبار کردن ۱۰۰ هزار ساله زباله‌های هسته‌ای

سیستمی برای انبار کردن ۱۰۰ هزار ساله زباله‌های هسته‌ای

در حالی که انرژی هسته‌ای می‌تواند برای کمک به جهان برای دور شدن از مصرف سوخت‌های فسیلی ضروری باشد، کشور سوئد سیستم جدیدی را راه‌اندازی کرده است که زباله‌های مرگبار هسته‌ای را به مدت صد هزار سال ذخیره می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، انرژی هسته‌ای شکل قدرتمندی از انرژی است که به ما امکان تولید برق پاک را می‌دهد. با این حال، دفع ضایعات و زباله‌های خطرناکی که تولید می‌کند، دشوار است و دلیل این امر اغلب این است که انرژی هسته‌ای آنطور که باید توسعه نیافته است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تخمین زده می‌شود که در حال حاضر حدود ۳۷۰ هزار تن سوخت هسته‌ای مصرف‌ شده در انبارهای موقت در سراسر جهان وجود دارد.

اکنون‌ دولت سوئد به تازگی طرحی از سوی شرکت مدیریت سوخت هسته‌ای و ضایعات سوئدی موسوم به "SKB" برای توسعه تأسیسات ذخیره‌سازی که سوخت هسته‌ای مصرف‌ شده و بسیار پرتوزای این کشور را تا ۱۰۰ هزار سال آینده ایمن نگه می‌دارد، تصویب کرده است.

این یک تصمیم تاریخی است که شرکت "SKB" را قادر می‌سازد زباله‌های هسته‌ای را دفع کند. "یوهان دشت" مدیر عامل "SKB" در یک بیانیه گفت: ما اکنون مشتاق اجرای بزرگترین پروژه حفاظت از محیط زیست سوئد هستیم.

پروژه جاه‌طلبانه "SKB" بیش از ۴۰ سال است که در حال انجام است و با همکاری کارشناسان دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و موسسات آموزش عالی در سوئد و سراسر جهان همراه بوده است. همچنین توسط سازمان ایمنی پرتوی سوئد و دیوان زمین و محیط زیست به دقت بررسی شده است تا اطمینان حاصل شود که سخت‌ترین الزامات ایمنی را هم برای انسان و هم برای محیط زیست برآورده می‌کند.

این پروژه علاوه بر مقابله ایمن با زباله‌های هسته‌ای، حدود ۱۵۰۰ شغل ایجاد می‌کند. شرکت "SKB" اکنون در انتظار تکمیل فرآیند صدور مجوز دیوان زمین و محیط زیست و دریافت مجوزهای مناسب از سازمان ایمنی پرتوی سوئد است.

پس از انجام تمام این مراحل، ساخت این تاسیسات حدود ۱۰ سال طول خواهد کشید. اگرچه سوئدی‌ها در سال ۱۹۸۰ به حذف تدریجی انرژی هسته‌ای رای داده بودند، اما نظر آنها در مورد شکل انرژی تغییر کرده است و اکنون به عنوان یک گام اساسی برای پایان دادن به اتکای این کشور به سوخت‌های فسیلی تلقی می‌شود و بیش از پیش مورد استقبال شهروندان سوئدی قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha