• چهارشنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400110604372
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد

تصمیم دولت برای تغییر ساز و کار یارانه دارو / ۱۴۰۱؛ دورانی ویژه‌ برای دارو و تجهیزات پزشکی

تصمیم دولت برای تغییر ساز و کار یارانه دارو / ۱۴۰۱؛ دورانی ویژه‌ برای دارو و تجهیزات پزشکی

رییس سازمان غذا و دارو گفت: سال ١۴٠١ دوران ویژه‌ای در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی خواهیم داشت، چراکه دولت تصمیم گرفته است وضعیت کالاهای اساسی به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی را سر و سامان دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام دارایی، در نشست مدیران تجهیزات پزشکی معاونت های غذا و دارو سراسر کشور، اظهار کرد:  همانطور که با به کارگیری داروساز بالینی در بیمارستان، هزینه‌های دارویی درمان کاهش پیدا کرد، باید در نگهداشت تجهیزات پزشکی و استفاده آنها از پتانسیل مهندسی پزشکی استفاده کرد.

وی با اشاره به تغییر سیاست دولت سیزدهم در تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی گفت: دولت سیزدهم تصمیم گرفت که ساز و کار یارانه  دارو و تجهیزات پزشکی را تغییر دهد.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: نظام های سلامت پر قدرت دنیا یارانه‌های دارو و تجهیزات پزشکی را در اختیار بیمه‌ها قرار می‌دهند؛ اما در کشور ما این گونه نیست، باید توجه داشت هر تغییری چالش‌هایی دارد، اما با سیستم و مدیریت یکپارچه می‌توان این چالش‌ها را برطرف کرد.

وی بیان کرد: یکی از بخش‌های مهم تجهیزات پزشکی مصرفی و سرمایه‌ای است و از طرفی چند هزار مهندس پزشکی داریم و باید همانطور که با به کارگیری داروساز بالینی در بیمارستان، هزینه‌های دارویی درمان کاهش پیدا کرد؛ به همان شکل در حوزه مهندسی پزشکی حتی به روز تر عمل کنیم؛ چراکه هزینه‌های سنگینی صرف خرید تجهیزات سرمایه ‌ای کردیم و نگهداشت این تجهیزات و استفاده از آنها باید به درستی صورت گیرد. البته فرقی بین تجهیزات مصرفی و سرمایه‌ای نمی‌بینم و باید با تعامل و همکاری معاونت درمان برای شکل گیری سیستم یکپارچه اقدامات لازم صورت گیرد.

کیفیت و اصالت سنجی تجهیزات پزشکی بسیار اهمیت دارد

دارایی با بیان اینکه بحث کیفیت و اصالت سنجی تجهیزات پزشکی بسیار اهمیت دارد، گفت: نگهداشت تجهیزات پزشکی جزو وظایف اداره کل تجهیزات پزشکی و مهندسان پزشکی است، در دوره جدید تصمیم گیری‌ها در اداره کل تجهیزات پزشکی و هیات امنای ارزی با وجود مدیریت مستقل و با هم فکری گرفته می‌ شود. رویکرد سیستم نسبت به حیطه بندی وظایف در رابطه با تجهیزات پزشکی روشن شده است و بر این اساس تصمیمات در سازمان غذا و دارو گرفته و در سایر معاونت های وزارت بهداشت بدون چون و چرا اجرا می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی اظهار کرد: مهندسین پزشکی پا به پای مدافعان سلامت در دوران کرونا جنگیدند، اما حق الزحمه مهندسان پزشکی برای خدمت در دوران کرونا به طور کافی پرداخت نشده و مقرر شده است تا بخش مادی زحمت مهندسان پزشکی در این دولت دیده و جبران شود، البته در صورتی که سازمان برنامه و بودجه به تعهدات خود تا پایان ١۴٠٠ عمل کند.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: باید برای سه هزار مهندس پزشکی در زمینه مزایا، مسائل حقوقی و اعطای تسهیلات تصمیماتی گرفته شود و بحث مسئول فنی بیمارستان ‌ها جدی گرفته و مشکلات حل شود. افزون بر اینها حمایت از تولید داخل و بحث شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی و نظارت بر عرضه و توزیع هم که مورد نظر مهندسین پزشکی است، باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha