جشنواره فجر

  • دوشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400102720036
  • خبرنگار : 71583

یک عضو شورای سیاستگذاری مطرح کرد:

جشنواره فیلم عمار تنها یک رویداد نیست

جشنواره فیلم عمار تنها یک رویداد نیست

عضو شورای سیاست گذاری جشنواره «عمار» از جزئیات برگزاری این جشنواره و دلایل حضور این رویداد گفت.

به گزارش ایسنا، مسعود ملکی عضو شورای سیاست گذاری جشنواره عمار و مدیر مدرسه سینمایی مهر با حضور در برنامه «بی چارچوب» درباره دوازدهمین جشنواره فیلم عمار که به تازگی برگزار شد، به ارایه توضیحاتی پرداخت.

وی درباره دلیل برگزاری «جشنواره عمار» و هدف از برگزاری این رویداد گفت: جشنواره عمار تنها یک رویداد نیست که بگویم یک رویداد مقطعی است، بلکه یک جریان است و با جشنواره های دیگری که برگزار می شود، متفاوت است.

وی افزود: جامعه ایران پر از داشته و سرمایه است و این داشته ها و سرمایه ها جایی رصد نمی‌شوند؛ یکی از اهداف جشنواره «عمار» این است که داشته های سالانه مردم در جامعه ایرانی را از هر تیپ و قشری رصد کند تا از آن ها تقدیر شود. مدیوم مستند هم نزدیک ترین مدیوم برای بیان این روایت است که راحت ترین و در دسترس ترین مدیوم است.

ملکی با اشاره به آثار رسیده به جشنواره در این دوره بیان کرد: امسال بیش از ۳ هزار اثر به جشنواره آمده و می شود گفت جشنواره عمار محلی است برای جمع شدن داشته ها که لابه لای روزمرگی ها گم می شود. علاوه بر آن جشنواره عمار ماهیت انتقادی هم دارد که علاوه بر داشته ها، به نداشته ها هم می پردازد و آن‌ها را هم ذکر می‌کند. ما به دنبال امید هستیم و داشته ها و نداشته ها را به چالش می‌کشیم.

این عضو شورای سیاستگذاری در پاسخ به سوال مجری مبنی بر تاکید مردمی بودن جشنواره عمار توضیح داد: این موضوع هم به آسیب شناسی بر می‌گردد؛ مردمی بودن در جشنواره عمار از چند جهت ضریب دارد، یکی از آن ها خود سوژه است که شناخته شده بودن آن ها برای ما معیار نیست و هرچی ناشناخته تر باشند برای ما مهم تر است.

وی ادامه داد: مورد بعد در سازماندهی است؛ ما در جشنواره عمار چون خودمان را نهضت تعریف کردیم، گفتیم کسانی که در کل کشور فعالیت فرهنگی می‌کنند ستاد جشنواره عمار هستند و می توانند همزمان با این جشنواره در شهر و روستای خودشان افتتاحیه و اختتامیه برگزار کنند و این نشان از سهیم بودن افراد در این جشنواره است. اینکه کسانی بیایند با استاندارهای ما و در فضای محتوایی ما فیلم های ما را توزیع و اکران کنند، بسیار حائز اهمیت است. ما در این سال ها سه یا چهار هزار نقطه اکران در کشور داشتیم و فیلم هایمان در مسجد، مدارس و پایگاه ها اکران شده و بازگشت مالی هم برای صاحبان اثر با فروش بلیت ها داشت.


ملکی با اشاره به اینکه باید توسعه مخاطب داشته باشیم، افزود: با ۳۰۰ سالن در کشور فیلم های سینمایی موفق نمی‌شوند و ما باید توسعه مخاطب داشته باشیم که اکران مردمی زاویه جدی آن توسعه مخاطب است. در خیلی از شهرهای ما سینما وجود ندارد ولی این تکاپویی که با این جشنواره ایجاد کردیم باعث ذائقه سازی شده است.

او درباره ازدیاد جوایز جشنواره عمار و سازوکاری برای کم کردن این جوایز نیز بیان کرد: بحث ما در جشنواره فرم نیست و مساله است؛ به طور مثال ما می خواهیم سالی ۴ قهرمان را نشان دهیم و پس از آن است که به فرم توجه می کنیم. علاوه بر آن جشنواره عمار تنها جشنواره ای است که در آن نقد درون گفتمانی اتفاق می افتد و انتقاد به شرایط، دولت، حاکمیت و مردم برای این جشنواره مساله است و اگر بخواهیم این موضوع را در بحث فرمی بررسی کنیم، ممکن است بحث های راهبردی و جدی آن به طور کلی فراموش شود. پس ما طبقه بندی های کلی داریم و پس از آن است که آثار را فرمی بررسی می‌کنیم.

وی در پایان درباره حمایت از افرادی که در این جشنواره ها دیده می شوند، گفت: حمایت برای یک هنرمند فقط از بعد مالی نیست، ما سعی می کنیم پس از جشنواره آثار این هنرمندان را نقد و تحلیل کنیم و حتی برای آن ها کتاب هم منتشر می کنیم و از این زاویه حمایت خودمان را از آن ها خواهیم داشت.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha