• شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400102518299
  • خبرنگار : 71282

مجلس ردیف اعتباری در نظر بگیرد

چند پیشنهاد برای دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان

چند پیشنهاد برای دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان

یک فعال حوزه کار با بیان اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هیچ موردی برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی دیده نشده است، از نمایندگان مجلس خواست یک ردیف اعتباری برای این منظور در بودجه پیش بینی کنند و دولت از محل فروش اموال تملیکی یا واگذاری سهام این منابع را به سازمان برگرداند تا هم وضع درمان و معیشت کارگران و بازنشستگان بهبود یابد و هم موضوع متناسب سازی سازی حقوق بازنشستگان دائمی شود.

رحمت الله پورموسی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۱ با توجه به شرایط فعلی و غیر قابل پیش بینی بودن اقتصاد در سال آینده خیلی مهم است و متاسفانه در بخش هزینه ای بودجه، بابت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی هیچ موردی را پیش بینی نکرده اند.
وی افزود: هرچند سال گذشته ۸۹ هزار میلیارد تومان در مجلس مصوب و مقرر شد به صورت اوراق مشارکت و سهام واگذار شود ولی متاسفانه از اموال دولت هیچ چیزی واگذار نشد و پولی به سازمان تامین اجتماعی نیامد و همین امر  مشکلات زیادی را برای سازمان به وجود آورد.
این پیشکسوت کارگری ادامه داد:از اول سال تا الان سازمان تامین اجتماعی ماهیانه حدود ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان به جمعیتی در حدود سه میلیون و  ۶۵۰ هزار نفر بازنشسته مستمری پرداخت می کند. قرار بود بعد از مرحله اول متناسب سازی، بخشی از بدهی دولت به سازمان پرداخت شود که مقدار بسیار کمی برگردانده شد و بعد از مرحله دوم متناسب سازی در بودجه ۱۴۰۰ مصوب شد که مبلغ ۸۹ هزار میلیارد تومان از طرف دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود که آن هم تاکنون ریالی پرداخت نشده است.
به گفته پورموسی، این مسأله باعث شده ورودی و خروجی سازمان تامین اجتماعی همخوانی نداشته باشد و سازمان مجبور شود از محل درآمدهای خودش این مطالبات را پرداخت کند ولی از آنجا که درآمد تامین اجتماعی جوابگو نیست در حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان از بانک رفاه کارگران و بانکهای دیگر در ماه استقراض می کند که فقط حقوق بازنشستگان را پرداخت کند.
این فعال حوزه کار در باره واگذاری بانک رفاه کارگران و تامین بخشی از هزینه ها اظهار کرد:اگر سهام بانک رفاه کارگران واگذار شود، شرایط را برای بازنشستگان سخت‌تر می‌کند چون بانک رفاه بین نسلی و متعلق به بازنشستگان و کارگران است و صاحبان اصلی آن با واگذاری بانک‌ مخالف هستند. شاید این واگذاری به لحاظ اقتصادی کمک کند که سازمان تامین اجتماعی کمی نفس بکشد ولی جامعه کارگری و بازنشستگان مخالفند.
پورموسی پیشنهاد کرد: برای تقویت منابع سازمان تامین اجتماعی از محل فروش سهام و اوراق مشارکت و فروش اموال تملیکی دولت اقدام شود.
 به گفته وی اگر دولت از محل فروش اموال تملیکی خود منابع تامین اجتماعی را تقویت و بدهی خود را برگرداند، اجرای کامل متناسب سازی حقوق بازنشستگان محقق می شود.
پورموسی تصریح کرد: بر اساس بند ب ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه قرار بود متناسب سازی انجام شود که البته برای بازنشستگان کشوری و لشکری به طور صددرصد انجام گرفت ولی برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۷۵ درصد این طرح عملیاتی شد و ۲۵ درصد باقی ماند که تاکنون انجام نگرفته است.
این پیشکسوت کارگری با بیان اینکه وقتی پولی در سازمان وجود ندارد، لایحه متناسب‌سازی چگونه دائمی شود؟ اظهار کرد: تنها راه این است که این مسأله مجدداً در لایحه بودجه در بخش هزینه‌ای دیده شود و دولت پای کار بیاید و از محل فروش اوراق مشارکت یا اموال تملیکی یا هر راه دیگری که درنظر می‌گیرد، این بدهی را بپردازد. اگر این منابع به سازمان برگردد هم تامین اجتماعی سرپا می شود و وضع درمان و معیشت کارگران و بازنشستگان بهبود می یابد و هم متناسب سازی حقوق باقی مانده بازنشستگان صورت می گیرد و لایحه دائمی می شود.

وی در پایان از نمایندگان مجلس خواست تا در خصوص بازگرداندن بدهی دولت به تأمین اجتماعی یک ردیف اعتباری در بودجه پیش بینی کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۵ ۱۷:۱۷

توروخدا حقوق ما کارگرا همسان سازی کنید، من امسال بازنشست شدم چون قراردادی بودم حقوقم خیلی کمه، تو خرج زندگیم موندم، دولت ی نگاه به حقوق ما کارگرای قراردادی هم بندازه

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۵ ۱۸:۵۶

همکاراش چی گفتند !؟ انجام میدن یا نه ؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۶ ۰۰:۵۹

فقط بعداز خدا ما امیدمان به نمایندهای مجلس شورای اسلامی هست تا کاری برای بازنشستگان بکنن

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۶ ۱۰:۴۱

سلام فکری به حال مستمری بگیران بکنید باسه میلیون چه جوری کرایه خانه هم نمیشهف

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۶ ۱۱:۴۷

درود.لطفا خواهشا به درد بازنشستگان رسیدگی کنید والا با این حقوق نمیشه حتی اسم زنده بودن وزندگی رو یدک کشید چرا اینقدر بازنشستگان باید درزجر و سختی زندگی کنن؟با هزار امید وام مسکن رو تسویه کردیم جهت گرفتن مجدد وام که میگن امکان نداره چرا چرا چرا؟ تاکی ی ی ی ی بسه دیگه خسته شدیم.لطفا .....پیگیری کنید.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۶ ۱۳:۱۰

لطفا بخوانید : باسلام . مددجو بهزیستی و از کارافتاده هستم در توانم نیست اجاره خونه میدم و...چهار مربع بزنین می‌توانید از گزینه بهزیستی استعلام کنید"حتی پول خرید. ویلچر هم ندارم" اجرتون با خدا 🙏🙏

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۳۰ ۰۲:۰۹

تورا بخدا به فکر ما بازنشستگان کشوری باشید حقوقامون کفاف زندگی نمیکنه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۷ ۱۸:۱۲

آقای ریسی تورو به جدت قسم قولی که از اول دادای و جز ه شعارهای شما بود حقوق ما مستمری بگیران را درست کنید همسان سازی دایمی کنید حقوق ما حتی ده روز ماه رو کفاف نمیده

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۴ ۲۱:۱۷

همسانسازی ما را کامل انجام دهید چون سی سال حق بیمه داده ایم چرا ۲۵ در صد کمتر از بازنشستگان کشوری ولشکری داده ایدلطفا امسال کامل همسانسزی کنید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۰۶:۰۹

واقعا اقایان مسئول ماازاتباع ایران نیستیم یا بااینکه دولت بدهکاری زیادی که به تامین اجتماعی بدهکاراست تمام ادواردولتها این مشکلات رااخرسال برای بازنشستگان وشاغلین تامین اجتماعی مشکل بوجودمی اورندواقعا چرا هرسال این مسئله تکرارمیشودخواهش مکنیم یک باربرای همیشه به این مسئله پایان دهیدچرا بایدب تامین اجتماعی ان هم به طور ناقص درمردادیاشهریوردریافت کنن تبعیض تاکجاچه دستانی درمیان است انهارا کوتاه کنیدتامشکلات حل شوند