• جمعه / ۲۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400102417571
  • خبرنگار : 71654

توسط "ویرجین اوربیت" انجام شد

ارسال ۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین

ارسال ۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین

شرکت هوافضای "ویرجین اوربیت"(Virgin Orbit)، هفت ماهواره از آسمان به مدار زمین فرستاد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت فضایی "ویرجین اوربیت" با ارسال هفت ماهواره جدید به مدار سومین موفقیت پیاپی خود را رقم زد.

موشک "لانچروان"(LauncherOne) این شرکت مستقر در کالیفرنیا هفت ماهواره را برای سه مشتری مختلف در روز پنجشنبه، ۱۳ ژانویه(۲۳ دی) به فضا برد و سومین موفقیت پیاپی خود را رقم زد.

هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اصلاح شده‌ی ویرجین اوربیت موسوم به "دختر کیهانی"(Cosmic Girl) در ساعت ۴:۳۹ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱:۰۹ بامداد جمعه به وقت تهران) از پایگاه هوایی و فضایی موهاوی در کالیفرنیای جنوبی برخاست در حالی که موشک "لانچروان" را زیر بال‌های خود حمل می‌کرد.

۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین پرتاب شد

این هواپیما برای مدت ۷۰ دقیقه به سمت جنوب غرب حرکت کرد تا به منطقه رهاسازی در قسمتی از اقیانوس آرام در فاصله ۸۰ کیلومتری جزایر مانش جنوب غرب کالیفرنیا رسید. "دختر کیهانی" در ساعت ۵:۵۲ عصر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲:۲۲ بامداد جمعه تهران) موشک "لانچروان" را در ارتفاع حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ متری رها کرد و این موشک دو مرحله‌ای به سمت مدار حرکت کرد.

ویرجین اوربیت در ساعت ۶:۵۳ عضر به وقت منطقه زمانی شرقی( ۳:۲۳ به وقت تهران) در صفحه توییتر خود اعلام کرد که تمامی هفت محموله با موفقیت در مدار مورد نظر در فاصله‌ی ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند.

ویریجن اوربیت قصد دارد سهم قابل توجهی از بازار ماهواره‌های کوچک را با کمک "دختر کیهانی" و "لانچروان" ۲۱ متری که قادر به حمل ۵۰۰ کیلوگرم بار است، در دست بگیرد.

شرکت "ویرجین اوربیت" بخشی از شرکت "ویرجین گلتیک" است که یک شرکت گردشگری با هدف فرستادن گردشگران به فضا و متعلق به "ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایه‌دار انگلیسی است. در حالی که هدف "ویرجین گلتیک" فرستادن گردشگران به فضا است، "ویرجین اوربیت" روی ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا تمرکز دارد.

"کارلوس کوئینینز"(Carlos Quiñones)، مدیر "برنامه آزمایش فضایی" ارتش ایالات متحده آمریکا و یکی از مشتری‌های روز گذشته‌ی ویرجین اوربیت در طول یک گفتگوی اینترنتی گفت: ارسال موشک از هواپیما انعطاف‌پذیری بیشتری فراهم می‌کند زیرا شما به یک نقطه خاص در زمین و چالش‌هایی که همراه با آن به وجود می‌آیند وابسته نیستید.

"لانچروان" در ماه مه سال ۲۰۲۰ برای اولین بار در پروازی آزمایشی پرتاب شد و در این ماموریت هیچ ماهواره‌ای با خود همراه نبرد. این ماموریت با مشکل روبه‌رو شد و شکست خورد.

دومین پرواز و آزمایش آن در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ انجام شد و در آن "لانچروان" ۱۰ تاسواره(ماهواره کوچک) را برای "برنامه پرتاب آموزشی" نانوماهواره‌های ناسا به مدار رساند.

پرواز سوم با رساندن هفت ماهواره در ژوئن ۲۰۲۱ به اتمام رسید و ماموریت روز گذشته که ویرجین اوربیت آن را "بر فراز ابرها" نامیده است موفق به استقرار هفت ماهواره در مدار شد.

چهار مورد از این ماهواره تحت حمایت "برنامه آزمایش فضایی" هستند که تحقیقات زیادی برای نیروی فضایی به انجام خواهند رساند.

۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین پرتاب شد

نمایندگان ویرجین اوربیت در جریان برنامه اینترنتی خود گفتند که یکی از آزمایش‌های تحت حمایت برنامه آزمایش فضایی، به نام "Pathfinder for Autonomous Navigation"، با استفاده از دو تاسواره به نمایش فناوری مقرون‌به‌صرفه و خودکار اتصال در فضا می‌پردازد.

یکی دیگر از این ماهواره‌ها ساخته مرکز ایمز ناسا در کالیفرنیا است و "ماهواره آموزش فناوری ۱۳"(Technology Education Satellite-۱۳) نام دارد. این ماهواره به نمایش یادگیری ماشینی و ارتباطات پیشرفته می‌پردازد. یکی دیگر از ماهواره‌های برنامه آزمایش فضایی "Global Star Evaluation and Risk Reduction" نام دارد و یک تاسواره است که با هدف بررسی میزان اثربخشی یک قطعه که خارج از ماهواره قرار می‌گیرد در جمع‌آوری و انتقال داده‌ در مورد سلامت ماهواره به کار گرفته می‌شود.

شرکت لهستانی "SatRevolution" نیز دو ماهواره به مدار فرستاده است و ماهواره هفتم که "Adler-۱" نام دارد متعلق به شرکت مستقر در سانفرانسیسکو به نام "Spire Global" است. این ماهواره ۳۰ سانتی‌متری به بررسی زباله‌های فضایی در مدار نزدیک به زمین می‌پردازد.

شرکت ویرجین اوربیت قصد دارد که پنج ماموریت دیگر نیز در سال ۲۰۲۲ به انجام برساند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha