• دوشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99102921059
  • خبرنگار : 71589

نخستین پرتاب ماهواره با هواپیما انجام شد

نخستین پرتاب ماهواره با هواپیما انجام شد

شرکت "ویرجین اوربیت" بالاخره برای اولین بار ۱۰ ماهواره را به همراه یک موشک پرتابگر ابتدا با هواپیما به ارتفاع برد و از آنجا آنها را برای استقرار در مدار زمین رها کرد. این یک گام در جهت کاهش هزینه‌های پرتاب ماهواره‌ها است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، دومین پرواز نمایشی شرکت "ویرجین اوربیت"(Virgin Orbit) بهتر از پرواز نمایشی اول آن انجام شد، چرا که در پرواز پیشین، عدم روشن شدن به موقع موتور موشک "لانچر وان"(LauncherOne) سبب شد تا این ماموریت ناکام بماند.

روش این شرکت این گونه است که ماهواره‌ها در کلاهک موشک قرار می‌گیرند و سپس موشک در زیر بال یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اصلاح شده موسوم به "دختر کیهانی"(Cosmic Girl) بسته می‌شود تا وقتی هواپیما در ارتفاع مناسب قرار گرفت، موشک به سمت بالای جو زمین پرتاب شود و ماهواره‌ها را در مدار زمین مستقر کند.

اکنون این شرکت در جدیدترین آزمایش خود، روز گذشته ۱۰ ماهواره کوچک علمی را برای اولین بار از این طریق بر فراز اقیانوس آرام به فضا برده است. محموله این موشک شامل ۹ تاسواره طراحی و ساخته شده توسط هشت دانشگاه آمریکایی و ماهواره دیگر نیز توسط ناسا ساخته شده است.

به عنوان مثال، ماهواره دانشگاه "فلوریدای مرکزی" که  "Q-PACE" نام دارد، مجهز به دوربین‌هایی برای رصد نحوه تعامل سنگ مرمر کوارتز با اجرام کروی کوچک‌تر، گرد و غبار و سایر مواد در شرایط ریزگرانش در مدار زمین است. هدف از این آزمایش که با کمک ۴۰۰ هزار دلاری ناسا انجام می‌شود، کمک به توضیح این موضوع است که چگونه انرژی الکترواستاتیکی موجب جمع شدن گرد و غبار و سنگ‌ها و در نهایت تشکیل اجرام سیاره‌ای و یا حلقه‌های سیاره‌ای مانند حلقه‌های سیاره‌های زحل و نپتون می‌شود.

طبق گفته شرکت "ویرجین اوربیت"، موشک "لانچر وان" در این ماموریت توانست با موفقیت از جو زمین عبور کرده و وارد مدار شود و سرانجام ماهواره‌ها را آزاد کند تا در مدار قرار گیرند.

موشک "لانچر وان" ۲۱ متر و ۳۰ سانتی‌متر طول و حدود ۲۶ تن جرم دارد. این موشک برای ارسال ماهواره‌های کوچک به مدار زیرین زمین طراحی شده است و بر خلاف موشک‌های ماهواره‌بر رایج، به ‌جای آنکه از سکوی پرتاب زمینی ارسال شود، سفر خود را ابتدا از باند فرودگاه آغاز می‌کند و سپس در ارتفاع روشن می‌شود تا راه فضا را در پیش گیرد.

این یک نقطه عطف مهم در پرتاب‌های فضایی است. ناسا نیز از این روش به عنوان بخشی از برنامه "Venture Class Launch Services" که هدف آن کشف روش‌های جدید و با هزینه کمتر برای حمل محموله به فضا است، پشتیبانی می‌کند.

در حالی که "ویرجین اوربیت" هنوز راه درازی برای ارائه خدمات منظم در پیش دارد، این موفقیت می‌تواند هزینه پرتاب ماهواره‌ها را کاهش دهد و در صورت عدم انتخاب ارسال مستقیم موشک به فضا، گزینه دیگری را ارائه می‌دهد.

"ویرجین اوربیت" امیدوار است که با استفاده از هواپیما برای ارسال موشک به مدار زمین بتواند سفارشات ارسال موشک به مدار زمین را با صرف زمان و هزینه‌ کمتر نسبت به رقبایی انجام دهد که اغلب آنها برای ارسال محموله‌های فضایی از ایستگاه‌های پرتاب گران‌قیمت زمینی استفاده می‌کنند. این شرکت همچنین امیدوار است که بتواند ارسال موشک را در مکان‌های مختلف از جمله انگلیس انجام دهد.

شرکت "ویرجین اوربیت" بخشی از شرکت "ویرجین گلتیک" است که یک شرکت گردشگری با هدف فرستادن گردشگران به فضا و متعلق به "ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایه‌دار انگلیسی است. در حالی که هدف "ویرجین گلتیک" فرستادن گردشگران به فضا است، "ویرجین اوربیت" روی ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا تمرکز دارد. این شرکت از زمان تأسیس، قراردادهای متعددی را برای ارسال ماهواره به مدار امضا کرده که از جمله‌ آن می‌توان از قرارداد با وزارت دفاع آمریکا و آژانس فضایی اروپا نام برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha