• دوشنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۰ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: اندیشه امام و رهبری
  • کد خبر: 1400102014943
  • منبع : مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

عضو اندیشکده آمایش بنیادین مرکز الگو:

الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت لازمه نقش‌آفرینی ایران در پیشرفت جنوب غرب آسیا است

 الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت لازمه نقش‌آفرینی ایران در پیشرفت جنوب غرب آسیا است

عضو اندیشکده آمایش بنیادین مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: تحقق سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و دستیابی آن به تمدن دریاپایه و خشکی‌پایه و ایجاد موازنه قدرت بین اتحادیه‌های رقیب با غرب، لازمه نقش‌آفرینی ایران در پیشرفت توسعه منطقه جنوب غرب آسیا بر اساس اصول و مبانی فرهنگ اسلامی است.

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، محمدحسین رامشت در گفت و گویی به تبیین نقش منطقه‌ای ایران در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: در بخش مبانی ایران‌شناختی سند الگو آمده «برخورداری ایران از جایگاه راهبردی سرزمینی، رتبه برتر در منابع انرژی و معدنی، تنوع اقلیمی، ظرفیت‌های فلات مرکزی، جاذبه‌های گردشگری، خطوط ساحلی و مرزهای آبی بین‌المللی، سرمایه انسانی جوان و مستعد، تجربیات مدیریتی و ظرفیت‌های علمی و فناوری، زمینه‌ساز پیشرفت و تحول دریاپایه و خشکی‌پایه به ‌عنوان قطب ارتباطات منطقه‌ای و بین‌المللی است». بی تردید، زمینه و الزامات تحقق چنین هدفی را باید در تشکیل اتحادیه‌های منطقه‌ای و تغییر ساختار مدیریتی منطقه جستو ‌جو کرد.

استاد گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه اصفهان ادامه داد: بررسی‌ها حکایت از آن دارد که منطقه جنوب‌غرب آسیا با خروج آمریکا از منطقه با خلأ قدرت روبه‌رو خواهد شد و خلأ قدرت، ناپایداری و واگرایی سیاسی را به دنبال خواهد داشت. شرط لازم برای رفع این خلأ، ایجاد قدرتی منطقه‌ای با عنوان اتحادیه کشورهای جنوب‌غرب آسیاست که نه‌تنها خلأ قدرت را در منطقه رفع کند بلکه در برابر اتحادیه شانگهای و اتحادیه اوراسیا، توان موازنه قدرت داشته باشد. این اتحادیه باید دارای ساختاری فرهنگی و اقتصادی و دارای پارلمان مشترک، نهادهای مدیریتی مشترک، پول مشترک و قوانین اقتصاد ترجیحی و اقامتی باشد.

وی سپس به تشریح محاسن تشکیل این همگرایی منطقه‌ای در جنوب‌غرب آسیا پرداخت و گفت: مزیت این اتحادیه عبارت است از ایجاد پایداری سیاسی، مقابله جمعی با تحریم‌ها، هم‌افزایی قدرت به واسطه افزونی جمعیت سرزمین‌های عضو اتحادیه، رقابت و توازن قدرت در مقابل اتحادیه‌های فعلی در آسیا مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه شانگهای و امنیت افزون‌تر.

عضو اندیشکده آمایش بنیادین مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: به طور کلی اگرچه بسیاری از شاخص‌های تشکیل اتحادیه منطقه‌ای چون تعرفه‌های ترجیحی، برداشتن ویزا و معاهدات تجاری مشترک با محور ایران در حال شکل‌گیری است ولی این نکته را نباید فراموش کرد که آنچه تحت عنوان تحریم شکل گرفته برای کشورهای منطقه به ویژه عراق، سوریه، لبنان و... نیز گسترش خواهد یافت و استمرار تعامل با دنیا، مستلزم وجود یک مرکز قدرتمند تجاری-اقتصادی با تعامل اتحادیه‌های دیگر منطقه‌ای مانند اتحادیه شانگهای و اوراسیا و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی در منطقه است.

رامشت افزود: در واقع، به تعبیری می‌توان ادامه و استمرار حرکت اسلامی در ایران را در گرو برپایی چنین اتحادیه‌ای دانست زیرا خلأ قدرت در منطقه با خروج آمریکایی‌ها، پیامدی جز ناپایداری سیاسی کشورها نخواهد داشت و این ناپایداری می‌تواند به هضم کشورهای منطقه در اتحادیه‌های منطقه‌ای رقیب غرب و یا وابستگی بلامنازع آنها به متحدان عربی-عبری شود. ضرورت پرداختن به این موضوع، تنها به رخدادهای منطقه‌ای محدود نمی‌شود و تحقق سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و دستیابی آن به تمدن دریاپایه و خشکی‌پایه و ایجاد موازنه قدرت بین اتحادیه‌های رقیب با غرب نیز لازمه نقش‌آفرینی ایران در پیشرفت و توسعه منطقه بر اساس اصول و مبانی فرهنگ اسلامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۰ ۲۰:۲۰

شما خیلی هنر داری مشکلات داخلی رو حل کن بار فقر و ناامنی اقتصادی و معیشتی و ... از دوش مردم بردار بعد بدنبال خارج مرزها باش .

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۰ ۲۲:۱۶

لازمه تبدیل جمهوري اسلامي ايران به يك الگوي توانمند كشور اسلامي پيشرفته در ميان ساير كشورهاي منطقه، مقابله با چالش‌هاي عمده‌ی منطقه‌اي و جهاني از یک سو و بهره‌گيري هر چه بيشتر و تقويت فرصت‌هاي پيش‌رو در دو بعد منطقه‌اي و بين‌المللي از سويي دیگر می‌باشد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۱ ۲۲:۳۵

یکی از بخش های جالب سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توجه به قابلیت ها و استعدادهای سرزمینی ایران مانند پیشرفت دریا محور است که ایشان در صحبت خود مطرح کردند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۰۸:۲۰

یکی از الزامات تبدیل شدن ایران به قطب راهبردی و بهره مندی از موقعیت ارتباطی ایران، تشکیل اتحادیه و بلوک های منطقه ای با محوریت سیاست های راهبردی ج ا ا است که این موضوع در سند الگو به خوبی به آن اشاره شده است. یکی از اتحادیه های منطقه ای می تواند بلوک محور مقاومت است که متناسب با سیاست های راهبردی نظام است که در این یادداشت به خوبی به آن پرداخته است.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۷

عواملی از قبیل حمایت کشورهای غربی از درگیری های منطقه ای، ترویج پروژه ایران هراسی، رواج ناسیونالیسم افراطی در بین اعراب، کردها و...، از عوامل تاثیرگذار بر واگرایی در منطقه جنوب غرب آسیاست که کار را برای همگرایی کشورهای منطقه دشوار می کند. و در سیاست ها و برنامه ریزی های ج.ا.ا باید مورد توجه قرار گیرد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۱۸:۲۶

کشورهای قدرتمند با ایجاد ساختارهای واحدی که گریزناپذیر است مدیریت دنیا را به دست گرفته‌اند و الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت باید مرحله به مرحله، طرح‌هایی را برای شکست ساختارهای بین‌المللی سلطه عرضه کند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۴ ۱۳:۱۹

به نظر میرسد تا مشکلات داخلی حل نشود نمیتوان برای منطقه برنامه ریزی کرد. اساسا ابتدا بایست به خودکفایی داخلی در زمینه های مختلف اقتصادی دست پیدا کرد و سپس به ابعاد منطقه ای نگاه کرد. البته در این زمینه توجه به نقش تاریخی و تجربه تاریخی جاده ابریشم در پیشرفت اقتصادی ایران اهمیت زیادی دارد.