به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت رادیو ـ در شرح مهمترین اخبار روزنامههای جهان، روز دوشنبه ـ ۲۰ دی ماه ـ آورده است:
تنش در جهان
روزنامههای جهان باز به تنش میان آمریکا و روسیه، نگاه دوخته اند. وزیر خارجه روسیه، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، را به خاطر پرسشاش که چرا قزاقستان از روسیه، کمک خواسته است، مورد انتقاد قرار داد. قزاقستان، بر اساس پیمانی که با روسیه دارد، به سبب ناآرامی های به پا شده در آن کشور خواستار کمک از روسیه شده بود. این آمریکا را خوش نیامده و واکنش نشان داد.
این نگاه اکونومیست، روزنامه انگلیسی است.
و نگاه دیگر این روزنامه به درگیری میان تیگره و اتیوپی است و به هند نیز، هند میگوید یکصد و چهل و دو هزار مورد مبتلای به کرونا یافته است. بیشترین ابتلا، به سبب همهگیری اومیکرون، از تابستان گذشته تا به امروز.
نگاه به آسمان
نگاه روزنامههای جهان به سفر زمینیان به فضا است. تلسکوپ فضایی جیمزوب، در آسمان ها تکتازی می کند. آینه ها را برای نظارهی فضا باز می کند. در پنج ماه آینده، جست و جویش در کهکشان ها و فراسوی آن را آغاز می کند.
لوموند، روزنامه فرانسوی، نگاه به آسمان دارد. و در زمین، نگاهش به فرانسه است. انتخابات ریاست جمهوری، تکانی به عرصه سیاست در آن کشور داده است. چپ ها برای مقابله با ماکرون، دارند متحد می شوند. آن ها، خواستار تشکیل اتحادیه ای از سوی چپ ها برای این مبارزه انتخاباتی اند.
فراتر از کووید۱۹
دی ولت روزنامه آلمان نوشت: اویفور شاهین و اوزلم تورجی، ترکیهای تبار از کاشفان واکسن بایو ان تک در آلمان در پژوهش های خود در مقابله با ویروس کووید ۱۹ نوید درمان دیگر بیماری ها را با شیوه و فن آوری آر.ان.ای را می دهند. آن ها می گویند تا پانزده سال آینده یک سوم داروهای تازه مبنی بر این فن آوری خواهند بود. بر این اساس، مولکول هایی بازسازی شده و برای تحریک سیستم دفاعی بدن، به کار می رود. شاهین و تورجی اکنون در پژوهش های خود، به فراتر از کووید۱۹ نظر دارند.
در حاشیه خبرهای امروز آمده است:
درگذشت نخستین بازیگر سیاهی که اسکار گرفت
واشنگتن پست روزنامه آمریکایی نوشت: «سیدنی پوآتیه» نخستین بازیگر سیاه پوستی که به اسکار بهترین مرد رسید، در نود و چهار سالگی در گذشت. با فیلم مشهورش «حدس بزن چه کسی برای شام می آید»، نخستین سیاهی بود، که چهره سیاهان آفریقایی ـ آمریکایی را در سینمای هالیوود برای همیشه دگرگون کرد. بسیار کوشید تا چهره سیاهان را در فیلم ها و در تلویزیون های آمریکا، مقبول کند. صحنه هایی از فیلم سیاهان را تصویر کرد که در جنوب آمریکا، آن را به تیغ حذف می سپردند. «تقدیم با عشق» از جمله فیلم های پرصدای سیدنی پوآتیه بود. بارها فیلم هایش، همزمان با جنبش سیاهان بود و او همیشه به این سبب مورد ملامت میشد. بازیگر سیاهی که راه را برای بازیگران سیاه هموار کرد. او را مروارید سیاه هالیوود هم می خوانند.
انتهای پیام
نظرات