• سه‌شنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400101410164
  • خبرنگار : 71641

کوتاهی یک وزارتخانه در اجرای قانون

مالیات بیش از ۲۰۰۰ خانه خالی قطعی شد 

مالیات بیش از ۲۰۰۰ خانه خالی قطعی شد 

در حالیکه سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند از اطلاعات ارسالی وزارت راه و شهرسازی درباره خانه‌های خالی به این دلیل که بخشی از این اطلاعات پیش از اتمام مهلت قانونی برای خوداظهاری صاحبان این خانه‌ها اعلام شده است، استفاده کند؛ براساس تازه‌ترین اعلام مسئولان این سازمان از ۳۷۷۹ خانه خالی شناسایی شده، فقط از ۲۴۵۲ واحد مالیات اخذ می‌شود. 

به گزارش ایسنا، در راستای اخذ مالیات از خانه‌های خالی، وزارت راه و شهرسازی تا پایان آذرماه سال جاری فرصت داشت تا اطلاعات خانه‌های خالی شناسایی شده را که طبق قانون براساس خوداظهاری صاحبان این خانه‌ها اعلام شده است، در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. 

در این زمینه، وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که اطلاعات ۲.۳ میلیون خانه خالی را به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است اما سازمان مالیاتی این رقم را نپذیرفت. 

پس از پایان آذرماه، سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت راه که از طریق CD در ۱۷ آذر ماه در اختیار سازمان قرار گرفت، به این دلیل که ۱۵ روز زودتر از مهلت تعیین شده برای مردم ارسال شده است، نمی‌توان به این اطلاعات اکتفا کرد.

در شرایطی که تاکنون اجرای مالیات بر خانه‌های خالی به دلیل اختلافات بر سر نحوه معرفی این خانه‌ها به نتیجه نرسیده است، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس وزارت راه و شهرسازی را در این زمینه مقصر می‌داند و طبق گفته وی، کمیسیون اقتصادی در سه مورد به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی احضار شد و در موارد مختلف صحبت و صورت جلسه شد و جمع‌بندی در نهایت به اینجا رسید که وزارت راه شهرسازی در این موضوع مسئول است.

وی گفت: اطلاعات یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی که از آن صحبت می‌شود، مربوط به قانون قبلی (مالیات برخانه‌های خالی) است و با توجه به قانون جدید آن اطلاعات دیگر قابل بررسی نیست، در نتیجه کوتاهی وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون محرز است.

سازمان مالیاتی: ۳۷۹۹ خانه خالی به ما معرفی شد

علاوه بر این، علی رستم‌پور - مدیر کل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی می‌گوید که طبق آخرین آمار سامانه ملی املاک و اسکان کشور، ۳۷۷۹ واحد مسکونی خالی شناسایی شده است که ۲۴۵۴ از این واحدها کاربری مسکونی دارند و ما طبق قانون فقط از این تعداد می‌توانیم مالیات بگیریم.

وی با بیان اینکه ۳۷۰۰ واحد خالی به ما اعلام و مقرر شده وزارت راه و شهرسازی آمار خود را راستی آزمایی کند، افزود: تعدد قوانین درباره مالیات بر خانه‌های خالی یکی از مشکلاتی است که مانع اجرای این قوانین شده است. قوانین گذشته مالیاتی بر خانه‌های خالی بازدارنده نبود و همین دلیلی شد تا قانون جدید مصوب شود.

این مقام مسئول ادامه داد:‌ مشخصات مالک و ملک برای دریافت مالیات باید مشخص باشد و هر گاه این دو قسمت مشخص شود ما برگه‌های مالیاتی را صادر خواهیم کرد.

چرا نمی‌توان از اطلاعات خانه‌های خالی استفاده کرد؟

از سوی دیگر، پروانه اصلانی - مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن درباره اجرا نشدن قانون اخذ مالیات بر خانه‌های خالی نیز گفت: بر اساس قانونی که دولت مصوب کرده زمان خود اظهاری پایان آذر ماه اعلام شده است. در قوانین گذشته اساس خود اظهاری مالکین نبوده، اما بر اساس قانون جدید مبنا خود اظهاری است. بر اساس قانون قبلی پیامک‌هایی به مالکین خانه‌های خالی فرستاده شد و سازمان امور مالیاتی به دلایلی از اطلاعاتی که سامانه املاک و اسکان احصاء کرده نمی‌تواند استفاده و خانه‌های خالی واقعی را شناسایی کند.

وی افزود: داده‌های یک میلیون و ۱۷۰ هزار خانه خالی را به سازمان مالیاتی فرستادیم و مشکلی که در این زمینه به وجود آمده این است که داده‌های ارسالی بر اساس خود اظهاری مالکین نیست.

بر اساس قانون مالیات خانه‌های خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد،  مشمول مالیات می‌شود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور،  ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۱

...کل مملکت بروند اطلاعات یک سایت را پر کنند کلا کلا کلا ، مگر مردم در چاه افتاده ما بیکارند همه اش باید پای سایتهای شما بنشینند و اطلاعات مختلف پر کنند خودتان بروید پیدا کنید ، صاحبش را شناسایی کنید بعد اقدام کنید ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۴ ۱۵:۴۶

ميليونهاخانه و ویلای قفل شده سراسر ایران ملاکان حریص با ساخت و پاخت تخلف پارتی بازی بنا کردن .ساحل دریا و سنگ و اهن ارث پدر این ها نیست . مالیات باید بدن 👉😁

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۵ ۱۲:۲۳

باور کنین کلا 5 تا آپارتمان خالی بیشتر ندارم ولی آخر ماه ها شرمنده زن و بچه ام هستم آخه این طرح اشتباه هست من پولم کجا بود که مالیات بدم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۵ ۱۲:۵۱

بهترین محله محمودآباد درویش اباد هست که در وسط سرخرود و خانه دریا می باشد سرخرود که پایتخت برج های ساحلی ایران هست. و مثل دبی هست و خانه دریا هم شهرک خصوصی هست و مثل باستی هیلز لواسان هست که ویلا های 1000 متری داره وخوبی درویش آباد اینکه میشه با متری 25 میلیون ویلا تو متراژ 200متری خرید وتازه مالیات هم نمیدی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۰۳:۱۰

...، بدبخت همان برجها بزودی اکوسیستم آنجا را نابود میکند ....