دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به راه اندازی پارک های علم و فناوری در برخی از دانشگاه های بزرگ تحت شرایط خاصی، گفت: بر اساس رویکرد جدید، از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز پارکهای علم و فناوری صادر نشد چون اعتقاد بر این بود که تعداد پارکهای علم و فناوری راه اندازی شده در کشور کفایت میکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر طرح دیگری مطرح شد که در تهران یک پارک علم و فناوری جامع راه اندازی شود و اخیرا اعلام شد که یکی از اولویتهای شهردار تهران نیز ایجاد یک پارک علم و فناوری برای شهر تهران است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به نقش علوم انسانی در رفع چالشهای کشور، اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور درخواست تاسیس پارک علم و فناوری علوم انسانی را ارائه کرد که با توجه به سیاستهای حاکم در آن زمان با این درخواست موافقت نشد، ولی راه اندازی پردیس علم و فناوری در هیات امنای دانشگاه به تصویب رسید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به تفاوت پردیسها با پارکهای علم و فناوری با تاکید بر اینکه پارکهای علم و فناوری از خدمات گستردهتری برخودار هستند، یادآور شد: فعالیت پردیسهای فناوری باید در ارتباط با پارکهای علم و فناوری باشد و این امر مانع بزرگی نیست ولی بر اساس برنامههای پژوهشی دانشگاه و با توجه به اهمیت علوم انسانی، لازم است که یک پارک مستقل علوم انسانی تاسیس شود که در حال حاضر با راه اندازی پردیس علم و فناوری موافقت شده است، نه راه اندازی پارک علم و فناوری.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در دولت جدید ما پیگیر راه اندازی این پارک هستیم، گفت: اگر قرار است پارکهای علم و فناوری تجمیع شود بحث جداگانه است ولی ما نیازمند ایجاد پارکی در حوزه علوم انسانی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی به چالش دانشگاهها در دسترسی به اعتبارات پژوهشی اشاره کرد و با بیان اینکه مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی از رویکردهای اصلی این دانشگاه است، گفت: با توجه به شرایط خاص کشور و مضیقههای بودجهای که برای تامین حقوق و دستمزد اساتید دانشگاه وجود دارد، طبیعتا بودجههای پژوهشی به میزانی که لازم است در اختیار دانشگاهها نیست و در این میان بودجههای پژوهشی کاهش مییابد که بخشی از این امر ناشی از اولویتها و ضرورتهایی است که برای پرداخت دستمزد و هزینههای دیگر وجود دارد.
وی فعالیتهای پژوهشی و فناوری را مغز فعالیتهای دانشگاهها توصیف کرد و ادامه داد: در زمان چالشها باید اقدامات تولید فکر، بیشتر تقویت شود بنابراین انتظار داریم که به ویژه در حوزه علوم انسانی توجه بیشتری صورت گیرد؛ چرا که این حوزه در کشور آن چنان که باید اجتماعی نشده است و حمایت بیشتری را میطلبد.
دهقانی فیروزآبادی به بند قانونی در زمینه اختصاص بخشی از اعتبارات هزینهای دستگاهها به امر پژوهش اشاره و اظهار کرد: مکانیزمهایی برای این امر وجود دارد ولی دستگاههای اجرایی بیشتر از این میتوانند به حوزه پژوهش به ویژه در پژوهشهای علوم انسانی کمک کنند.
وی بیشترین چالشهای امروز کشور را ناشی از علوم انسانی دانست و یادآور شد: از این رو حکمرانی ایجاب میکند که بخشهای پژوهشی را بیشتر به جامعه متصل کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به تاکید رییس جمهور در تبدیل دانشگاهها به اتاق فکر دولت، اضافه کرد: از این رو تخصیص بودجههای دستگاههای اجرایی به حوزه پژوهش، ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بودجههای پژوهشی هر سال روند افزایشی داشته است، گفت: مساله اصلی آن است که اگر این اعتبارات به طور کامل به دانشگاهها اختصاص یابد و یا این اعتبارت برای مصارف دیگر استفاده نشود، میتواند صرف امور تحقیقاتی شود.
انتهای پیام
نظرات