• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400101208585
  • خبرنگار : 71607

سوالات دانشجویان از فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی چین

سوالات دانشجویان از فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی چین

فضانوردان چینی اول ژانویه سال ۲۰۲۲ طی یک تماس ویدیویی به صورت زنده با جمعی از دانشجویان جوان در پکن و مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو صحبت کردند.

به گزارش ایسنا، طی این مراسم سه فضانورد حاضر در ایستگاه فضایی اختصاصی این کشور به نام "تیانگونگ" با جمعی از دانشجویان به صورت زنده صحبت کردند و به سوالات آنها پاسخ دادند.

 هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نام‌های "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ هستند. این سه فضانورد سال نو را در فضا جشن گرفتند و با این کار به اولین فضانوردان چینی که این کار را انجام می‌دهند، تبدیل شدند. این سه فضانورد ماموریت "شنژو-۱۳" در اکتبر سال ۲۰۲۱، سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲‌اف" از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شدند.

چین در سال ۲۰۲۱ به موفقیت‌های بسیاری در حوزه فضایی دست یافت. برای مثال در اوایل سال گذشته میلادی چین در تلاش برای رقابت با ایستگاه فضایی بین‌المللی با موفقیت اولین بخش/ماژول اصلی ایستگاه فضایی خود را در مدار نزدیک زمین پرتاب کرد. این ماژول ۲۲ تنی بدون سرنشین "تیانه" یا "هارمونی آسمان‌ها" نام دارد. تیانه از مرکز پرتاب فضایی ون‌چانگ، چین و سوار بر موشک لانگ مارچ ۵ بی(بزرگترین موشک حامل چین) صبح روز پنجشنبه پرتاب شد. تیانه یکی از سه بخش اصلی اولین ایستگاه فضایی توسعه یافته چین است که با ایستگاه فضایی بین‌المللی رقابت می‌کند. سپس سه فضانورد چینی طی ماموریت شنژو-۱۲ به ایستگاه فضایی چین رفتند و سه ماه در آنجا ماندند. سه فضانورد به نام‌های نی هایشنگ(Nie Haisheng)، لیو بومینگ(Liu Boming) و تانگ هونگبو(Tang Hongbo) در ۱۷ ژوئن وارد آن ایستگاه فضایی شدند. فضانوردان ماموریت شنژو-۱۲ در طول ماموریت سه ماهه خود تنها دو پیاده‌روی فضایی انجام دادند. پس از آنها فضانوردان ماموریت شنژو-۱۳ راهی آنجا شدند و قرار است شش ماه در آنجا بمانند.

طی این گفتگوی زنده سوالاتی از سوی دانشجویان مطرح شد که در ادامه به پرسش‌های آنها و پاسخ‌های فضانوردان چینی خواهیم پرداخت.

در ابتدا دانشجویان از وضعیت حال فضانوردان  سوالاتی را پرسیدند که آنها در پاسخ گفتند از وضعیت خوبی برخوردارند و از اینکه می‌توانند تجربیات خود را با افراد ساکن زمین به اشتراک بگذارند بسیار خوشحال هستند. آنها گفتند ما در اینجا بسیار در تلاشیم تا بتوانیم به موفقیت‌های بیشتری دست یابیم و آزمایشات متعددی را انجام دهیم. آمدن به فضا همیشه رویای ما بوده و اکنون این رویا به واقعیت تبدیل شده است.

از دیگر سوالاتی که دانشجویان مطرح کردند این بود که چگونه فضانوردان بر چالش‌های زندگی در فضا و شرایط ریزگرانش غلبه می‌کنند که "ژای زیگنگ" در این باره گفت: علاقه به ملت و پیشرفت آن باعث می‌شود تا فضانوردان تمام چالش‌ها را نادیده بگیرند.

از "وانگ یاپینگ" درباره تجربه حضورش در ایستگاه فضایی سوال شده که وی گفت: بودن در فضا همیشه رویای من بوده است و از اینکه رویای من به حقیقت پیوسته است هیجان زده‌ام. اگر رویایی دارید آن را دنبال کنید و هیچوقت ناامید نشوید.

فضانوردان درباره نحوه سازگاری خود ‌با شرایط ریزگرانش چه گفتند؟

ما در زمین و پیش از آمدن به فضا تمرین‌های سخت بسیاری انجام دادیم و حال می‌توان گفت اقامت به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی از بزرگترین چالش‌هایی است که ما تجربه خواهیم کرد. البته از آنجا که محققان مرکز کنترل در زمین در هر حالت از ما پشتیبانی می‌کنند ما می‌توانیم به راحتی بر این مشکلات غلبه کنیم.

"ای گوانگفو" نیز در این باره گفت: مهم نیست چه مشکلاتی وجود دارد ما سه نفر در اینجا از یکدیگر حمایت می‌کنیم و با کمک نیروی‌های بخش کنترل نیز می‌توانیم کارها را به بهترین وجه ممکن انجام دهیم. به یاد داشته باشید شما اگر رویایی داشته باشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید با وجود تمام مشکلات در نهایت قطعا موفق خواهید شد.

فضانوردان همچنین از اینکه می‌توانند سال نو میلادی را در فضا جشن بگیرند ابزار خشنودی کردند. در انتها نیز "وانگ یاپینگ" نقاشی‌های کودکان که بر روی دیواره این ایستگاه فضایی نصب شده بود را نشان داد.

در اوایل دسامبر سال ۲۰۲۱ نیز این سه فضانورد یک سخنرانی علمی زنده یک ساعته از ایستگاه فضایی برای دهها میلیون تماشاگر روی زمین برگزار کردند. فضانوردان طی این سخنرانی به بینندگان نشان دادند که چگونه در ایستگاه فضایی زندگی و کار می‌کنند و در ادامه نیز آزمایش‌های علمی انجام می‌دهند تا به دانش آموزان/ دانشجویان نشان دهند که چگونه گرانش در فضا به صورت متفاوت عمل می‌کنند. گروه‌هایی از دانشجویان در پکن، نانینگ در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ و ونچوان در استان سیچوان و همچنین مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو در این سخنرانی و ارتباط ویدئویی شرکت کردند. آژانس فضایی سرنشین‌دار چین اعلام کرد که این سخنرانی به منظور آغاز "کلاس تیانگونگ"(Tiangong Class) که اولین مجموعه سخنرانی‌های فرازمینی چین برای ترویج علم فضایی است، صورت گرفته است.

هفته گذشته نیز دو فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ به نام‌های "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" یک پیاده‌روی فضایی شش ساعته را برای نصب تجهیزاتی خارج از ماژول ایستگاه فضایی تیانه چین، انجام دادند. "وانگ یاپینگ" سومین عضو ماموریت شنژو-۱۳ نیز از درون "تیانه" آنها را همراهی می‌کرد و بازوی رباتیک بزرگ ماژول را کنترل می‌کرد. این دو، طی این پیاده روی فضایی سومین دوربین پانوراما خارج از "تیانه" را جابجا کردند و بالاتر بردند، چندین آزمایش بر روی تجهیزات انجام دادند و آماده‌سازی‌هایی برای ماموریت‌ها آینده به انجام رساندند.

ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار می‌رود ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفته‌ترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین می‌چرخد، ​​ایجاد کند. از آن زمان، آنها دو پیاده‌روی فضایی انجام داده‌اند و قرار است شش ماه در ایستگاه کار کنند که این عملیات طولانی‌ترین ماموریت فضایی چین خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha