• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400101208134
  • منبع : مطبوعات

آموزش مجازی از جیب معلمان

آموزش مجازی از جیب معلمان

«حالا نزدیک به سه سال است که معلمان با گوشی تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت شخصی خود سر کلاس درس مجازی حاضر می‌شوند و تدریس می‌کنند و اگر در این مدت ابزارشان مستهلک شد یا از بین رفت یا دزدیده شد، وزارت آموزش و پرورش بابت آن هزینه‌ یا تسهیلاتی پرداخت نمی‌کند و آن طور که مسئولان این وزارتخانه می‌گویند، برنامه‌ای هم ندارند که هزینه‌ای پرداخت کنند. حالا معلمان مانده‌اند و تلفن همراه‌ و لپ‌تاپ‌های فرسوده و حتی از رده خارج‌شده و آموزش مجازی که شانه‌به‌شانه آموزش حضوری دنبال می‌شود و قرار است برای همیشه ادامه پیدا کند.»

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری با این مقدمه نوشت: «خرداد سال ۱۳۹۹ بود که آمار سه میلیونی دانش‌آموزان محروم از تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت - که لازمه آموزش مجازی است - از سوی وزیر آموزش و پرورش وقت مطرح شد و حساسیت جامعه را نسبت به بیشترشدن محرومیت از تحصیل دانش‌آموزان برانگیخت که موج کمک‌های بی‌شمار در این حوزه را به همراه داشت؛ کمک‌هایی که بیشتر مردمی بودند و دولت تلاش خاصی برای تأمین این ابزار هوشمند آموزشی نکرد. وسیله‌ای که در ایران تابع قیمت ارز است و تحولات اقتصادی سال‌های گذشته روزبه‌روز دسترسی اقشار ضعیف و حتی متوسط را به آن دشوارتر کرده است. در این میان اما مدیران آموزش و پرورش نسبت به تامین این ابزار برای معلمان سکوت کردند و تهیه آن را به‌ عهده خود معلمان گذاشتند.

توان خرید گوشی جدید نداریم

آمار معلمانی که به ابزار مورد نیاز آموزش مجازی مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت و لپ‌تاپ دسترسی ندارند، مشخص نیست و معاونان آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم می‌گویند طی این دو سال، اطلاعاتی در این زمینه استخراج نکرده‌اند اما گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد بخشی از معلمان برای ارتقا و جایگزین‌کردن تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت خود درمانده‌اند و بخشی دیگر نگران از دست دادن تلفن همراه و لپ‌تاپ خود به‌ دلیل استفاده مداوم و بیش از حد هستند.

هورا شریفی، معلم پایه سوم ابتدایی مدرسه ابرار تهران، یکی از معلمانی است که این روزها برای حضور در کلاس مجازی دچار مشکلات زیادی شده که مهم‌ترین آن نداشتن گوشی هوشمند است: «دو هفته پیش گوشی موبایلم حین تدریس از دستم افتاد و صفحه نمایشگر آن شکست. قبل از کرونا هم باتری موبایلم دائم خالی می‌کرد و حتی با تعویض باتری هم درست نشده بود. وقتی برای تعمیر صفحه نمایشگر به بازار موبایل رفتم گفت چون گوشی شما قدیمی است، ال‌سی‌دی آن وارد نمی‌شود و باتری آن هم موجود نیست. واقعیت این است که من توان خرید گوشی جدید ندارم، چون ارزان‌ترین گوشی موجود در بازار که کیفیت متوسطی داشته باشد، حداقل حدود هفت میلیون تومان می‌شود. مشکل را با مدیر مدرسه و معاون منطقه در میان گذاشتم ولی آنها گفتند که هیچ کمک خاصی نمی‌توانند به من داشته باشند.»

انتقاد شریفی این است که چرا معلمان باید از تلفن شخصی خود برای تدریس استفاده کنند و چرا وزارت آموزش و پرورش ابزار آموزش مجازی را در اختیار آنها نمی‌گذارد یا حداقل تسهیلاتی در این زمینه برای معلمان در نظر نمی‌گیرد؟ «معلمی که حقوقش پنج میلیون تومان است و هزینه‌های بی‌شماری در زندگی دارد، چطور می‌تواند برای خرید تلفن همراه که قیمت‌های آن در این چند سال سر به فلک گذاشته و دیگر جزو لوازم لوکس به‌ حساب می‌آید، هزینه کند؟ یا حداقل چرا این ابزار را در اختیار مدارس قرار نمی‌دهند تا معلمان از آن استفاده کنند؟»

معلمان زیادی نسبت به این که مجبورند با لوازم شخصی هوشمند خودشان تدریس کنند، معترضند. حرف آنها این است که هزینه استهلاک این ابزار شخصی که برای کار استفاده می‌کنند را چه نهادی می‌پردازد؟ محمدرضا نیک‌نژاد، معلم و فعال صنفی، در این‌ باره می‌گوید: «اصولا چرا معلمان باید از وسیله شخصی خود در کار هزینه کنند؟ آن هم ابزاری که قیمت آن در بازار بسیار بالاست و تهیه یا تعمیر آن برابر است با یک یا چند ماه حقوق؟ آیا سایر کارمندان دولت هم از لوازم شخصی خود به‌ صورت مستمر در کار استفاده می‌کنند یا برای آنها تسهیلاتی در نظر می‌گیرند؟ مثلا کارمندان دولت برای رفت‌وآمد کاری خود از یک اداره به اداره دیگر از خودروی اداری استفاده می‌کنند یا شخصی؟ یا اگر برای پروژه‌های تحقیقاتی نیاز به ابزاری داشته باشند باید کارفرما آن را تهیه کند و در اختیارشان قرار دهد یا خودشان تهیه می‌کنند؟ جالب است بدانید معلمان در پروژه آموزش مجازی نزدیک به دو سال است که از تلفن همراه، لپ‌تاپ و تبلت خود استفاده می‌کنند و تازه هزینه‌های استهلاک آن را نیز از جیب شخصی خودشان می‌دهند.»

استمرار آموزش مجازی با کدام امکانات؟

وقتی کرونا فراگیر شد، پیش‌بینی اولیه این بود که آموزش مجازی نهایتا یک سال بعد تمام شود و دانش‌آموزان به مدرسه برگردند اما استمرار آموزش مجازی در طول سال تحصیلی جدید و احتمالا سال‌های آینده، مشکل ابزار هوشمند مورد نیاز تدریس مجازی معلمان را تبدیل به یک بحران کرده است. حسین یازرلو، معلم فیزیک شهرستان رباط‌کریم، از معلمانی می‌گوید که در این مدت مجبور شده‌اند برای خرید گوشی یا لپ‌تاپ وام بگیرند یا زیر بار قرض بروند. «قیمت تلفن همراه یا لپ‌تاپ با کیفیت آن قدر بالاست که اغلب معلمان هیچ وقت توان خرید آن را نداشته و ندارند. به همین دلیل در این مدت که آموزش‌ها مجازی شد با مشکلات زیادی که کسی آن را ندید، روبه‌رو شدند. مثلا بعد از هر امتحان مجازی بیش از ۱۰۰ برگه از دانش‌آموزان کلاس‌های مختلف برای ما ارسال می‌شود؛ در حالی‌ که حافظه گوشی اغلب ما معلمان پایین است و دائم مجبوریم عکس‌های شخصی را پاک کنیم تا بتوانیم برگه بچه‌ها را دریافت کنیم. یا همکارانی داریم که مجبور شدند بیش از سه میلیون برای ارتقای لپ‌تاپ خود بدهند تا بتوانند برای آموزش مجازی تولید محتوا کنند. جالب این که مدیران آموزش و پرورش از استمرار آموزش مجازی در کنار آموزش حضوری برای همیشه سخن می‌گویند. خب با کدام امکانات و تجهیزات؟ حداقل کاری که می‌توانستید انجام دهید این بود که با برخی تعمیرگاه‌های لپ‌تاپ و موبایل یا فروشگاه‌ها قرارداد ببندید تا معلمان از خدمات آنها با قیمت پایین‌تر یا به‌ صورت قسطی بهره ببرند.»

ما مسئول نیستیم

در وزارت آموزش و پرورش هیچکس مسئولیت رسیدگی به موضوع «تامین ابزار هوشمند آموزشی معلمان» را نمی‌پذیرد. به‌ طور نمونه گودرز کریمی‌فر، مدیر کل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، درباره این که این وزارتخانه چه تسهیلاتی برای تهیه تلفن همراه و لپ‌تاپ به معلمان داده، به همشهری گفت: «در این زمینه اداره ما مسئولیتی ندارد و جانشین وزیر در طرح هدایت که به‌ منظور تامین تجهیزات هوشمند آموزشی در کرونا ایجاد شده، باید توضیح دهد.»

سیدجواد حسینی، جانشین وزیر در طرح هدایت است؛ کسی که بارها با ارائه آمار دانش‌آموزان محروم از تبلت و موبایل تلاش کرد احساسات جامعه را برانگیزد و کمک‌های مردمی را به سمت تهیه این ابزار هدایت کند. او هم در این‌ باره به همشهری گفت: «ما تنها مسئول تهیه تبلت برای دانش‌آموزان بودیم و درباره معلمان مسئولیتی به ما داده نشده است اما ظاهرا صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت صنایع آموزشی در این‌ باره تسهیلاتی به معلمان ارائه داده‌اند که مفید بوده است.»

وقتی از مسئولان شرکت صنایع آموزشی و اعضای هیأت‌مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان این موضوع را پیگیری کردیم، آنها ابراز بی‌اطلاعی کرده و گفتند که از چنین تسهیلاتی بی‌خبر هستند. محمدرضا نیک‌نژاد، فعال صنفی معلمان، در این‌ باره گفت: «اصلا چنین تسهیلاتی نه از سوی شرکت صنایع آموزشی و نه از سوی صندوق ذخیره فرهنگیان به معلمان داده نشده و ما از آن بی‌خبریم. چنین ادعایی درست نیست و اگر وامی به معلمان داده‌اند، بگویند کجا و به چه تعداد معلم و چه مقدار؟»

آموزش مجازی همچنان ادامه دارد و آن طور که مسئولان وزارت آموزش و پرورش می‌گویند قرار است برای همیشه بخشی از دروس به این روش ارائه شود. حالا معلمان مانده‌اند و گوشی و لپ‌تاپ‌های فرسوده و قیمت‌ ابزار جدیدی که هر روز در بازار ایران با گران‌شدن ارز بالا و بالاتر می‌رود.‌»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۰۹:۲۳

سلام كساني كه اين حرفها را ميزنند يا دستشان در حساب و كتاب نيست يا نمي دانند چه شغلي را انتخاب كرده اند. اگر يك معلم در ماه 20 روز كلاس داشته باشد و هر روز هم با اتوبوس رفت و آمد كند حداقل بايد در ماه 100 هزار تومان هزينه بليت اتوبوس بدهد. مگر هزينه اينترنت اين معلمان بيشتر از اين مبلغ مي شود؟؟؟ كه اين همه بحث درست كرده اند. امكانات هم بهانه هست.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۷:۴۸

آخه با اتوبوس و بلیطی که حضرت عالیجناب و اقتصاد پژوه و متخصص می فرمایید. اولاً ممنون که راهکار خوبی گفتید؟ دوم:نفرمودید چگونه با اون بلیط یک معلم به روستای ۹۰ کیلومتر دورتر ازشهر برود و برگردد؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۸:۵۵

واقعا درست گفتید حقوق تمام معلم ها کم نیست عده ای هستن که درآمد کمتری دارند

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۳۸

جناب آقای محمد بزرگوار نمی‌دانم شما در کدام نقطه از ایران عزیز زندگی می کنید که 100 تومن هزینه ایاب و ذهاب با اتوبوس می‌شود لطفاً آدرس بدهید مردم و علی الخصوص همکاران عزیز ما به آن منطقه نقل مکان کنند. با تشکر از شما که بر زخمهای کهنه مان نمک می پاشید

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۴۳

فقط هزینه اینترنت نیست ، پول گوشی هوشمند رو کی باید بده؟؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۰۹:۲۷

دستتون درد نکنه که مشکلات رو مطرح کردید

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۰۹:۲۸

گزارش خوبی بود. اینجا هم ظلم بزرگی به معلمها شد که محبور شدند با وسایل شخصی کار کنند و میشناسم خیلی ها که مجبور شدند قسطی گوشی بخرند که متاسفانه در این دوسال قیمتش هم خیلی بالا رفت.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۰۹:۳۴

سوال اینجاست آیا بقیه کارمندان بقیه اداره‌ها مثل بانک،وزارتخانه، بیمه و ... از لپ‌تاب ها و کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنند؟ که جواب قطعا نه می‌باشد. وقتی این وسایل خراب می‌شود هزینه تعمیر آنها به عهده اداره است. حتی هزینه لباس رسمی کار هم دریافت می‌کنند . درصورتی که برای معلمها اصلا اینطور نیست و باید با همان حقوق اندک این وسایل را فراهم کنند. بماند که چقدر در این مدت وسایل و ابزار و تعمیرات گران هم شده‌اند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۰:۳۷

سلام . خیلی ممنونم به خاطر این گزارش. واقعا مشکلات ما معلمان در رابطه با اموزش غیر حضوری همین مسئله است که متاسفانه مسولان توجهی ندارند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۳:۳۷

هزاران عجب که پس از 2 سال کسی به این مورد هم پرداخت

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۸:۱۰

سلام حساب این را هم بکنید که معلمان در سال چند ماه تعطیل هستند ولی کارمندهای دیگر هر روز باید بروند سر کار

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۱۰

دانش آموزان چه گناهی دارند که این وسط گیر افتادن مدارس پولهای کلان بابت ثبت نام میگیرند ولی نه در کلاسهای حضوری آموزش کیفیت دارد نه معلمان تن به کار میدهند همه آموزش رواز سر خود باز کردند معلمان حتی ویس یا ویدئو هم نمیفرستند میگن نت نداریم پس دانش آموزان چه کار کنند ؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۴۹

سلام واقعا همین طوره تا کی این بی عدالتی ها باید وجود داشته باشه دقیقا حرف ما همینه که چرا ما باید از وسایل شخصی خود استفاده کرده و کمتر ازهمه کارمندان حقوق بگیریم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۴:۱۷

آیا این معلمان برای حضور در کلاس درس هزینه حمل و نقل نمیدادند؟ هم زمان به کارهای خود در خانه می پرداختند؟ فرزندان کوچک خود را به مهد کودک نمیبردند؟ و برای آن هزینه نمیکردند؟ اینترنتی شدن مشکلاتی دارد و محسناتی. هزینه هایی دارد و منافعی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۹

ممنون فقد مدارس حضوری تعطیل کنین همین طوری هم درس بدین هرکسی خونه خودش باشه بازم ممنون میشیم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۸:۲۹

دارید تو تمام سایتها بهانه جور می‌کنید تا به همه مردم بگین امتحان حضوری بهتره....واقعا متاسفم براتون از اونطرف میگن سلامتی دانش آموزان مهمتره و....

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۳۵

سلام آقای محمد که فرمودین معلم 100 تومن با اتوبوس هزینه ایاب و ذهاب دارد نمی‌دانم شما در کدام نقطه از ایران عزیز زندگی می کنید که با اتوبوس 100 تومن هزینه ایاب و ذهابتون میشه من تعجبکردم 🙄

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۱۹:۴۱

من خودم پارسال دیگه گوشیم جواب نمی داد مجبور شدم گوشی جدید بخرم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۱:۰۶

نظری ندارم😐😐🤣🤣🤣

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۱:۳۰

بدبخت بودیم ، بیچاره هم شدیم .

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۲:۱۴

یعنی چی که معلمان این صحبت ها رو میکنند هزینه یه گوشی فقط حقوق یک ماهشون هست

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۲:۳۲

واقعاً معلم ها جزو زحمتکش ترین، کم توقع ترین و مظلوم ترین اقشار جامعه هستند که صدایشان هم هیچ جا شنیده نمیشه. من خودم جای دیگه ای کار می کنم ولی هیچ وقت و به هیچ عنوان حاضر نیستم از وسایل شخصی خودم برای کارم استفاده کنم.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۲:۴۹

نظر من اینه معلمان تعطیل کنند این به درد نمیخوره تعطیلی بهتره

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۲ ۲۳:۴۰

دقیقا مسولان آموزش وپرورش،به خاطر این که از دست هزینه های آموزش حضوری راحت شده اند ،این قدر در بازگشایی مدارس تعلل وامروز وفردا می کنند وراحت هزینه های آموزش مجازی که شامل هزینه نت وابزار هوشمندی مثل موبایل هست رو برعهده معلمان انداخته وجالب این جاست که نگرانی اولیا از کرونا رو قشنگ بهانه ه ای برای عدم بازگشایی کرده اند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۳ ۰۰:۴۹

چرا از درد ما دانش آموزان نمیگین؟مگه معلم ها چقدر دیگه می خوان امکانات داشته باشن؟بسه دیگه همه بودجه رو معلما خوردن.حقوقشون رو هم که زیاد کردن دیگه چی می خواین ما داتش آموزا ماهی ۱۰۰تومن پول نت می خریم تازه به معلم ها هم نت رایگان دادن

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۳ ۰۰:۵۶

ممنون بابت پرداخت به این موضوع. واقعا من خودم گوشیم حافظه ش پایین بود و باتریشم در همین وانفسای خراب شد. مجبور شدم گوشی که ارزشش شش میلیون بود را ده میلیون بخرم. که تازه قسطش همین ماه تموم شد. معلوم نیست چه بلایی سر این یکی بیاد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۳ ۰۱:۰۱

من خودم شاهدم که واقعا معلمای بچه هام چندین بار مجبور شدن گوشیهاشونو ببرن تعمیر چون از شدت حجم بالای تکالیف واقعا گوشیهاشون ترکیده.وقتی گوشی مدیر مدرسه پسرم رو دیدم واقعا ناراحت شدم. از رده خارج شده بود. شما فکر کنید ۷۰۰ تا دانش آموز رو توی گوشی باید مدام چک بکنه و رسیدگی کنه به تقاضای والدین که هر لحظه کار دارن با مدیر. حتی گفتم که چقدر گوشیتون داغونه بنده خدا گفت با قرض و قوله تونستم برای بچه هام گوشی بخرم اما برای خودم نتونستم. فعلا مجبورم باهمین سر کنم. میشه گفت بی عدالتی توی تمام مشاغل و دهکهای جامعه موج میزنه. ایران فقط دوتا قشر داره . مرفه بی درد و فقرای بدبخت